Бензин и кеш по гръцките курорти – тука има, тука не

Банкоматите в Солун и Халкидики останаха без пари
Обновена: 29 юни 2015 16:34 | 29 юни 2015 16:33,
37
Бензин и кеш по гръцките курорти – тука има, тука не
Снимка: Reuters

Банкоматите в Солун, Халкидики и други гръцки курорти останаха без пари. Част от бензиностанциите в тези райони са затворени, а хотелиерите искат разплащане в брой.

Още по темата
Това съобщиха от Външно министерство и предупредиха българите, пътуващи в Гърция, да го имат предвид.

МВнР съветва сънародниците ни да влизат в южната съседка с достатъчно евро в брой за непредвидени ситуации.

От Външно министерство припомнят, че изтичането на текущата програма за финансова подкрепа на Гърция и решението за провеждането на референдум на 5 юли доведе до масово теглене на пари в брой от банкоматите в страната. Кабинетът на Ципрас въведе лимит от 60 евро теглене на ден.

От Външно министерство обясниха и че засега няма ограничения за теглене на пари от банкомат с карти на чуждестранни банки, но предупредиха, че не е изключено финансовият министър да наложи лимит и върху тях.  Отчита се и забрана за парични преводи към чужбина, съобщиха още от МВнР.

По данни на българското посолство в Атина се забелязвало повишено търсене на горива в Гърция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
3
 
! Отговори
TURK преди 8 години
KUPUVAM OSTROVITE KESH
24
3
 
3
 
! Отговори
бай Киро преди 8 години
0На бас, че на гърците не само ще им налеят още милиарди за да продължат да си живуркат, но и ще им отпишат старите дългове, които бездруго никой в Гърция не възнамерява да връща. А ние ще продължаваме да гризем дървото защото политиците ни за нищо не стават.
23
1
 
15
 
! Отговори
Янукович преди 8 години
До всички смятащи да почиват лятото в Гърция:За какво са ви изобщо пари в брой там ???Изкарайте си като хората почивката, яжте и пийте на корем и като дойде време да платите сметката, заявете че ще направите Референдум с жената, децата и комшиите от съседния апартамент дали да платите !Така е най-демократично, националноотговорно и в защита на суверенния ви семеен бюджет!
22
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре дошли в комунизма !Оруел 1984 Фермата Хахаххахахаха
21
3
 
10
 
! Отговори
timi77 преди 8 години
оставете ги гърците те ще се оправят а ни е да си гледаме нас видяхте че са хвърлили бомба по училище днес в бългрия за щастие няма пострадали
20
8
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Аз ходя на море само в България. Просто когато морето е кафяво, не влизам. Ползвам басейните.
19
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърците искаха да живеят при социализъм и комунизъм, затова и гласуваха за СИРИЗА. От 2 дни вече живеят в развито социалистическо общество, а след първи юли ще навлезнат и в комунизма. Да им е честито.
18
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То гъркините дебелички,но гърците си ги гледат като рохки яйчица.А нашият бай *** где що види хубавица,блещи очи,комбалите му ще изхвръкнат.И се бие в гърдите като космат орангутан
17
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То много евтинко и народ по курортите в гръцко ще доведе скоро до ситуацията на нащо море, всички селяци со сандвичите и чудещи се тарикати как да ти вземат парите. Та и ние ще имаме пръст в скапването на Маляките.
16
4
 
12
 
! Отговори
Да знаете... преди 8 години
Гърция я чака Гражданска война!!! Едните са Проевропейски другите Проруски настроени.... Ето ви Две армии враждуващи... ПАСОК имат много симпатизанти...
15
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А тези които са живяли на широко и са живяли като за последно в момента ще им се стъжни живота. Доходити им драстично са намалели въпреки че ципрас се опитва да замаже положението предишното правителство ги окастри многа жестоко и пенсиите и заплатите.Хубавото в случаят е че курортите им се пръскат по шевовете от туристи. Цените в хотелите им са много по ниски от нашето *оморие. В солун паралия халкидики и на другите им плажове няма място от народ. Обслужване на световно ниво и на ниски цени
14
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хахаха, какви гъркини бре, те под 80кила не свалят. Сметай щом у гъркините се огледа......прай сандвичите, слагай у торбето и газззз.....хахаха
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Муцакис,Бате, Тунис в момента хич не е оферта. Те оттам насам се изсипват летуващи, че много фира имаше... По-добре Испания, според мен.
12
5
 
20
 
! Отговори
Шопов преди 8 години
През 1997ма година гърците бяха около 100 пъти по богати от нас, 18 години по-късно до вчера гърците бяха 3 пъти по-богати от нас (говора за доходите им), след няколко дни гърците ще са само 2 или 1,5 пъти по-богати от нас. До няколко години ще ги изравним а може и да ги задминем, ако продължават да си избират популисти като Ципрас.
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде на гръцкото море - ясу, узо, ясу, сиртаки. Потни *** гъркини - мятам банските, пълня чорапите с евро и идвам ....
10
9
 
7
 
! Отговори
Муцакис преди 8 години
Че аз предпочитам в Тунис да летувам, отколкото на БГ курорт със 110% застрояване, бетон и чалга насреща. Та едни драхми ще ме уплашат...
9
9
 
5
 
! Отговори
пацо преди 8 години
То щото една далавера да ходиш в нашия регион. Нащо черноморие с изключение на съвсем северните части нестава. В Гърция е трагедия, каменисти плажове, криза и високомерни маляки. На Ривиерата е друга работа, ей там е за почивка. Тука региона е за дърпане на шалтера.
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпреки че описват апокалиптична картина в гърция нещата стоят съвсем по друг начин. Тези които са били спестеливи през тези над 30 години от както са приети в ес хора в момента разполагат с над 500 000 евро суха пара. При тях не е имало никаква приватизация на предприятие никакви условия за икономии не са плащали нито данък сгради нито данък мпс нито са имали акцизни стоки които да оскъпяват продуктите бензина и всичко останало. И всичко това 30 години. Високи заплати и пенсии и ниски разходи
7
10
 
24
 
! Отговори
Хаххахахахаха преди 8 години
Последни надежди за алчните мекащи черноморски "хотелиери". Е, да, ама не ! Гърция си остава топ дестинация за цяла София. Който иска да ходи при .анафите в Турско или на фекални бани по Черноморието.
6
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Горките гърци.Живи да ги оплачеш.В Халкидики пращи от туристи.Квартири и хотели -пълни.На тамошните гърци банкомати им не требат.Какви по-добри банкоматчета от почиващите на това прекрасно място.