Рекорден брой мигранти заливат Южна Германия

Само за едно денонощие те са били 3500
2 сеп 2015 07:25, Петя Славова
69
Рекорден брой мигранти заливат Южна Германия
Снимка: архив, Reuters

Германската федерална полиция съобщи, че рекордните 3500 мигранти са пристигнали между понеделник сутринта и вторник следобед в южната част на Бавария (Югозападна Германия) през границата с Австрия, предаде Франс прес.

Това е най-големият брой мигранти, регистриран за ден и половина в който и да било полицейски окръг в Германия от началото на миграционната криза в Европа, уточни говорител на федералната полиция.

Още по темата

Този брой е регистриран между понеделник 08.00 ч. местно време (06.00 ч. по Гринуич) и вторник 14.30 ч. местно време (12.30 ч. по Гринуич) от Мюнхенския полицейски окръг, което обхваща територията от Мюнхен до границата с Австрия.
В средата на деня бе съобщено за пристигнали 2200 мигранти в Южна Бавария между понеделник в 06.00 ч. по Гринуич и вторник по същото време.

Германия очаква тази година да получи 800 000 молби за убежище, четворно повече отколкото през 2014 г., пише БТА.

Миналата седмица Берлин обяви, че се отказва да върне сирийските мигранти в страната, през която са влезли в ЕС, чрез което се ангажира да ги приеме и да проучи молбите им за убежище.

Властите на Унгария разкритикуваха тази политика и заявиха, че така се разпалват надеждите на нелегалните имигранти, отбелязва АФП.

В същото време стана ясно, че и Дания затяга коланите заради наплива от бежанци. От 1 септември страната намалява двойно финансовата помощ за бежанците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: германиябежанци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БЕЖАНЕЦ е професионална квалификация в Германия
28
2
 
1
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
39 До някъде е права , напоследък се наложи навсякъде по скоро понятието мигрант без да се уточнява дали е ими или еми тоест дали влиза или излиза защото през Балканите са транзит така или иначе , тези статии всичките са преводни ,а че се правят грешки при преводите , правят се , кой е безгрешен в този свят
27
1
 
11
 
! Отговори
BUSINESS преди 8 години
Германия плаща по 450 евро на бежанец с осигурено спне и храна , като се сравни една минимална заплата в България може да стане ясно колко много пари са това и то без работа , така местните чужденци си живеят от 20 години така в Германия
26
3
 
1
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
38 Не съм писал никога , че не е *** , тук сме на едно мнение , но е факт , че след като изгониха ООП от Йордания , защото за малко щяха и нея да подпалят , те се настаниха в Ливан и го запалиха ,а на помощ им дойдоха сирийците на Асад баща и целият Соц.лагер , които на практика тогава подкрепяха ислямските милиции докато Запада включително и Ватикана подкрепяха ХРИСТИЯНСКИТЕ МИЛИЦИИ Факт
25
3
 
12
 
! Отговори
Иво преди 8 години
До тъпата журналистка писала статията - няма дума мигранти, недоучила ***! Има Имигранти или Емигранти. Като преписваш от чужди сайтове дето пише migrants трябва поне малко да се напънеш и да пишеш правилно на български, от уважение към езика ако не към читателите.
24
1
 
1
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
До Одисей 1Стига с този *** Арафат!Той не беше палестинец даже!Добре, че бай Тошо му направи шпионска школовка под прикритието на военно образование.
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
bolbov, задмина и бай Шиле по конспирация! Утрепа рибата!
22
13
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
30 В Ливан Гражданската война я направи ООП на Ясер Арафат подкрепяна тогава от СССР и страните от Варшавския договр и от башата на Асад - Хафез Асад , същата история , както сега .Винаги където има руска следа има много кръв .
21
8
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
Това беше нещо очаквано . В Турция има 2 млн бежанци и достатъчно беше да отворят малко границите си за да плъзнат в Европа . Винаги съм писал , че бяха смешни нашите тревоги при 10 000 когато те много лесно могат да станат 100 000 . Но интересно никой не тръгва към Русия на Путин . Същата Русия на Путин не дава и един долар за бежанските лагери Турция , Йордания , Ливан , дават както винаги Европа и Щатите
20
1
 
14
 
! Отговори
Гърбавият оракул преди 8 години
Виждам в виденията си *** индивид да си простира гащите над Райхстага и парламент ,в който докато тъмен депутат там говори се облекчава зад катедрата. Виждам немските автобуси с по 20 тина човека над тях.Успех на Германия!
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боката това е Георги Боков, бъдещия несменяем председател на Съюза на българските журналисти. Сега той е следовател и понякога в трудната му задача помага Крум Кюлявков. Например, при разпитите на Никола Панчев. Панчев, освен че е реакционер, не е допуснал пролетарския писател да пробие във вестника му и Кюлявков си връща. А съвсем зачестяват дохожданията на главния редактор на Работническо дело в Къщата на смъртта, след като Райко Алексиев е затворен там. -Бащата на Ирина Бокова
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На съд отиват нещата и за Петър Атанасов, главен редактор на Дума и на издавания от Атанас Дамянов вестник Дневник. От 18 септември той е затворен в едно от избените помещения на Къщата на смъртта, гдето поне веднъж на ден слизат биячите, един от които наричат Боката. Та този Боката, между ударите, непрекъснато напомня на Атанасов колко е грешен, че като независим журналист през 1943 г. е посетил Катин, заблуждавайки после света с измислицата за масови разстрели на полски офицери
17
3
 
9
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 25Инджев, *** хамерикански, не ми разпъвай локуми- кой сега се бие срещу Доктора? Кой финансира тия *** срещу Доктора за да има война в Сирия? Баба ми ли? Що само М16-ки има в редиците на опозицията? Що не видях един калашник?
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Затвърждават мнението ми, че "бежанците" са расисти. Не може да иска да ходи в Германия и другите страни, а да отбягва България... По- малко хора ли сме... ПИТАМ АЗ!?
15
10
 
5
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
22 ISIS е създаден от остатъците от армията на Садам ,а колкото до диктаторът Асад , той трябваше още 2011 да подаде оставка но го подкрепи Путин заради базата в Тарус и така се стигна до гражданската война в Сирия , нищо ново под небето , в Ливан Гражданската война продължи 15 години а тук са минали само 4 до сега
14
3
 
12
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Маймуняка зад океана забърка кашата и сега САМО отрочетата му от ИД са виновни за бежанската вълна???? Поръчителят не е ли толкова виновен, колкото и извършителят на дадено убийство?
13
3
 
15
 
! Отговори
Гърбавият оракул преди 8 години
Няма да я бъде Германия. Ще доийде времето на Четвъртият райх там.Начело ще застане Шокри Бабанъ.
12
2
 
10
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 21 А кой майка си създаде ИД? И кой майка си воюва срещу Доктора в момента за да бягат тия от Сирия?
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хм, колкото и да е велика икономика Германия скоро системата й ще се претовари и ще избие в някаква посока от тия ***. Немеца е толерантен до време. Жалко че няма нов Хитлер, но да се обърне само срещу ония сеирджии отвъд океана които забъркаха тази каша и да ги изколи.
10
1
 
10
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
Идват нови оплодители.Отиде бяла Европа!