САЩ и Русия се срещат на ниво армии

Трябва да се предотвратят сблъсъци в Сирия
1 окт 2015 08:42, Елка Василева
22
САЩ и Русия се срещат на ниво армии
Сергей Лавров и Джон Кери. Снимка: Reuters

Американският държавен секретар Джон Кери и руският му колега Сергей Лавров се срещнаха в ООН за трети път тази седмица, за да обсъдят кризата в Сирия и обмениха идеи за потенциалните възможности за напредък по въпроса за политическия преход там, предаде Асошиейтед прес.

Кери и Лавров казаха пред репортерите, че в идните дни ще проучат направените предложения.

Те казаха също, че САЩ и Русия ще започнат дискусии на ниво армии още днес, за да предотвратят сблъсъци между водената от Вашингтон коалиция, биеща се срещу "Ислямска държава" в Сирия и руските сили.

Още по темата

Русия вчера предприе първите си въздушни удари в Сирия, като посочи, че те са били по цели на "Ислямска държава", но американски представители и фигури от сирийската опозиция казаха, че те са поразили райони, където няма присъствие на групировката.

Кери изрази безпокойство, че Русия не удря "Ислямска държава", а позиции на умерените врагове на сирийския президент Башар Асад, отбелязва Асошиейтед прес.

Русия разпространи и проекторезолюция в Съвета за сигурност на ООН, призоваваща всички страни да се противопоставят на увеличаващите се "терористични заплахи" и актове в Близкия изток и Северна Африка.

Проектодокументът, с който разполага и Асошиейтед прес, "осъжда безусловно" "Ислямска държава", Ал Кайда и филиала й Фронт "Ан Нусра", както и други групировки "заради продължаващите и многократни терористични актове".
В проекторезолюцията се насърчават страните да предоставят за разглеждане за санкции от ООН имената на хора от тези групировки, които се занимават със свързани с петролна търговия дейности.

В документа се приветстват усилията на държавите членки, борещи с тези групировки, и се призовават да "координират дейностите си със съгласието на държавите, на чиято територия се провеждат подобни дейности".
Този език има за цел да предпази близкия съюзник на Москва Сирия, отбелязва Асошиейтед прес.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещо играта загрубява.
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лавров да вземе да го шамароса накрая, да му дойде акъла на кери ( не случайно с малка буква го написах, за нищожни хора така се прави)
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия краварчета, да ходят да пасат стадото биволи в щатите и да не се занимават с военни операции, за нищо не ги бива. Руснаците ако ги опердашат както си знаят, американците нямат да могат да си намерят място след това .
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От една страна генерали гейове от Пентагона, а от другата страна истински мъже бойци от Спецназ. Кой ли ще победи е риторичен въпрос
12
2
 
0
 
! Отговори
история преди 8 години
Срещат се на ниво армии, а после червената армия се разделя със стадото...
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
11, хахахаха, западът "помагал" на руснаците да отърват кожата. хахахахаахах, затова любимецът ви Чърчил (по признание на другият ви любимец Суворов)е молил Сталин през пролетта на 1941 да се намеси и да влезе в Германия:))Америка първо да си изчисти авгиевите обори, които оставиха след себе си в цулия свят и особено в Бл. Изток и тогава да си мечтаят за Марс. Смешници:)
10
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Две световни войни същият този омразен Запад помага на руснаците да отръват кожата срещу германците. И сега руснаците тръгнали да си мерят п**ките със Запада. Америка отива на Марс, а мужиците с 300 зора го докараха до Латакия.
9
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кери се е притеснил американската "непобедима" армия да не яде бахура попогрешка ли?
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СРАМДЖАТАНе знам срещата дали не се получи , но резултатите са видими:)Между другото цяла нощ спонсорираните от краварите *** са отнасяли плувката. "Новинарите " има тепърва да вият!
7
9
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
До Анонимен"С Русия в Сърцето"...Мазохист...
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ хвърлиха толкова усилия и пари да създадат ИД, че сега се страхуват за отрочето си. Но с Турция бомбардираха кюрдите, продължават и сега. Кого и как бомбандираха се знае, не се намери и някой ходжа, който да каже колко мирни жители, предимно кюрди са избити. Продължават по същия начин да определят какво да се прави по света.
5
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия бомбандира цивилното население на Сирия!Също, както в Украйна!Крайно време е света да се справи с тази с тази държава, в която античовешката ненавист и е заложена генетично.
4
23
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Срещата на ниво атлет - джудже... - не се получи...
3
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С Русия в Сърцето
2
6
 
1
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Ako e vyarno,Rusiya napada,no im kazva na fesovete drupnete se ot tam.Kolko bombi sa padnali,a nyama edin djihadist spirtosan....Ili Rusiya gi suzdade fesovete ID ili e iztekla informaciya ot visoko.A tova sus USA e ali-bali..Da te mogat da ya sprat,no shte ya razkusat Siriya na severa i yuga kato Polsha,Vietnam,Chechnya,Afganistan,BG i koi znae de oshte..Studenata voina
1
2
 
38
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Стига с тази умерена опозиция, какво и е умереното, като са същите въоръжени главорези като ИД. САЩ сами си признаха, че повечето обучени и въоръжени от тях опозиционери вече са в редиците на ИД.