Германци и великобританци убити в кървавия ад в Тунис

Най-малко 27 са загиналите при атентата
Обновена: 26 юни 2015 17:33 | 26 юни 2015 17:33,
56
Германци и великобританци убити в кървавия ад в Тунис
Снимка: Архив Reuters

Най-малко 27 души са убити в нападението в тунизийския град Сус, предадоха световните агенции, като се позоваха на съобщение на тунизийското министерство на вътрешните работи.

Най-малко един нападател е сред жертвите, като до трупа му е бил намерен автомат Калашников, посочи Ройтерс. Сред убитите има чужденци, съобщават местни медии. Сред тях били граждани на Великобритания и Германия, предаде ТАСС.

Говорителят на тунизийското министерство на вътрешните работи Мохамед Али Аруи поясни, че нападателите дошли с надуваема лодка и започнали да стрелят още на плажа между хотел Мархаба и хотел Совива, след което нахлули в хотел Мархаба. Силите за сигурност се намесили веднага и започнала престрелка, уточни говорителят, цитиран от ДПА и Асошиейтед прес. Той поясни, че някои нападатели са избягали от местопрестъплението, допълва АП. Според тунизийската агенция ТАП пък нападателите били само двама, посочва ДПА.

Още по темата

Това е най-кървавото нападение в Тунис за последните 10 години. Предишният рекордьор в тази печална статистика беше атаката в музея Бардо в столицата, при която загинаха 21 туристи и един тунизийски полицай. Тя беше извършена на 18 март. Тогава отговорност за атаката пое радикална групировка, врекла се във вярност на Ислямска държава.

Пред телевизия Скай Нюз британски турист в Сус казва, че след нападението хората опразнили плажа. Той допълни, че гостите в хотела, в който бил отседнал, първо получили нареждане да се заключат в стаите, когато започнало нападението, а после второто нареждане било да се съберат във фоайето.

След събитията британският премиер Дейвид Камерън обяви, че по-късно днес ще има среща на Комисията за извънредните ситуации (COBRA), на която ще бъдат обсъдени нападенията във Франция и Тунис, предаде Ройтерс.

Камерън изрази солидарност с френския народ след нападението срещу завод за промишлени газове и каза, че се надява по-късно да разговаря с туниското правителство.

Това е заплаха, която засяга всички нас. Събитията, случили се в Тунис и Франция, могат да станат навсякъде", каза той пред журналисти.

"Трябва да се справим с тази жлъчна радикална реторика, която замъглява толкова много млади умове и да се борим с всички налични средства", каза британският премиер.

"Съюзниците от НАТО са солидарни с Франция в борбата с тероризма", каза генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг, цитиран от ТАСС.

По-рано днес двама души преминаха с кола през входната врата на завода на американската компания "Еър продъктс" и се врязаха в складирани газови бутилки, вследствие на което стана експлозия. По предварителни данни един човек е загинал и най-малко десет са сериозно пострадали. На входа на предприятието бе намерен флаг с ислямистки лозунги и обезглавеното тяло на шеф на предприятие в предградие на Лион.

Френската жандармерия е задържала човека, заподозрян в извършване на нападението.

Бившият френски президент Никола Саркози призова правителството да установи обстоятелствата около днешния атентат, извършен в района на Лион, да си вземе поука и да повиши нивото на бдителност, се казва в изявление на пресслужбата му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Dimosina преди 8 години
Близко е времето когато ще наблюдаваме такива картини и по булгаркото черноморие добитака става само за кайма и колбаси
34
0
 
3
 
! Отговори
US ARMY преди 8 години
Германия сама си е виновна , като легализира в Университетите си Мароканци Тунезийци и всякакви такива същества
33
2
 
0
 
! Отговори
peep преди 8 години
..Licemeri ot zapada...ne razbrahte li che ne ste..Welcome....in Tunis@ ..Napadnahte Irak..Avganistan..Libiya......vreme e da si platite! Stoyte si v muglivite durjavi....tam vi e mestoto! Tunis...za tuniziytci!!
32
2
 
9
 
! Отговори
Ala_Bala преди 8 години
Благодарете на чичо си Сам!
31
3
 
5
 
! Отговори
GENERAL GADORIAN преди 8 години
Атентат след атентата и края им се не види! Така ще и занапред. Болни промити мозъци. Мислят си че като затрият някой и друг невинен човечец и ще постигнат нещо.
30
3
 
7
 
! Отговори
кака ви сийка преди 8 години
тъй ший , проклятието на арбските ръководители или диктатори които коалицията от демокр. държави изби като кучета за това че така им дойде кефа а сега им сърбаме попарата бежанци ид която уверено завзема територии от ирак до тунис и още колко държави атентатите в европа сега започват никой не може да промени начина на живот и традиции на арабите не може всички да живеят по законите на запада те си имат свой свят ние в бг деемокрацията е видяхме с бандите през 90 те години и съсипването на бг
29
4
 
15
 
! Отговори
тими преди 8 години
пази боже да разчитаме саюзноцоте от нато да ни пазят колкото франция опазиха и дргите страни в европа дето се случиха атентати преди време
28
2
 
