Русия се нуждае от много силна армия!

Владимир Путин: Трябва да спрем заплахите близо до границите ни!
Обновена: 26 юни 2015 05:49 | 25 юни 2015 22:00, Анисия Иванова
414
Русия се нуждае от много силна армия!
Владимир Путин. Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин заяви днес, че Русия се нуждае от силна армия, за да възпре заплахите близо до границите й, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

На среща в Кремъл с випускници от руски висши военни учебни заведения Путин подчерта, че силната армия, оборудвана с модерни оръжия, е гарант за суверенитета и териториалната цялост на Русия. Той обеща да продължи модернизирането на армията, включващо с доставки на голям брой нови оръжия.

Путин увери, че Русия няма агресивни намерения и се стреми да урежда всеки спор изключително чрез политически средства, спазвайки международното право и интересите на другите страни.

"Русия е една открита мирна стана, която е за укрепване на сътрудничеството и партньорството с всеки, който е готов за това", подчерта президентът.

"Ние нямаме и не можем да имаме агресивни планове. Ние никого не заплашваме. Всички спорни въпроси се стремим да решаваме изключително чрез политически средства. Ние се отнасяме с уважение към международното право и интересите на другите страни", заяви Путин.

Той припомни, че сега активно се укрепват руските стратегически ядрени сили и подразделенията на военно-космическата отбрана, че бойните способности на всички родове войски и видове въоръжени сили съществено е нараснал.

Президентът добави, че арсеналът на руската армия ще бъде попълнен с ново въоръжение, нова техника, самолети, подводници, кораби, бойни роботи, безпилотни летателни апарати, високоточни оръжия.

Въпреки, че богатата на петрол и природен газ Русия е в рецесия, Путин планира да похарчи до 2020 г. 22 трилиона рубли /над 400 милиарда долара/ за модернизиране на въоръжените си сили, отбелязва АП.

Агенцията посочва, че популярността на руския президент се увеличава, независимо от икономическите проблеми на страната. Допитване на социологическия център "Левада" показа, че одобрението за Путин в Русия е достигнало исторически максимум  от 89% този месец.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


414
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
18
 
9
 
! Отговори
Ivaylo Radulov преди 8 години
Опитите на кремълските босове да сплашат хората на Запад и да всеят разцепление между западните съюзници , както и да игнорират евентуалния отпор срещу евентуални нови свои инвазии СЕ ПРОВАЛИХА. Точно за това и от Кремъл и пропагандните им центрове /както и активните им бойци за тролинг/ НАДАВАТ СВИРЕП ВОЙ , който вече звучи ПАНИЧЕСКИ. Защото единствените инструменти, с които разполага Русия, са военни - това са спецназът /специалните части/ и ядрените сили. Но няма как да заплаши света със спецназ, нали? Значи остават ядрените оръжия , прикривайки слабостта на своите обикновени въоръжени сили
226
4
 
2
 
! Отговори
Сър Пичук преди 8 години
292-ри, да си чувал за паравоенни формирования? По-известни у нас като башибозук?
225
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 289Хайде да се опитаме да помислим малко, знам че ви е трудно на *** тролчета, но все пак - ако руска редовна армия се биеше в украйна, защо не ползва най-новите си оръжия - Торнадо, Т90, Искандер, Терминатор-2, бойна авиация. Редовната руска армия щеше отдавна да е превзела Киев и вече щяха да са забравили даже.
224
4
 
26
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Който има ресурси- да си ги пази. Нашите ни ги взеха. Лошо е че от наша територия искат да излитат ракетите, а не от американска. Какво спечели държавата от Ирак и Афганистан? Потупване по рамото. *** капитализма ни спретнаха американците- справка планът Ран-Ът.
223
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ***Излъгали са те, руснаците не са ни освобождавали от нищо- напротив винаги са ни заробвали.Ако някой руснак ти каже нещо не му се връзвай, лъже най-цинично.
222
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДа и 'опълченците' са трактористи, които са яхнали танкове, спечелени от шоколадови яйца Киндер.. и един мармот завиваше шоколада в станиол.Стига лъжи, естествено е и всички вече са наясно, че имено руска редовна армия се бие в Украйна - ЦЯЛА РУСИЯ ЛЪЖЕ.
221
15
 
9
 
! Отговори
U2 преди 8 години
Русия се нуждаела,... бла, бла! Нуждае се Путин, за да се задържи още един мандат на власт, и от милиардер да стане мулти милиардер. А руснаците щом са слепи и му се доверяват като овце на заколение, значи си заслужават съдбата.. Добре, че се отскубнахме от задушаващата им прегръдка.
220
3
 
