Най-мащабните учения за тази година започнаха в Русия

Участват 95 000 войници, 170 самолета, 20 бойни кораба
14 сеп 2015 15:52, Елка Василева
139
Най-мащабните учения за тази година започнаха в Русия
Снимка: архив, Reuters

Руската армия започна най-широкомащабните си военни учения от началото на годината с участието на 95 000 войници в центъра на страната, предаде Франс прес, позовавайки се на руското министерство на отбраната.

Военните учения "Център-2015" ще продължат до неделя. В тях участват и 170 самолета, 20 бойни кораба и над 7000 единици тежко въоръжение.

Руското министерство на отбраната заяви, че това са най-значимите военни учения за годината и те ще се състоят в 20 различни зони от Централния военен окръг, който обхваща обширни територии от Урал до Централен Сибир.

"Ще бъдат подложени на проверка бойната подготовка и капацитетът за мобилизация на войските в Башкирия и Новосибирска, Самарска и Челябинска област", уточни министерството. Мобилизиран е и руският Каспийски флот.

В ученията участват войници от Организацията на договора за колективна сигурност, която включва няколко бивши съветски републики.

Военните ще изпробват "способността си да овладеят международен въоръжен конфликт" и ще симулират "унищожаването на незаконни въоръжени групи в рамките на съвместни операции", се казва в изявлението на руското министерство на отбраната.

Ученията ще протекат основно в Уралска и Алтайска област и в зоната на Каспийско море, каза командващият Централния военен окръг генерал Владимир Зарудницки. На ученията ще присъстват като наблюдатели военни представители на Никарагуа, добави той.

Миналата седмица Русия предупреди властите на Кипър, че е възможно да извърши военноморски учения край Сирия между 14 и 17 септември. Русия обаче не е потвърдила тези учения, които биха се състояли край базата й в сирийския град Тартус, в обстановка на полемика за евентуално засилване на руското военно присъствие в тази обхваната от война страна, отбелязва АФП.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още по темата: военни ученияРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами ще правят учения защото западните хиени се навъртат наоколо и вият от яд...Долари и евраци могат да си напечатат колкото си искат но не могат да печатат полезни изкопаеми нефт дървесина чиста питейна вода и т.н.
28
6
 
5
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 29 продЩе кажеш че си противореча, Китай има БВП колкото САЩ и даже го надмина. Но това е целия БВП на Китай с чуждите Компании. Китай има 3 пъти по-големи производствени възможности от колкото са му необходими за собствения пазар. Тези производствени възможности реално не са негови, а на западни фирми. БВП се изчислява като Покупко-продажби, трансфери и производство. Реалния БВП на Китай е много по нисък. Не случайно армията имат само 3 милиона за 2 милиона и нещо за САЩ
27
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СССР като се разпадна запада взе цялата Източна Европа за какво им е Украйна ако не искат да нападат Русия
26
4
 
22
 
! Отговори
до 31 преди 8 години
Абе важното е ,че Русия Не Е Либия и Ирак за да я прегазят за 2 дни с ядрени и тем подобни глави защото само една атомна подводница Таифун може за затрие цяла Северна Америка.
25
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До 19Умнико разбирам че НЯМАШ НИКАКВА ВОЕННА ПОДГОТОВКА след като плещиш подобни глупости.1. На условно "първа линия" се съхраняват само ТАКТИЧЕСКИ БОЕПРИПАСИ - имат относително малка мощност и са предназначени основно за поразяване на ТАКТИЧЕСКИ ЦЕЛИ или Военни поделения/Бази/Летища и струпване на войски2. Условно "Втори ешелон" беше премахнат с договора за ракетите със среден обсег но могат да се ползват модерни далекобойни системи на близко разстояние(от подводници) - целите са граждански
24
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо си мислите ,че Русия първа ще изстреля атомните БОМБИ!?Това може да направят само САЩ обаче ги е страх защото В Тихия и Северния океан има атомни подводници които ще отвърнат на удара и с света е свършено
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От това става ясно, че руснаците ще ударят ИД от две страни, от към сирийското крайбрежие от към ИРАН, ще изолират турската граница и онези *** ще избягат в ИРАК. Лошото е, че там руснаците не могат да ги пипнат, освен ако Ирак не изгони САЩ! Което няма как да се случи.
22
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С Русия в СЪРЦЕТО СЪРЦЕТО сърцето
21
5
 
5
 
! Отговори
до 23 преди 8 години
Те пък руснаците нямат бойни глави !
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"С Русия в Сърцецо"......Поправи се!
19
0
 
8
 
! Отговори
Ваня преди 8 години
Абе стига сте приказвали отивайте да се биете с 500 ядрени бойни глави а на среща ви някои с въздушна пушка
18
2
 
15
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 17То тогава какво трябва да кажем за хАмериканците? Само за последния месец в Източна европа имаха дузина учения. И тях ли комплексите ги избиват? Как смяташ кога хАмериканците които и сега в тая криза имат военен бюджет равен на военните бюджети на следващите 10 страни с най-големи военни бюджети(включително Русия) ще спрат да дрънкат оръжие и да показват колко са велики?
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Младите не знаят ама тези които са ходили в казарма знаят ,че войника не трябва да седи без нищо да прави защото мисли лошо на началника си .
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С Русия в Сърцецо
15
1
 
14
 
! Отговори
ДО 13 преди 8 години
И като пишеш за тия бойни глави правиш ли сметка ,че ако ги използват от някъде след няколко минути цялата държава от която са ги пуснали няма да я има.
14
2
 
23
 
! Отговори
до 12 преди 8 години
Ние българите на това му казваме "на гол г** чифте пищови" хахаха....Хахахаха вие тук на гол *** получихте арабски имигрантски пиш*ки,шот нямате даже чифте пиштови хахахаха
13
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Джуджето мира няма. Комплексите избиват. Докато не му ударат един чепат Майдан няма да мирася.
12
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А България едно време имаше армия с такава численост!
11
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който има армия прави големи военни учения и пази държавата си.Който няма го заливат "независими" медийни "хот нюз" за "нови мултикултурни ценности" и арабски имигранти вербувани от "Хюман Райтс" НПО-та с обещания за големи социални помощи доживот в ЕС.
10
2
 
5
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До ами много важно 8Не ракети колега а Ядрени бойни глави. те могат да са монтирани на Бомби и Крилати ракети. В редки случаи на балистични ракети с малък обсег(120км *** МАРС РСЗО системата)