Не искаш бежанци - плащаш си!

ЕК обсъжда подобна възможност за някои страни от съюза
92
Не искаш бежанци - плащаш си!
Снимка: Reuters

Европейската комисия обсъжда предложение, което ще даде възможност на някои страни от Европейския съюз да платят пари, за да не участват в квотната система за прием на бежанци, пише в. "Файненшъл таймс".

Представители на ЕК подчертават, че планът ще позволи на тези страни само временно да не вземат участие в разширения квотен режим за разпределението на 160 000 мигранти, който Жан-Клод Юнкер ще представи в сряда.

Правителствата трябва освен това да изтъкнат обективни причини защо не искат да се включат. Такъв пример е желанието на Полша да приеме голям брой бежанци от Украйна, ако конфликтът там се утежни, допълва британският вестник.

Хуманитарните агенции на ООН са на ръба на банкрута и нямат възможността да задоволят основните нужди на милиони хора заради мащабите на бежанската криза в Близкия изток, Африка и Европа, съобщи в. "Гардиън", като цитира върховния комисар на ООН за бежанците (ВКБООН) Антонио Гутериш.

Влошаващите се условия в Ливан и Йордания, особено липсата на храна и здравни услуги, са станали непоносими за много от четирите милиона души, избягали от Сирия, което довежда до нови вълни от бежанци към Европа. Според Гутериш през 2010 г. ежедневно са били разселвани 11 000 души от конфликти, докато миналата година броят им е бил 42 000. Бюджетът на неговата агенция, който през тази година е с около 10 процента по-малък в сравнение с предходната, не може да смогне на драстично нарастващите нужди. По-голямата част от хуманитарната дейност на ООН е финансирана изцяло от доброволни дарения от правителства и частни дарители, а агенции като ВКБООН и УНИЦЕФ не получават нито стотинка от бюджета на ООН, пише "Гардиън".

"Бежанци бяха посрещнати в Германия като герои от войната", е водещо заглавие в днешния брой на в. "Дейли телеграф". За тези, които са рискували живота си да избягат от жестокостите на войната на борда на разнебитен плавателен съд или в ремаркето на камион на трафиканти, това навярно е удивителна гледка. Стотици германци по железопътните гари вчера посрещнаха пристигащите в градовете им бежанци, сякаш са техни приятели, които не са виждали отдавна или завръщащи се от война герои. Около 10 000 бежанци се очакваше да пристигнат вчера в Германия с влакове от Унгария и Австрия. Те бяха посрещнати със спонтанни аплодисменти, песни, сладкиши и играчки на пероните на жп гарите в страната, допълва в. "Дейли телеграф".

В. "Индипендънт" предупреждава за опасност от нова бежанска вълна от Сирия.

Групировката "Ислямска държава" е на път да превземе част от ключов автомобилен път, което може да предизвика паника и изселване на няколко милиона души от контролирани от правителството територии. Бойците на радикалната групировка са заели позиции на едва 35 км от магистрала М5 - единственият главен път, свързващ контролираната от правителство територия в района на Дамаск със северната и западната част на страната.

Френските вестници обсъждат в днешните си броеве възможността президентът Франсоа Оланд да нареди въздушни удари срещу "Ислямска държава" в Сирия. Оланд, който дълго време се противопоставяше на идеята да бомбардира групировката в сирийския й бастион, за да не подпомогне по този начин режима на Башар Асад, може да обяви френско включване в кампанията в Сирия, пише в. "Фигаро". Масовото изселване на сирийци към Европа, неспособността на коалицията да обърне "Ислямска държава" в отстъпление и руското военно присъствие на терен са факторите, които променят така внезапно френската позиция, пише в. "Монд".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още по темата: бежанциЕСЕК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно така коментарите в немски сайтове са забранени особенно новинарските , фейсбук се следи за нацисти.. Пропаганда и тоталитаризъм.. Това е нов вид толерастки фашизъм..
34
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Европейската Комисия ни казва самоубийте се .. Нека първо *** и Плевналиев заедно с цялото си семейство да даде пример и да се метне дълъдър от нос Калиакра или от голямата скала в Смолян
33
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Коментарите на много места в немски сайтове са забранени. Форумите навсякъде в Европа са на друго мнение и истината е, че никой не иска бежанци. На Меркел й се подпали за.дника...
32
3
 
