Атина е на ход в преговорите с кредиторите!

Германия: Гръцката страна трябва да отговори на щедрите предложения
15 юни 2015 15:25, Анисия Иванова
6
Атина е на ход в преговорите с кредиторите!
Снимка: БТА

Топката е в полето на гърците в преговорите за осигуряване на по-нататъшно финансиране на страната, заяви днес
Мартин Йегер, говорител на германския министър на финансите Волфганг Шойбле, цитиран от Франс прес.

Той каза това в момент, когато Атина изразява точно обратното мнение - че кредиторите са тези, които трябва да се
размърдат. "Сега единствено гръцката страна трябва да отговори на щедрите предложения на институциите", изтъкна Йегер пред журналисти.

Гръцкият премиер Алексис Ципрас заяви днес, че би следвало "да се изчака търпеливо" трите институции да променят позицията си в преговорите за осигуряване на финансиране на Гърция в замяна на структурни реформи - диалог, който изглежда в задънена улица, отбелязва АФП. "Часовете са преброени", посочи Йегер.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Kamenar преди 8 години
Do vchera plakaha,che edva li ne nasila sa im nabutvali kreditite predi godini i taka sa gi zapobili,a sega iskat otnovo oshte krediti.Nikoi nishto ne im e daval,ako te ne sa iskali.Aman ot gracki nomera.Kraino vreme e da zivejat sas standarta koito zasluzavat,a ne na garba na cjala Europa.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До konЕвропейски мечти се постигат с работа и дисциплина от страна на правителствата и от народа.Да не говорим за Котупцията, която срутва мечтите. Освен това може Да се излезе от ЕС.Исландия вече не иска и да влиза.
4
2
 
3
 
! Отговори
kon преди 8 години
европейската мечта заприличва на американската,10 живеят добре,1000 зле
3
1
 
9
 
! Отговори
turgowskiq преди 8 години
До Егати щедростта!!!!Не може да се скатават и да мързелуват при положение че са свикнали да получават повече от колкото изработват, това си е до едно време . Не може да живееш ларж и да си мислиш че винаги ще е така когато бяха топ дестинация за туризма си живуркаха . Сега вече няма откаде да идват паричките време е за сметката. Не става само да очакваш да ти дават трябва и да се връщат тези еврота .
2
5
 
7
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Топката е в полето на гърците...те разиграват цяла Европа....е щом могат, що пък не...
1
9
 
10
 
! Отговори
Егати щедростта!!!! преди 8 години
"Гр.страна трябва да отговори на щедрите предложения..."Това е върхът на нахалството!И кои са тези щедри предложения?Да увеличат ДДС на 23% в бранша туризъм от 1юли-точно в разгара на лятото,вече има страшно много анулиране на пакетите от турист.агенции!? Да увеличат ДДС на 23% на потреблението на ток,при положение,че в момента гражданите дължат 2млрд.на енергото,поради невъзможност да си платят,дори Юнкер призна,че имало хуманитарна криза!?А намаляне на пенсии и заплати!?Егати щедростта