21
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 8 години
До .. Съвсем правилно , но съветниците на Боко , изчадието от Херсон , Плевнелиев и да не ти ги изброявам всичките *** са евреи и затова никой не смее от тях да каже истината .
27
1
 
21
 
! Отговори
Ъц преди 8 години
Мултикултуризъм?????Няма такова животно г-да европейски политици!!!!!!!!!!!!!!
26
2
 
16
 
! Отговори
.. преди 8 години
Друга БЕЗСРАМАНА ЛЪЖА,е,че някои искали да въвлекат т.нареклите се"Израел"във война,докато те правели от пустинята градини(част от ционистката митология).Много източници вече показват колаборацията на ционисткия режим с терористи,които лекуват в полеви болници и после ги пускат вСирия за тече кръвта на Сирия.Йерусалим пост"Главният равин благодари на Буш за "войната срещу Ирак"
25
5
 
10
 
! Отговори
ha преди 8 години
Ще помоля анонимния извинител на престъпленията най-голямата заплаха за мира и човешкото оцеляване-ционисткия терористичен режим,да не оскърбява интелигентността ми,колкото и малка да мисли,че може да е,като твърди,че най-терористичния режим ,само наскоро избил повече от 500 деца в обграден концлагер(зад всяко се "криел хамас")се е загрижил за потенциални невинни жертви.
24
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ислямска Държава няма да посмеят да нападнат Израел, Израел за разлика от Америка и Европа не купува нефт от ИДПреди 2 седмици джихадисти от ивицата Газа хвърлиха ракети към Израел и казаха че това била групировка на ИД в палестина. Естествено евреите им познават номерата и не се хванаха на въдицата им. Палестинци искат да въвлечат Израел във война със всички арабски страна но за сега не им се получава. Евреите нямат интерес да унищожат ИД. освен ако Ислямистите не посегнат на Изаел
23
2
 
7
 
! Отговори
' преди 8 години
Когато следим световните събития има САМО ЕДНА единица мярка за истина-че хората в света имат Господ-Исус Христос,който ще се завърне,защото каквото и да става никоя страна или правителство няма да избави света от злото,което е лъжата и бунта против Бог на небето и Господа ни Исус.Той каза"Моето царство не е от този свят",а1ЙОан2:22"Кой е лъжец но този,който отрича,че Исус е Спасителя?Такъв е антихрист,отричащ Сина и Отца".
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 31 Ехуд Барак малко е преувеличил като е казал че израелците могат да победят Ислямска държава за два дни. Аз мисля че и два часа са много и ИД няма да има помен, но заедно с тях ще отидат и много невинни хора и света отново ще викне против израел, Това е 1, Има и 2, Мислиш ли че евреите са толкова глупави да нападат враговете на своите врагове ? Арабите се трепят помежду си.Знам че израел са вземали много ранени покрай границата, лекуват ги в израелски болниц и ги връщат обратно в Сирия
21
3
 
6
 
! Отговори
интересна мисъл преди 8 години
Според един еврейски наблюдател(станал християнин)"Ционизмът строи щабквартирата на новия световен ред"който той обяснява със започващото царуване на антихриста на земята,без той официално да се е представил на сцената,докато привидно съвсем различната доктрина на Сорос е част от същото но се занимава със заробването на света на гоим.
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Европейските ислямисти отшли в земите на дедите си зад спасителната им мисия стои плячкосване, 40% от нефта на Сирия е в ръцете на ислямска държава. Какво мислите че правят с този нефт Продават го много по-евтино на черно. На кого го продават? Естествено на евопейци и амнриканци. Е как искате европейските и американски държавни лидери наистина ли иска да унищожи терористите ? Всички лидери са купени
19
2
 
6
 
! Отговори
. преди 8 години
Топ ционист Ехуд Барак цитиран в Йерусалим пост"можем да победимИДИЛ за два дни".Но защо продължава терора?Корена е в Ционисткия план за Средния изток на Одед Йинон"Всеки вид междуАрабска конфронтация ще ни улесни в краткосрочен план и ще скъси пътя към по-важната цел-да се разпадне Ирак на деноминации като в Сирия и Ливан"
18
14
 
4
 
! Отговори
шахид преди 8 години
Урраааааа! ПОКЛОН ДОЗЕМИ И ВЕЧНА СЛАВА НА ГЕРОИТЕ, ПАДНАЛИ В НЕРАВЕН БОЙ С НЕОКОЛОНИАЛИЗМА! Bismillah rahmani rahim! Subhanahu Wa Ta'ala!ALLAH AUKBAAAAAAAAAAAR!
17
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До вместо 2Евтината работна ръка излиза скъпа. В стария Завет е написано - тези които ни строят те и ще ни рушат. Всичко което е писано едно след едно се случва и се повтаря.
16
2
 
14
 
! Отговори
. преди 8 години
Дали действително се води борба срещу тероризма ще узнаем от резултата от очакванията на всички хора мразещи лъжата и тероризма,най-страшния от които е държавния,да видят какво ще произлезе от делото срещу най-голямата заплаха за оцеляване на човечеството-ционисткия терористичен седящ на няколкостотин скрити ядрени бомби и водещ кампания за войни срещу нации,които не признават супримацизма на религиозния ционизъм.