2
 
! Отговори
e-ask преди 8 години
Koi kakvo jelae v bg stava barzo iasno s e-referendum, demokratichen referendum. Nali imame evropeiski cennosti. Bg narod ceni internationalnata drujba mejdu narodite, mir i solidarnost.
31
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Немците са им изпили мозъка , 70 години американска окупация..
30
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Или исляма или си плащаш , това е закона на шериата в ислямските държави християните са плащали по-голям данък.
29
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боко даде пари за Гърция , сега пари за бежанци .. Само българите няма пари..
28
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ИСЛЯМИЗАЦИЯТА ПО ЖЕЛАНИЕ НА ГОЛЕМИЯ БРАТ ВЪРВИ С ПЪЛНА СИЛА.ЖАЛНИ НИ МАЙКА. НАРОДА СПИ НЕПРОБУДНО. ОСТАВА ДА ВЯРВАМЕ, ЧЕ ОТНОВО РУСИЯ ЩЕ НИ СПАСИ, НО .....
27
0
 
43
 
! Отговори
...... преди 8 години
ТРЯБВА ДА СЕ НАПУСНЕ ЕС. ТОВА Е ПРИНУДА ЗВУЧИ МИ ИЛИ ИСЛЯМА ИЛИ СИ ПЛАЩАШ. ГРОЗНО НЯМАМ ДУМИ.
26
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най голямия ВРАГ на България от 25години насам е лицемерния ЕС! Съсипаха ни икономиката заводите ни фалираха, окрадоха ни всички пазари, взеха ни младите и учени деца и през цялото време 25г. ни гледат сейра, влезнахме в ЕС и стана още по лошо,взеха ни и лекарите, после ни смазана и малкия бизнес и си докараха големите хипермаркети и за всичко това си плащаме членски внос към ЕС
25
0
 
24
 
! Отговори
гост преди 8 години
проблема трябва да се реши там-в Африка и Азия.Да се унищожи ИД и да се оставят тези държави сами да решат кой ще ги управлява ,а не Америка да е на всяка манджа мерудия. Не може Европа да поеме толкова много хора,особено бедните европейски държави ,каквато е България.
24
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Учете руски език !!!!Следващия имиграционен поток ще бъде на християните от запад на изток !!!!
23
1
 
13
 
! Отговори
А преди 8 години
САЩ ще нарисуват финикийки и обещаят да платят, само, че друг път.
22
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тва германците са *** балъшката нация.
21
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единственото спасение е излизане от ЕС..
20
0
 
15
 
! Отговори
А преди 8 години
САЩ ще плащат или ще приемат бежанци? По квотно разпределение????
19
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мръсни *** , плащайте вие ..
18
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Станишев щял да продаде замъкът си в Швейцария, представяте ли си бе???
17
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОВА ПО-НИКАКЪВ НАЧИН НЕ РЕШАВА ВЪПРОСА!!!ТЕ ЛЕСНО ЩЕ СИ ПЛАТЯТ СТРАНИТЕ НО ТЕЯ БЕЖАНЦИ ВСЕ НЯКЪДЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ И ПРОБЛЕМА Е, ЧЕ ТЕ НИКОГА НЯМА ДА СЕ ВЪРНАТ НАЗАД 99.99%---------------------------С ДВЕ ДУМИ БЕЖАНЦИТЕ СИ УРЕДИХА БЕЗПЛАТНА ХРАНИЛКА ДО КРАЯ НА ЖИВОТА СИ!
16
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 19А ти араби виждал ли си?Дебели мазни доста нечистоплътни занимават се основно с различни видове престъпления.Като станат повечко на едно място почват да гърмят бомби и да правят войни.