Русия струпва оръжие и армия на украинската граница

Ройтерс: Това е доказателство за съгласувани действия на военните!
Обновена: 28 май 2015 14:04 | 28 май 2015 10:00, Бойчо Попов
322
Русия струпва оръжие и армия на украинската граница
Снимка: Reuters, архив

Руската армия струпва голямо количество войници и въоръжение, сред които и мобилни ракетни установки, танкове и артилерия в импровизирана база близо до границата с Украйна, предава Ройтерс.

Много от превозните средства са без регистрационни табели и опознавателни знаци, а много от военнослужещите са премахнали емблемите от своите униформи. Това напомня силно на появата на военни части, забелязани в източната част на Украйна през миналата година, за които Киев и западните му съюзници считат, че са били прикрити руски отряди.

Струпването на войски на полигона "Кузмински“ на около 50 км от границата според агенцията е едно от най-сериозните доказателства до момента за съгласуваните действия на руските военни в региона.

По-рано през този месец ръководителят на НАТО генерал Филип Брийдлав заяви, че сепаратистите се възползват от примирието, което влезе в сила през февруари, за да възстановят силите си и да се подготвят за нова офанзива. Тогава обаче той не даде подробности за твърденията.

Русия винаги досега е отричала, че е замесена в конфликта в Източна Украйна, където подкрепени от Москва сепаратисти се борят срещу силите, лоялни на прозападното правителство в Киев.

Министерството на отбраната на Русия заявява пред Ройтерс, че няма да коментира твърденията за струпване на военни части. Няколко войници обаче са заявили, че са били изпратени в базата заради военни учения, което нямало никаква връзка с положението в Украйна.

На въпрос на агенцията дали присъствието на голям брой военни сили без обозначителни знаци означава руска инвазия в Украйна, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков е отговорил по време на пресконференция: „Считам, че словосъчетанието подготвяна инвазия е неподходящо“.

Оръжията в близост до украинската граница включват ракетни установки "Ураган", танкове и самоходни оръдия - оръжия, които са били използвани по време на конфликта в източната част на Украйна между силите на Киев и сепаратистите. Размерът на военна техника в базата е около три пъти по-голяма, отколкото през март тази година, където журналисти на Ройтерс са били и преди.

В течение на четири дни журналистите на агенцията са забелязали четири товарни влака с военни превозни средства и войници, които са пристигнали на гара в региона на Ростов в южната част на Русия. Най-малко две композиции са отпътували за база "Кузмински“.

Още интересни - световни и икиномически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
2
 
5
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До 204Ти разгледа ли изобщо по-внимателно документите им. Да те са руски граждани, Да те са на служба в разузнавателните служби на ЛНР. Е и какво от това Сеоакашвили е министър в Украинското правителство и няма Украинско гражданство. Олигарсите имат по три четири ЛЕГАЛНИ паспорти от различни страни.1. Малтретирани са - практика на СБУ - не допускат доктори да отхвърлят това2. Не допускат доктори и дипломати3. Не допускат журналисти освен наши хораКакво ти говори това?Какво ти говори това?
125
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вярно едните "присъстват" 500 г., вторите "освобождават" около 130 г., третите "демократизират" вече 10 г. - потърпевшите намаляват с 47 човека на час!
124
2
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
До Ха-ха-ха"Влахов беше един депутат-***. Говорим за Власов. Нито един руснак не се е предавал! Руските учебници са най-достоверните в света!"Аз пък бях чел точно обратното, някаква руска войскова част се предала на англичаните без никакъв бой и едва когато станало ясно че ги връщат обратно в съюза трябвало да удържат бунт. Не мога да си спомня подробности за книгата освен автора - Жириновски. Самата книга май описваше затворническите му години в Любянка.
123
2
 
3
 
! Отговори
197-ми към немската преди 8 години
До Lili Marlene...девойка. Наистина рипаш като ощипана, *** Лило! Я си стой под фенеро и си реви за твоя! Както писах: "такива тъпотии - стандартни, клиширани, гладкомозъчни, вулгарни, та гадни! И всички като че ли писани от една ръчица и тя е на заклет въздържател!" . Ама, ти що забрави за пияните ***? Нали трябваше да го напишеш! За к'во са инструкциите? За да не ги спазват уличниците ли? Днеска нема хонорар! НЕма! И запомни - по немските стандарти специално в тази песен се пише Marleen!
122
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Няколко войници обаче са заявили, че са били изпратени в базата заради военни учения, което нямало никаква връзка с положението в Украйна"Ами, наскоро пък американски войници заявиха, че правят учения в Черно море, които нямали никаква връзка с положението в Украйна...Ми, как да го кажа по-простичко : Игра.... Голяма геополитическа игра... Правила няма...Играят големите играчи, губят тези, които не участвуват... Или си въобразяват, че участват... Като нас, например!!!!
121
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Провеждат се учения.А войниците без знаци ги е видял един там
120
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 188Това, че си учил, е похвално! Че си погледнал през една призма, а после - през друга - чудесно! Само не разбрах смешното точно къде е. Защото не е задължително смешното да е едно и също за теб и за мен! Хайде, разкажи, да се посмеем.
119
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Lili MarleneЛиленце, няма да те питам от кой пол си и защо точно така изписваш именцето си. Искаш ли да се състезаваме по интелект, ученост, мисловни способности? Може да се уреди! Защото тук чета такива тъпотии - стандартни, клиширани, гладкомозъчни, вулгарни, та годни! И всички като че ли писани от една ръчица и тя е на заклет въздържател!
118
0
 
