Няма решение за Гърция, няма и напредък

Заседанието на Еврогрупата определено като "трагично"
18 юни 2015 21:53, Александър Попов
86
Няма решение за Гърция, няма и напредък
Снимка: Reuters, архив

Заседанието на Еврогрупата в Люксембург днес завърши без никакво решение за Гърция, предадоха световните агенции, като се позоваха на високопоставени представители на ЕС.

"Никакво споразумение. Силен сигнал, изпратен на Гърция, да се ангажира сериозно с преговорите. Еврогрупата остава готова да се събере във всеки един момент", обобщи заместник-председателят на Европейската комисия и европейски комисар за еврото Валдис Домбровскис в Тwitter.

Председателят на Еврогрупата, холандският министър на финансите Йерун Дейселблум, заяви, че все още е възможно да бъде постигнат компромис с Гърция. Затова обаче ще е необходимо Атина да представи всеобхватна програма за структурни реформи, подчерта той и изрази съжаление, че не е постигнат достатъчен напредък в преговорите.

Заседанието на финансовите министри на страните от еврозоната е продължило по-малко от един час и половина.
Срещата бе определена като трагична от пожелал анонимност европейски източник, който отбеляза, че дори не е било отправено искане за продължаване на сегашната програма за оказване на финансова помощ на Гърция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: Гърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
мале мале преди 8 години
Доживяхме да видим византийски фалит на реална практика.
57
0
 
1
 
! Отговори
Цицекс 1948 преди 8 години
Има решение на проблема. Гърция се обединява с България и остава в ЕС с лиценза на България. Всички дългове на Гърция се заличават.
56
2
 
1
 
! Отговори
Нане преди 8 години
Сига ние ще станем най древните на Балканите, нали Вуте?
55
3
 
1
 
! Отговори
кирчо преди 8 години
Въпроса не е дали ще им отпуснат пари на гърците, а как да го презентират пред домашната публика. Те вече са се договорили, че ще им опростят дълговете и ще има още финасова помощ, но Меркел и компания мислят как да кажат на избирателите си. Гърция ще бъде спасена и толкоз- другото е разпад на еврозоната.
54
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърците са лесни. Само им кажи: добре, ходете при ***, ние ще вземем турците на ваше място. И ще видите как ще се обърнат!
53
1
 
7
 
! Отговори
Божо преди 8 години
До цезарпутлер дава пари без лихва :))))) *** само леко настанява едни зелени човечета , които се усмихват дружелюбно и стрелят "на месо" :((( ципрас настъпва една мотика, която ще удари челно цяла Гърция , а и нас , за съжаление !!! *** знае, че путлеризма върви там, където има мизерия и хаос , и с огромно удоволствие потрива малките си ръченца !!! :((( Някога един гаден висш комунист е казал, че за да се случи идиотията комунизъм, хората трябва да са бедни и нещастни !!! :(((
52
9
 
0
 
! Отговори
цезар преди 8 години
Решение ще има след срещата на Ципрас с Путин.
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 74:Тебе те разбрах, но ми се струва, че "гого 70" "мисли" точно обратното, та рекох да видя, как ще го защити.
50
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОТИВА ЦИПРАС ПРИ ПУТИН И МУ КАЗВА А НА БАС ЧЕ КАТО СЕ ОТЦЕПИМ ОТ ЕВРОПА .ЕВРОПЕИЦИТЕ ЩЕ ПОЧНАТ И ВАЗ ДА МОЛЯТ ЗА ПАРИ!ЕИ ГОЛЕМИ ГОЛЕМИ НЕЩАСТНИЦИ СА ТЕЗИ ЕВРОПЕИЦИ НА ГЪРЦИТЕ ИМ ОМРАЗНА ДА ИМ ДАВАТ ПАРИ!ПАРИ ПАРИ ПАРИ И ПАК ПАРИ
49
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНяма нищо за вдяване. При комунистите тактиката е да са неразбираеми. Накрая всичко излиза наяве и става ясно че са въздух под налягане.
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До гого 70:Може ли за ми разясниш научно значението на "разговорите на ципрас в москва"? Щот' не вдявам.
47
0
 
11
 
! Отговори
Божо преди 8 години
Отива ципрас при *** и му казва - "аз на Европа няма да връщам пари , обаче ако ти ми дадеш някоя петрорубла, ще ти я върна с лихва в евро" !!!! ???? *** не се замисля и веднага дава няколко от личните си спестявания, като взима варуфъкис за заложник на Лубянка :))) Как може да се вярва на държава, която има политици като ципрас и варуфъкис ??? Люлка на "евразийската цивилизация" :))) Загубена работа !!!!!
46
7
 
0
 
! Отговори
гого преди 8 години
отлагането не решава нищо маи разговорите на ципрас в москва ще се окахат по важни
45
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поне България ще е по-добре от Гърция. Тея *** свършиха курса...
44
1
 
8
 
! Отговори
Мадафакис преди 8 години
Малякис банкрутакис?
43
8
 
12
 
! Отговори
??? преди 8 години
БРАВО НА ГЪРЦИТЕ !!!! Интересно ЗАЩО толкова ЕС се моли на Гърция да останат в този "романтичен съюз"???? ЗАЩО?????
42
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко е ясно!Щом щата Тексас е решил да си изтегли златото от управлението на Оралния дом,защо Гърция да разчита на простотиите на престъпниците от ЕС?Рано или късно "тарикатите-т.е. грабителите- ще носят вода на баламите-т.е. на ограбваните"...През гугъла:США ПОДДЕРЖАЛИ РУБЛЬ
41
10
 
15
 
! Отговори
Коце Мастиката преди 8 години
Тоя *** Ципрас ще прецака нещата!
40
6
 
5
 
! Отговори
до 58 преди 8 години
за *** по принцип е срамно да работи...
39
6
 
8
 
! Отговори
Мияч преди 8 години
И какво лошо има да миеш чинии? Ньли ти плащат! Празноглавци, нищо друго не знаете и можете освен да се напивате и да си изнасилвате жените! Български " юнаци"