4
 
! Отговори
Анев преди 8 години
КАТО ЧЕТА КОМЕНТАРИТЕ НАПРАВО СЕ ИЗУМЯВАМ ОТ ПРОСТОТИЯТА КОЯТО ЧЕТА ТОВА НАЧИН ЗА ИЗБИВАНЕ НА КОМПЛЕКСИ ЛИ Е НЕ ЗНАМ ?
219
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На парада в Софияглавокомандващия парада нарежда да се свалят ударниците на автоматите на войниците,защото Борисов и Плевнелиев са на площада.Без да знае Ръководството на Армията.Нашите продажници се страхуъват от собствената си армия.Това беше голям скандал и показва, че продажниците са наясно, че не могат и 5 човека да съберат за война. Платената армия ще отиде на стачка за ранно пенсиониране.Няколко от лудницата ще облекат с униформи и ще ги изпратят в Украйна.Това е
218
15
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Ние опълченците-запасняци ще свалим продажното правитевлство------------Винаги е добре да се даде възможност на мераклиите опълченци да загинат красиво. То ясно, че от подобни хора ползата клони към нула, но поне да дадат пример за истинска глупост, та другите да си имат едно на ум.
217
9
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Ние опълченците-запасняци ще свалим продажното правитевлство----------------- Имало е и навремето такива ентусиасти като тебе. За разлика от сега, тогава все пак са си били етнически българи, а не полуруснаци от смесени бракове. Така че сега ще е по-лесно да се воюва...
216
4
 
23
 
! Отговори
дфг преди 8 години
Аз не знам Русия да е изнесла армия в Беларус или да прави учения с Молдова. Дано това не е подготовка за война с Русия. Първо я отслабват икономически, после атакуват.
215
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
война с Русия не може да имаРусия няма да се бие с платените войски - *** на продажника Плевнелиев.Русия няма да влезе в България.Ние опълченците-запасняци ще свалим продажното правитевлствои ще прогоним продажниците в офшорки или Англия с ниско-тарифните полети.И България ще бъде свободна от продажници-***
214
23
 
12
 
! Отговори
до 317 преди 8 години
До АхаОт нацъканите минуси какво излиза? Че някои индивиди от драскащите тук, при война между България и Русия, ще са на страната на Русия!? Браво, ей това са истински патриоти! Толкова години активна пропаганда, доста мозъци е промила! Ужас!
213
25
 
11
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Русия от нищо не ни е освобождавала, престанете да повтаряте една и съща глупост. На всички е било ясно, че една велика сила взима кокала на друга велика сила. Без ината на българите, сега пак щяхме да сме под робство, но руско.
212
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 318 за кои малки народи говориш? Защото не знам Русия да се е изказала агресивно за някой.Ако пак споменеш Крим значи говориш на ,,ангро". Защото Крим си е бил руски и народът поиска да е в руската федетрация.А за заплахите ги отправяме ние(нали сме членове на НАТО),та според нашата преса Столтенберг обикаля страните от НАТО и обяснява как НАТО ще победи и покори Русия.Кой сега е войнолюбецът?Американски войски в България Румъния,Полша,Украйна и др.Заплахата идвала от Русия ,,да ама не"от САЩ
211
17
 
14
 
! Отговори
преди 8 години
От какво те е освободил Путин? Освен от милиардите, които му плащаме за най-скъпия газ? Заплаши братята си славяни с нахлуване за да заграби земя от тях и ние, българите, виждате ли трябвало да подкреряме това самозабравило се диктаторче само защото се е излюпило в Русия.
210
18
 
36
 
! Отговори
*** преди 8 години
Странна работа.Американски и английски самолети бомбардират София-сега съюзници.Русия ни освобождава от 5-вековно робство,смазва Хитлер,сега е враг .Егати паметта народна.Не народ а ***.(Петко Славейков).
209
18
 
12
 
! Отговори
Аха преди 8 години
До Bolt ThrowerЗабрави България! В началото на 20-ти век, когато сме им сритали задниците на пияните руснаци! Само, че малко хора знаят за тази война, защото тук 50 години са го крили от нас!
208
10
 
20
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
ИСТИНАТА Е ЧЕ ПУТИН Е НАИ-КАДЪРНИЯТ СЪВРЕМЕНЕН ПОЛИТИК.ЯСНО И ТОЧНО КАЗВА КАКВА Е ПОЛИТИКАТА НА РУСИЯ И ТОЧНО ТОВА ПРАВИ.НЕ Е КАТО НАШИЯТ ПРЕСТЪПНИК КОИТО СУТРИН КАЗВА ЕДНО, НАОБЯД ДРУГО ,А ВЕЧЕР Е НА 360 ГРАДУСА.