1
 
! Отговори
Анонимна преди 8 години
Кое служи за доказателство за тези факти??????????????
117
2
 
8
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До РАД 189Умнико - за последните 6 месеца руските граничари са хванали доста голямо количество стрелково оръжие от Украйна и частично от ЛНР/ДНР което влиза в РФ за да се пусне на черния пазар. Това няма нищо общо с опълченците и т.н. Това са операции на руската мафия и възможно на специализирали се трафиканти. Има и трета възможност Украинските служби наистина да готвят терактове на териториятана РФ. във всеки случай има поток оръжие от Украйна към РФ.
116
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Горна МалинаДали вярно съм чул или е било лош сън, но Горна Малина било първото място у нас, където "молекулы /будут/ разлагать на атомы", както пеше Высоцкий. А аз имам спомени от запаси в това място, защото, за разлика от теб, съм служил на Отечеството и си представям колко лошо нещо е пукотевицата!
115
2
 
3
 
! Отговори
РАД преди 8 години
До ПешоНещо си в грешка друже.Каква агресия ? Излиза, че руснаците ще се пазят от техните си пропуски сепаратисти, които контролират границата с Русия :) Това е много жалък опит да се изкривява истината. Много ясно, че става дума за прехвърляне на техника , "доброволци" и "уволнили се" в последните дни от руската армия войници :)
114
2
 
5
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До от Горна Малина 182Това с бившите офицериот ГРУ е толкова голям спектакъл че нямам думи1. Ако ГРУ или друга подобна организация праща кадър някъде то той му създава ЛЕГЕНДА Последната трябва нормално да може да се проверява и издържа на проверка2. Какво имаме хващат 2 човека от ЛНР които са разузнавачи - малтретират ги и ги карат да кажат че са бившв/настоящи ГРУ кадри и СЕНЗАЦИЯ3. не допускат до тях дипломати нито от ЛНР нито от РФ4. Не допускат до тях чужди(не свои) доктори и журналист
113
2
 
6
 
! Отговори
Цереушков преди 8 години
До от Горна Малина138То май и ТОДОР ХРИСТОВ е напуснал ГРУ,възможно е ..всички знаем че има бивши разузнавачи..верваме и че арестуваните руски разузнавачи са напуснали спец звеното в Толиати и не са били на територията на Украйна за да извършват диверсии и терактоне ,а са тренирали спортно ориентиране в пресечена мествост.
112
1
 
6
 
! Отговори
До №147 преди 8 години
До НАТОАло, Нейтоу! Я обясни, на теб къде ти е проблема? А-а, чакаш ислямистите, да те на.... /няма да пиша думата, която ми дойде, че ще ме баннат!/, обрежат или милостиво заколят. Не се бой, ислямитсите няма са дойдат до Тартус! Може само при силен източен вятър пепелта им да валне там! Руснаците с две ракетни демонстрации върнаха американската флота, а исраелците се прибраха по летищата. Нещо им мина мерака, засега!
111
7
 
0
 
! Отговори
от Горна Малина преди 8 години
До ТОДОР ХРИСТОВИ ти нещо напоследък не се появяваш,явно имате големи проблеми в ГРУ?Много голям фал стана с вашите Грушники,които Киев залови да Електростанцията.Постъпвате по правилата,като отричате че са ваши служители..уж били напуснали ГРУ !
110
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Може да са чугунени ***, но поне знаят история"Хахахаха :))) Това ме разсмя истински! Пък си и вярват даже :)))
109
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това може просто да бъде доказателство за това колко е слаба Русия и за анархията която цари в нея в момента.
108
1
 
8
 
! Отговори
man преди 8 години
Аз не знам какво отричат само, да влизат направо, да ги помелят и да се знае кой е шефа. Бий да те уважават, още повече, че това са територии с предимно руски етнос.Явно чакат да мине световното по футбол за да не го загубят и после ще има ескалация
107
12
 
4
 
! Отговори
Горна Малина преди 8 години
Русия струпва чугунени *** в сайта.