Русия се нуждае от много силна армия!

Владимир Путин: Трябва да спрем заплахите близо до границите ни!
Обновена: 26 юни 2015 05:49 | 25 юни 2015 22:00, Анисия Иванова
414
Русия се нуждае от много силна армия!
Владимир Путин. Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин заяви днес, че Русия се нуждае от силна армия, за да възпре заплахите близо до границите й, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

На среща в Кремъл с випускници от руски висши военни учебни заведения Путин подчерта, че силната армия, оборудвана с модерни оръжия, е гарант за суверенитета и териториалната цялост на Русия. Той обеща да продължи модернизирането на армията, включващо с доставки на голям брой нови оръжия.

Путин увери, че Русия няма агресивни намерения и се стреми да урежда всеки спор изключително чрез политически средства, спазвайки международното право и интересите на другите страни.

"Русия е една открита мирна стана, която е за укрепване на сътрудничеството и партньорството с всеки, който е готов за това", подчерта президентът.

"Ние нямаме и не можем да имаме агресивни планове. Ние никого не заплашваме. Всички спорни въпроси се стремим да решаваме изключително чрез политически средства. Ние се отнасяме с уважение към международното право и интересите на другите страни", заяви Путин.

Той припомни, че сега активно се укрепват руските стратегически ядрени сили и подразделенията на военно-космическата отбрана, че бойните способности на всички родове войски и видове въоръжени сили съществено е нараснал.

Президентът добави, че арсеналът на руската армия ще бъде попълнен с ново въоръжение, нова техника, самолети, подводници, кораби, бойни роботи, безпилотни летателни апарати, високоточни оръжия.

Въпреки, че богатата на петрол и природен газ Русия е в рецесия, Путин планира да похарчи до 2020 г. 22 трилиона рубли /над 400 милиарда долара/ за модернизиране на въоръжените си сили, отбелязва АП.

Агенцията посочва, че популярността на руския президент се увеличава, независимо от икономическите проблеми на страната. Допитване на социологическия център "Левада" показа, че одобрението за Путин в Русия е достигнало исторически максимум  от 89% този месец.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


414
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
2
 
7
 
! Отговори
Давид преди 8 години
До Григорий Распутинто Наполеон и Хитлер също щяха да слагат усмирителна риза на Русия ама всички знаем как свършиха...и вземи прочети какво е казал по този въпрос Бисмарк...пък после драскай по форумите...
246
3
 
8
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 8 години
До Пешо (291)"Лошо е че от наша територия искат да излитат ракетите, а не от американска."Че те великите и непобедии американци кога са воювали от своя територия? Кога са си защитавали всяка педя земя и трибуквията си на живот и смърт? Много ясно, че ще искат да тропосат балалайки като нас на топа на устата. Пак добре, че географски не граничим с Русия.Но остават ракетите... Но ако и затова им легнем на атлантиците с разтворени крака - вземам автомата и към жълтите павета.
245
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С нашата опърпана и огрухана армия която няма никакъв боен опит е достатъчна точна една мотопехотна и една танкова рота на Русия и ще минат от източна до западна България точно за 24 часа дори и храбрите хамериканци който нашите пуснаха на Ново село първи ще побягнат!
244
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ех да имахме и ние президент като Путин сега щяхме да сме светлинни години напред ! а то ние след 8 години в ЕС сме още по бедни дори сега могат да ни сравнят с някоя Африканска страна ! Да ви *** и ЕСа И Обамата и Меркелката всеки дърпа за него си а нашия Бойко козирува на и се подчинява на всички
243
2
 
6
 
! Отговори
Рецесия преди 8 години
Каква рецесия с 400 милярда валутни резерви. За справка валутния резерв на Германия е 30 милярда, на САЩ - 60 на Китай 1000
242
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е вие какво си мислите че ако тръгне Русия тръгне да се бие ще е сама? То от там ще тръгне 3 световна война и жалко че ще има много жертви...
241
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия винаги се е нуждаела само от оръжия и водка.
240
2
 
10
 
! Отговори
До Алекс преди 8 години
Само да ти кажа,че е премиер.Иначе не се притеснявай и той е като наще.Бедните плащат,богатите под ножа и послушните богаташи при него :) Самолети позлатени,приятели милиардери,а руснака вярва.Все пак не вдигна цената на Водката :)
239
15
 
29
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Хората си имат президент, ние ***.
238
10
 
30
 
! Отговори
555 преди 8 години
Едните правят военен парад /70год. от победата над фашизма/- другите гейпарад!
237
21
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На Русия и трябва повечко акъл и по-малко пиене...
236
4
 
10
 
! Отговори
До 303 преди 8 години
Да, личи си че си от аутистите! Но аз не бих обиждал аутистите, при тях историята на болеста е друга, а твоята си е обикновенна, може даже да си е вроден тъпизъм, щом като фактите от действителността, логиката на развитието на процесите, историята и уроците на тази съща история нищо не ти говорят. Ти като обикновен *** приемаш всично първосигнално, на доверие и съответно реакцията ти ще е обикновен ***. Боже, откъде се пръкна такова тъпо поколение, а, ясно, забравих, "демокрацията"....
235
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За разлика от цивилизования човек, другите са по принип лишени от алтруизъм. Според изледователи, в резултат на комунистическото управление тази липса е вечегенетически селектирана в руската психика. Но за кагебистите, процентът алтруизъм е сведен до нула. Той е заместен със садизъм. Когато Курск потъна, те всъщност се радваха на смъртта на морячетата. В Норд-Ост именно Путин заповяда избиването на над 100 абсолютно невинни зрители. В Северна Корея са постигнати още по-добри резултати.
234
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Типично за аутиста - били мирна страна, ама му трябвала много силна армия :)Е няма по-*** *** от путиняците.
233
8
 
5
 
! Отговори
българин преди 8 години
До Анонимен 301:Спрямо Южния полюс май нямал.
232
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ха ха ха ха намал агресивни намерения ХА ХА ХА ХА
231
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Сър ПичукАз съм чувал, но тук се говори как редовната руска армия била воювала в Донбас. Така че не се обаждай неподготвен.
230
20
 
11
 
! Отговори
българин преди 8 години
До заря:Да, единият ни проблем станаха руснаците при ***, защото обезумяват, горките, а другият са зашеметени като тебе, които не знаят какво драскат и дрънкат. Да обобщим, ПРОБЛЕМ СА НИ СЪВЕТСКИТЕ ХОРА като тебе и голяма част от руснаците.
229
18
 
10
 
! Отговори
Тъпите мурзилки преди 8 години
веднага да се запишат доброволци в армията на РФ. Ще се сформира специална бригада от български дьонмета. Командир ще бъде Волен Сидеров, политкомисари Гоце и Велизар Енчев.
228
23
 
10
 
! Отговори
българин преди 8 години
Даааа, към границите на путлерова Русия постоянно фучат заплахи от Запад - от НАТО, от САЩ. На путлерова Русия и трябва МНОГО силна армия. Обаче, има някои трудности - електрониката и останалите технологии много изостават от Запада; войската (като цялото общество) много пие и се дрогира; здравето, особено на мъжкото население е много зле - *** рано; всеки по-изучен, пуснат зад граница, не се връща; съветските хора - гръбнакът на силната армия, измират от старост. А трябва МНОГО силна армия.