САЩ изпращат по въздух два танка на полигона "Ново село"

Така НАТО показва, че може бързо да разположи военна техника в Европа
20 юни 2015 20:51,
290
САЩ изпращат по въздух два танка на полигона "Ново село"
Снимка: Архив Reuters

 Сухопътните сили на САЩ изпращат по въздуха два танка М1А2  "Ейбрамс" за участие в учения с бойни стрелби на полигона "Ново  село", съобщи в електронното си издание армейският в. "Старс енд страйпс". Танковете бяха натоварени днес на военно-транспортен  самолет С-17 /латински букви/ в американската военно въздушната база в Рамщайн, западна Германия. 

 
Планираното за следващата седмица учение "Бързина и мощ" на учебния полигон "Ново село", което ще продължи няколко дни, цели да успокои съюзниците от НАТО и да демонстрира способността на американските въоръжени сили бързо да разположат военна техника в Европа, отбелязва изданието. То е част от действията, които САЩ и съюзниците им в НАТО добавиха в дневния си ред след руското анексирането на украинския полуостров Крим. 
 
"Смисълът на всичко това е да се покаже на нашите натовски съюзници огневата мощ на М1А2, но също да се покаже на нашите противници, че имаме силите и координацията за бързо прехвърляне на М1А2 в различни страни по цяла Европа", посочва пред изданието старши лейтенант Франк Ууд от Трети батальон в 69-и 
бронетанков полк в състава на Трета пехотна дивизия във Форт Стюърт, щата Джорджия. 
 
За първи път американските въоръжени сили прехвърлят по въздуха танкове М1А2 "Ейбрамс" на територията на Европа, според Сухопътните войски на САЩ в Европа, отбелязва "Старс енд страйпс". 
 
Също така за първи път американски танк ще демонстрира бойна стрелба в България, посочи старши лейтенант Ууд. Той добави, че в продължение на три месеца войниците от неговия батальон са работили с български войници на американския учебен полигон в Хохенфелс, Германия, преди изпращането на танковете  за България. "Те наистина харесаха нашите танкове", каза американският офицер.
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
0
 
0
 
! Отговори
Kosto Czech. Rep. преди 8 години
Ot zelenata Balgaria ste vi ostahe iaderen prach .Rusia vi dva pati pomogna i vie taka.
196
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
Това си е показуха инщо повече. За да прехвърли един услен батальон с танкове са нужни около 10 полета(С-17) за 10 танка и 20 полета(С-5/17) за 40 бронемашини + неуточнено количество полети за материали и камиони обслужващи тези бронемашини. Поне 50 полета като минимум.при 280 произведени 250 ползвани от НАТО самолета С-17 трябва едва ли не целия флот да се мобилизира за да прехвърли малко или много голяма ударна групировка като реално могат да се извършват по един полет от САЩ на ден.
195
2
 
4
 
! Отговори
Българин от Германия преди 8 години
Бисмарк е казал: "Зная много начини да изкарам Руската Мечка от бърлогата и, но не знам нито един начин как да я вкарам там обратно". Изглежда някои имат нужда още да се учат от историята.
194
1
 
3
 
! Отговори
до 245 преди 8 години
Когато Турция анексира Северен Кипър през 1974 година, какво направи САЩ - нищо.А нали и Гърция и Турция са в НАТО. За какъв прав път говориш, искаш да си навлечем само беля ли ?
193
1
 
2
 
! Отговори
Стар набор преди 8 години
Американски ТАНКОВЕ в България - NOT IN MY NAME !!!
192
10
 
0
 
! Отговори
замн преди 8 години
най-после и България да е на прав път.
191
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За какво са ни американски танкове,като никой не ни заплашва?Или искат да се унищожаваме тук на балканите далече от тях?Защо не си ги държат в Америка?Никой не им иска танкоивете.Ама че нахалство!А политици и държава имаме ли?Гърция се опълчи на цяла Европа при положение че е във фактически фалит,а ние сме готови да клекнем пред всеки.Дупедавци!!!
190
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Neznam dali na Putin mu se e sluchilo necho s orehite no nie che sme parvi ako toi rechi da otvarne... a na tezi koito se radvat na USA tankove chetete prorochestvata...
189
4
 
8
 
! Отговори
Дончо преди 8 години
Не само танкове ,но и ядрен опит да се извърши ГерБ са съгласни.
188
2
 
4
 
! Отговори
ДЯДО ПЕШО ОТ ПАЗАРА преди 8 години
УРААААААААААААААААА
187
3
 
5
 
! Отговори
до 233 преди 8 години
Щяха да препълнят памперсите! Но дори и сега с тия 2 танка достатъчно се размириса!
186
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАЙ-ДОБРЕ ЩЕ Е ТОЗИ КОЙТО ЩЕ СЕ СМЕЕ ПОСЛЕДЕН ...И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ БАБА ВАНГА"НЕ ВЕРВУЙТЕ НА АМЕРИКАНЦИТЕ КЕ ВИ ИЗЛЪЖАТ"
185
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
над 2000 човека са избити през Втората Световна война от американците и англичаните , даже като върхът на подигравката , има и паметник на двама американски пилоти , които са избивали мирни граждани в България и са свалени над София. По времето на Тодор Живков , няма и една десета от избитите от хамериканските ***.
184
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
техните 2 и нашите 6 танка , не стават да се бият някъде , за това да ги подарим на македонците , а те после знаят , какво да правят , ще се продадат на македонци на Земята или на Марс , и ще си приберат парите.
183
3
 
21
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Е, успокоихме се, колко сте бързи - може да си държите танковете в Германия!
182
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Шоп На това танк ли му викаш бе дървен? Това не става дори за ***!
181
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прати ли су-то половината армия в Хамерика е подала оставка. Пилота на су-то задължително трябва да е с памперс...
180
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес тук пишат "предозирали се дрогирани гей-***". Миналата нощ не са "интегрирани задно", били са на сухо.
179
18
 
8
 
! Отговори
В два сайта преди 8 години
русофилска *** се чувства най-добре. Коментарите и не се трият ай-пи не се блокира, добавят се и плюсове. Единият сайт е Б Л ИЦ.
178
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на полигона ще тренират сране в руска *** :)))