Европарламентът замрази отношениета си с Русия

Това остава в сила до отмяната на т. нар. черен списък
Обновена: 2 юни 2015 23:00 | 2 юни 2015 22:52, Красимир Ангелов
251
Европарламентът замрази отношениета си с Русия
Снимка: Reuters

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц съобщи, че дейността на комисията за парламентарно сътрудничество ЕС-Русия се преустановява. Достъпът до ЕП на посланика на Руската федерация в Брюксел и на още един руски дипломат ще бъде ограничен, съобщи БТА.

Шулц поясни, че посланикът и дипломатът няма да имат свободен достъп до ЕП, както досега. Молбите на членове на руската Дума, както и на Съвета на федерацията на Руската федерация за достъп до ЕП, ще бъдат преценявани поотделно, според всеки конкретен случай.

В съобщението се уточнява, че предприетите от ЕП стъпки ще останат в сила до отмяната на т. нар. черен списък за забрана на европейски политици и официални представители на ЕС да влизат в Русия. Шулц е съобщил за решението на руския посланик в Брюксел.

Отбелязва се, че според ЕП руските власти не са успели да осигурят прозрачност за своите решения, както и да съобразят тези решения със задълженията си по международното право. По думите на Шулц, така засегнатите нямат възможност да се защитят по правен път и да обжалват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още по темата: Русияевропарламент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
10
 
! Отговори
До Одисей 1 преди 8 години
Не е ли нормално да преразгледат алтернативен маршрут И за южна Европа, така както направиха за северна? Германия е доволна и никой не роптае за тази тръба, както роптаят за южната. Особено след като наблюдават подем на фашистки и антируски настроения, съпроводено с постоянна кражба на газ... Всеки би постъпил по същия начин - да търси алтернативи и да не се оставя на рекет.
55
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Одисей 1 174 Ти ако имаш проблеми с паметта, повечето от нас нямат и добре помним *ките номера на украинците от времето Юшченко и каката с плитчето. На руснаците отдавна им е ясно, че украинците са крадливо и лъжливо племе и си гледат интереса, т.е. да прескочат тия мошенници като посредник.
54
5
 
22
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
В един момент ще се усетите, че не Русия, ами ЕС и САЩ създават проблемите, но тогава вероятно ще е късно.. В крайна сметка всичко се свежда до чиста материална изгода под прикритието на крилати фрази като 'човешки права', 'демокрация ' или' международно право'.. Кога бай-после ще видите кой какво върши, а не празните приказки, които се бръщолвят?
53
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Европарламентът си е направо един Суб-зеро.
52
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като е чул за замразяването, подполковник Путин вероятно си е казал: " Trans penis alteris !"
51
12
 
6
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
Известно ли ви е тъпчета , че по проект който е изготвен преди години , далеч преди някой да си представи че ще има Мейдан Южен Паток заобикаля украинските икономическо води , не преминава по най- прякото и леко за изпълнение трасе а от руски води влиза в турски които са много по дълбоки сиреч много по скъпо изпълнение вместо по права линия към нашия бряг . Този проект си беше икономически рекет спрямо Украйна и загуби смисъл когато избухна Мейдана и падна проруския Президент Янукович
50
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според ,,***" чиновници когато те налагат санкции на дадена страна,то нейните управници трябва да стоят в поза мирно ,,кралски пудел"в цирка.Когато се наложат ответни мерки реват като ужилени ,,как посмяха,та ние сме Еврогейци" По примера сега руснаците ще наложат на ,,гейските " управници забрани.От всичкото това печелят китайците,че ще заемат утвърдените европейски пазари.Нека ,,гейците" да продължават да слушат янките.Русия ще си намери пазари но Европа също затъва.
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
mda
48
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 160Войната никога не е била решение, а когато се правиш на много голям защитник на правата на хората е нормално да търсиш диалога, а не да се опитваш да налагаш мнението си! От налагане на мнение в момента си имаме една чума в близкия изток - ИДИЛ, а Северна Африка е направо "рай". Не е време за нови конфликти или викаш е по-добре да си ги създаваме сами?
47
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
,Наистина ли са толкова *** или им помагат? В Еяропа момента е доста труден - Гърция, Великобритания, слабия икономически ръст, който преди всико е виртуален, имигрантската вълна .,. А сега добавяме е и замразяване на отношеноята с най-големия ни съсед, това е абсурдно!
46
1
 
2
 
! Отговори
ответний удар преди 8 години
Газпром начал продажбу нефт и газ западной европе в румлям
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КК Така но не обръщай внимание на грешки и объркан словоред - СТРАСТИ.А и местата за сблъсък на мнения стават все по-малко.
44
8
 
1
 
! Отговори
до 132 преди 8 години
Никога не се позовавай на руски официални данни. Като правило техните данни са фалшиви и обслужват единствено чекиста Путин и управляващата хунта.
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 15-20% пишеш глупости
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъпите *** *** ще разберат че са сгрешили НО ще бъде твърде късно.Човек се различава от животното по това че доброволно се оставя да бъде зомбиран.
41
0
 
1
 
! Отговори
до 127 преди 8 години
Колко ти отива името
40
3
 
4
 
! Отговори
за 123 преди 8 години
Два часа по-рано от европейските джамии са отворили врати огромните руски джамии за да поберат 30-те милиона руски мюсюлмани в тях. Между другото само 3% от руското православно население е религиозно и ходи на църква. 80% от православните руснаци не стъпват изобщо в църквите. Сигурен съм, че 50% от етническите руснаци дори и не са кръстени, а Путин ги таксува за православни с някакви много голема духовност. Единственото което обединява над 75% от етническите руснаци е водката.
39
3
 
12
 
! Отговори
фу преди 8 години
Нещастници, по-терористична държава от САЩ няма. Прави си каквото и е изгодно, а Европа ще разбере резултата от това че се е подложила но ще е късно. Путин води най-адекватната политика и за това не го харесват. Просто работи за държавата си.
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
2020г 7.30 сутринта - всички джамии в Ислямски Европейски халифат едновременно приканват към молитва.
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До джуджето фашист - ЩОТО караме 15г дараци това е автоморга България. Щото пиндо ни краде парите а след време и кожляка (*** карач на кошници)