Лидери използвали бежанците, за да отслабят ЕС

Туск: Мигрантите се превръщат в елемент на пазарлък
Обновена: 3 окт 2015 10:40 | 3 окт 2015 10:06, Анисия Иванова
52
Лидери използвали бежанците, за да отслабят ЕС
Снимка: БТА

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че притокът на бежанци към Европа се използва от някои чуждестранни лидери, за да отслабят политически ЕС, предаде Франс прес.

"За пръв път, откакто съм в политиката, чух политици открито да заявяват, че насочилите се към Европа бежанци са техният метод да наложат на Европа определено поведение", заяви Туск в изказване на европейски форум в полския град Сопот на брега на Балтийско море.

Още по темата

"Някои казват, че това е техният метод да отслабят Европа като политически орган", каза председателят на Европейския съвет и прикани присъстващите "да си направят съответните изводи".

Преди това той разкритикува "предлаганите от някои държави военни решения в Сирия", които според него създават опасност "да накарат осемте милиона изселени в рамките на страната си сирийци да напуснат родината си".

След това Туск спомена "военната намеса на Русия, военната и политическата намеса на Иран и все по-ясно обсъжданата намеса на Китай". "Бежанците станаха елемент от политическата конфронтация и понякога, за някои политици, те се превръщат в елемент на пазарлък или дори в нов елемент на хибридната война, първите признаци на която видяхме в Крим и в Източна Украйна", заяви Туск.

"Не говоря единствено за Русия", уточни той. Терминът "хибридна война" се използва за описване на въоръжения конфликт в Източна Украйна, в който Русия е обвинявана от Киев и Запада, че участва чрез войници без ясна принадлежност към някое военно поделение, операции на специалните части, пропагандна офанзива и военни учения по границите.

Туск потвърди, че ЕС ще приема военни бежанци и предупреди за опасността от връщането на стени по забравените граници вътре в Шенгенското пространство.

"Днес не ние решаваме кой да влиза в Европа. Това го решават каналджиите, решимостта на хората и дори климатичните условия в Средиземно море", каза той.

Туск посочи, че има причина за оптимизъм във факта, че бежанците се насочват към Европа, защото в нея те виждат място, където с тях ще се отнасят добре и те ще могат да изградят по-добре бъдеще за децата си. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
5
 
! Отговори
SS преди 8 години
Тоя поляк е чисто ненормален и незнам щи не го изхвърлят от евро парламента.
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Преди това той разкритикува "предлаганите от някои държави военни решения в Сирия""Смешнико, като си много отворен защо не виждаме да предлагаш друго решение на кризата в Сирия? Щели да дойдат бежанци? Ами след американските военни удари дойдоха тези бежанци, които са в ЕС в момента? Защо не обвини САЩ, че ни ги докара, м? Щот си жалък слуга. Ако не по военнен път как точно си въобразяваш, че ИД ще бъде победена? Ще им приказваш и ще чакаш сами да паднат като на коча мъдете?
25
7
 
4
 
! Отговори
Дженъри преди 8 години
Европа се движи към ИКОНОМИЧЕСКА КАТАСТРОФА!!! Коренът на проблема е ЕДИННАТА ЕВРОПЕЙСКА ВАЛУТА!!! Съществува нещо катастрофално неправлино в бъдещето на еврото!!!
24
5
 
8
 
! Отговори
Божо преди 8 години
Крайно време е , всички диктатори по света да бъдат оставени на мира, защото е по-добре диктаторите да си избиват народите, вместо народите да се самоизбиват ???? трагедията на съвременния свят е, че част от него е в 21-ви век , а друга, огромна част е в 15-ти век :((( Дори в Европа има хора, които искат да живеят в средновековието - да им царува "велик вожд на високи токчета" :(((
23
21
 
4
 
! Отговори
Божо преди 8 години
До Анонимен31Пиша "***" по този начин, защото са ми противни всички диктатори, а Обама може да е слаб лидер, но не е диктатор !!! Аз знам кога Обама ще си тръгне от Белия дом, обаче само *** знае кога ще се махне от трона в Кремъл !!!
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Деца, днес ви прочетох глава от прабългарското учение Торе. Желая ви слънчев ден!)
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва някой да се сети и, че България трябва да има свои интереси и да ги защитава. Баце, този някой си ти, ако и да играеш за щатите и Раша едновременно. БОЙКО, ИГРАЙ И ЗА БЪЛГАРИЯ!!!
20
0
 
