Атентатът в Анкара е част от предизборните сблъсъци!

Владимир Чуков: Това са предизборни кървища
Обновена: 10 окт 2015 21:55 | 10 окт 2015 20:28, Елка Василева
92
Атентатът в Анкара е част от предизборните сблъсъци!
Владимир Чуков. Снимка: Bulgaria On Air

Атентатът в Анкара е част от предизборните сблъсъци в Турция. Това мнение изрази арабистът проф. Владимир Чуков в предаването „Брюксел 1“ по телевизия Bulgaria ON AIR.

Още по темата

По-рано днес при терористична атака в турската столица загинаха над 80 души, а близо 200 бяха ранени.

„Със сигурност трябва да гледаме Турция в предизборен контекст. Ако си припомним предишните парламентарни избори, сходни неща се случиха тогава в Диарбекир. Отново няколко дни преди изборите тогава“, каза още Владимир Чуков.

По думите му силите, които си противоборстват тогава и сега са сходни. „Това са предизборни сблъсъци, предизборни кървища“, допълни Чуков.

„Преди 20 дена имаше една проправителствена демонстрация, която беше против терора. Сега демонстрацията е за мир, т.е. имаме обратен знак. За съжаление това са избори по турски“, каза още Владимир Чуков.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най голямото доказателство, че турци и унгарци са с общи корени е днешната твърдоглава политика на Турция и Унгария. Унгарците въпреки, че са малка страна си отстояват интересите докато 90 милиона Германия е под диктата на САЩ.Най голямото доказателство, че българи и турци нямат нищо общо е това, че България не може да роди ЕДИН Единствен ДДържавник и винаги е следвала васална политика . Ту към османците (докато унгарците се биеха с османците), ту към СССР, и днес към САЩ.
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей! Както ние сме имали царе така и другите!Македония си мисли,че е отделна държава,ама са си наши!Ние имаме държава ама турците си мислят,че сме тяхна.Американците си мислят пък ,че сме тяхна,а руснаците си мислят,че сме им репблика.Да де ,ама ние какво си мислим?До Белград и Браничево сме били,до Бяло море,до Босфора и какво се случва?
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 43Това е било в периода 1876-1917 когато Османската империя е била в дълбока криза. Но преди това турците са завладели дори половината от територията на Русия, разбили са дори руската армия предвождана лично от Петър велики. Сетне много руски области са станали турска провинция за няколко века.
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За турците българите са като унгарците - клон от голямото тюркско семейство но истината е, че българите нямат нищо общо с тюрките докато при унгарците поне в езика има доста думи с огузки корени. Даже унгарски националисти посещават Турция и правят общи събрания с представители на Сивите Вълци.
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 33Западняците са се опитали в последната минута да запазят балканите като своя сфера на влияние. Изпратили голяма войска, а турците направо ги насекли на парчета. При Никопол са заклали 10 или 20 000 западняци. Ония сетне няколко века треперели само като чуят думата Турчин. Направо се наси*али от страх.
20
10
 
7
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 8 години
По времето на Османската Империя можахме да стигнем само до Виена, но когато Нео-Османската Империя тръгне, Виена ще е само първата ни спирка! Колкото и да се гърчите, турците сме градили империи от 3 хиляди години насам, и ще продължаваме да правим това докато свят светува! И едно нещо добре да го знаете от мене - в близко бъдеще Европа ще бъде поделена между Русия и Турция! И великите българи за пореден път ще трябва да избират - полутрезвия мужик, или босфорския пилавджия!
19
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За всички незапознати искам да им кажа,че турците имат България за тяхна територия.Това,че ние имаме държава не ги интересува!За тях тук си е тяхно и така е и в учебниците им!Те ни възприемат ,че сме се заблудили и сме повярвали в грешен Бог!За тях ние сме им братя,които са излъгани и ще се приобщим!Така ги учат да си мислят техните учители!За тях България е тяхна !!!!
18
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турците си взимат поука с времето. След като ползваха безпилотните самолети Херон на Израел ПКК винаги узнаваше за целите на турската армия. Турция се отказа през 2013 от израелските и произвежда свои. Смени електрониката на всички налични Ф16 с турски защото предишната виждаше еврейските като "приятелски". Сега след конфронтацията с Русия американците напускат Турция. Вече сред турското общество се появиха мнения, че НАТО нищо не означава. Следващата стъпка е ядрена програма.
17
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 31До края на 19 век Турция е била най-великата държава в тогавашния свят. Световна и европейска суперсила, единствената по това време, а западняците са плащали огромен данък на султана за да откупят свободата си и да не станат и те турски роби.28. е прав. Могат да ни прегазят за няколко часа, а за два-три дни да стигнат до Франция и испания. Сега Турция е много по-силна от Османската империя навремето.
16
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 30Колко си заблуден не е истина!Ама толкова си ''спрел'' както е лафа на младите,че когато те насилват турските аскери ще се молиш на техния Аллх...Дано не го доживееш!
15
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На някои не им е ясно,че турците ако решат до два дни са в сърцето на Европа!Просто го няма Сюлейман и не тръгват!Нас ще ни сгазят за 6 часа!!!!
14
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който си е играл с турците винаги е губил. Новозеландци, англичани, италианци, гърци, арменци. Руснаците ги мачкаха единствено с числено превъзходство.
13
14
 
4
 
! Отговори
бг преди 8 години
Абе кой беше онзи турчин в Америка, който искаше да свали Ердоган? Абдулах Гюлен ли се казваше? Може би той е замесен? Плюс ЦРУ, които не харесват Ердоган. Няма да успеят да бутнат най-популярния турски президент, който се радва на подкрепата на цяла Турция, но все пак се опитват. Турците от времето на Ататюрк са нямали толкова способен, енергичен държавник.
12
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другаря чуков, на заплата към Кремъл ... да си затваря миризливата уста
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако ГЕРБ иска да смени нещо то е военното разузнаване!Тия кияци и тунеядци прецакаха и авияцията и всичко в армията!Там трябва да се пипа без ръкавици и яко!!!!Нека България си стъпи на мястото!
10
9
 
14
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Е и, какво като Чуков е арабист? Какво общо има между арабите и Турция? Все едно човек експерт по Русия да говори за Норвегия. Арабите са съвсем друга бира драги зрители и нямат нищо общо с турците.
9
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е тоя колко е заблуден не е истина!Лежи на стари лаври от 1990 и се мисли за експерт?!Да го *** у експерта и него и цялата шайка дето си мисли,че са разузнаване в БГ!По-голяма глупост не бях чувал!
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ердоган мобилизира електората.
7
8
 
18
 
! Отговори
не знам преди 8 години
Но много ми прилича на поредната "арабска пролет"!Напоследък турците изобщо не се навеждат на САЩ!
6
2
 
4
 
! Отговори
взгляд преди 8 години
трудно се коментира такова събитие но нее изключено РУСИЯ да натисне ислямистите на територията на турция въпреки нато