8
 
! Отговори
Хм, Интересно преди 8 години
Най-сетне някой да се сети че Европа има свои интереси и те не винаги са интересите на Щатите или Русия.
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рав Берл Лазар може да бъде наречен с право ГОСПОДАРЯТ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ!
18
6
 
2
 
! Отговори
Божо преди 8 години
До Анонимен28 Аз не съм ***, аз съм Джордж Сорос :))) Най-лесно е всичко да ти е ясно, защото не си задаваш въпроси :((( Можеш да ме ругаеш колкото си искаш, обаче плоското едностранно "мислене" е унизително :((( Войната в Сирия НЕ Е НУЖНА НА ЕВРОПА !!!
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Божо, аз те подкрепям напълно. Ще обясня и защо. Да разгледаме конфликта между Украйна и Русия. И в двете държави всички пари и власт са в ръцете на хазарите, а на бойното поле умират славяни...Конфликтът в Сирия, САЩ също се управлява от хазарските фамилии с банките и медиите. На бойното поле умират араби...Само нашите наивници, едните са верни на САЩ, а другите на Русия. И в двата случая наливат вода в мелницата на МАФИЯТА ХАБАД, която властва над този свят и го превърна в един от кръговете на Ада.
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Американските хазаряги създадоха финансова система, която пороби целия свят, печатат или щракат на компа пари и купуват цели държави чрез една въображаема валута, зад която има само бомби и смърт, но не и реална икономика. За разлика от европейските сателити, които си траят защото имат облаги от тази ментелива система, държавите обречени на гибел са длъжни да се противопоставят иначе са загубени.
15
9
 
8
 
! Отговори
Божо преди 8 години
Европа може да бъде за пример на Русия и Америка за живот на хората, обаче Европа е силна и икономически !!! Това не се харесва и в Русия , и в Америка !!! Защо трябва да блеете в защита или на руски, или на американски интереси ??? Или сте ***, или сте супер заблудени !!! *** щял да докара справедливост ??? Обама щял да създаде справедлива арабска джамахирия ???? Истината е , че Европа граничи с хаотични средновековни "държави" и няма кой да я защитава от собствената и толерантност :(((
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За големите банки в щатите съм съгласен, че не им е нужна печатницата на ФЕД, умнажават си парите в електронен формат и никой не се и сеща за това, камо ли пък да им държи сметка.Но недай Боже друг да си позволи такива волности, за такива няма милост. Това е истинската причина за бъдещата световна война и нищо друго. Американските хазаряги създадоха финансова система, която пороби целия свят, печатат или щракат на компа пари и купуват цели държави чрез една въображаема валута, зад която има само бомби и смърт, но не и реална икономика. За разлика от европейските сателити, които си траят защото
13
11
 
5
 
! Отговори
Божо преди 8 години
До Анонимен 17путлер Е НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТ, НЕ Е ФАШИСТ !!! А предател е всеки, който възхвалява чужди интереси и чужди диктатори , коренно противоположни на БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ !!! Загубени съветски *** !!! Америка и Русия имат интереси от отслабването на Европа, а БЪЛГАРИЯ Е ЕВРОПА !!! Престанете да блеете за чужди интереси !!!
12
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БожоББожо, много си *** за да слагаш Русия и ФАЩ на едно ниво. Трудно би се приело, че аристократичен потомък на Санкт Петербург е равен на "от клон слязъл".
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До някойМНОГО ПЛОСКО. НАСЛЕДСТВЕН ПРОБЛЕМ, УВРЕДЕН ГЕН.
10
8
 
4
 
! Отговори
Божо преди 8 години
Някога България е падала под робство, защото е била разпокъсана от междуособици !!!! Сега Европа е многолика, с различни и слаби институции !!! Точно това използват *** и Америка !!!
9
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Епидемия от изнасилвания на малки момичета и жени, извършени от пришълци-мюсюлмани, залива Германия през последните седмици! В същото време медиите крият тези гнусни престъпления срещу собствения си народ, за да не предизвикат "език на омразата"!
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до Туск няма да ви каже истината...Ще ти кажа с какво ги компенсират СА. Със същото с което компесират и собствените си производители на петрол. Печатят им пари без покритие. Отдавна САЩ додоха на СА печатни машини за долари и сега само им изпращат хартия и зелено мастило, така, че саудитите спокойно си продават петрола бадева. За целта им си прав, искат да съсипят Русия икономически. Русия обаче има нужните ресурси също да печати долари и затова са се хванали гуша за гуша. Хвани единия, удари другия...