Русия не иска да е част от междурелигиозна война в Сирия

"Принудени сме да превъоръжим армията си", заяви Владимир Путин
Обновена: 12 окт 2015 00:03 | 11 окт 2015 21:40,
357
Русия не иска да е част от междурелигиозна война в Сирия
Снимка: Reuters

Русия не иска да бъде въвлечена в междурелигиозна война в Сирия, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от Ройтерс.

Русия не прави разлика между сунитски и шиитски общности, каза президентът в телевизионно интервю, цитиран от агенция Интерфакс.

Задачата на Русия в Сирия е да стабилизира законната власт и да създаде условия за търсене на политически компромис, каза руският държавен глава в интервю за телевизия "Россия 1", цитиран от ТАСС. Той напомни, че "международните терористи от "Ислямска държава" са застанали почти до столицата Дамаск.

Ако сирийската армия демонстрира, че може да остане жизнеспособна в борбата с тероризма, това ще повиши шансовете за политически компромис в страната, изтъкна руският лидер. Той отново увери, че федерацията няма да използва армията си за сухопътни действия в Сирия.

Операцията на Русия в Сирия не е спонтанна, а осъществява предварително разработени планове. Руските въздушнокосмически сили предварително бяха събрали достатъчно сили и средства в необходимото място и по необходимото време, проведоха "упорито и продължително разузнаване от космоса и от въздуха", а военни от Генералния щаб разменяха данни с партньори на Русия в Сирия и други държави от региона, отбеляза Путин.

Цялата армия на Русия ще бъде превъоръжена и ще получи прецизни оръжия като ракетите "Калибър", използвани в Сирия. "Русия има волята да ги употреби", предупреди президентът.

Той отхвърли възможността употребата на нови оръжия в Сирия от страна на Москва да предизвика нова оръжейна надпревара. Други държави модернизират своите оръжия по-бързо, отколкото Русия, "и ние сме принудени, искам да подчертая - принудени, да не изоставаме", заяви държавният глава.

Опасността от атентати е факт независимо от военната операция на Русия в Сирия, каза той и подчерта, че в борбата с терористите "трябва да се действа превантивно". Опасността от тероризъм е надвиснала над много страни в Близкия изток, добави президентът.

Путин каза също, че федерацията няма намерение да възражда Руската империя или Съветския съюз и е "самодостатъчна страна", която няма нужда от чужди територии или природни богатства, но ще брани своя суверенитет.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Господа, скоро в Арабия няма да има шиити и сунити. Оцелелите ще са путин-ити!Путин акбар, разбираш ли.
27
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин след последните изцепки в Сирия вече е пътник, между другото точно това означава и името му. По глyпав президент от него едва ли можеше да се намери.
26
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Sunitite v sveta sa 1miliard 200 miliona a shiitite kum 200 miliona ,i Putin podkrepq shiitite i naistina Rusia se vavle4e do ushite v religioznata voyna
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Господа, скоро арабите ще са доста по- малко. Визирам саудитските и катарските арабели. Тези, само проблеми създават.
24
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин единствен решава проблема из корен. Останалите са лицемери. Едно говорят, друго правят, трето мислят.
23
13
 
4
 
! Отговори
Мастар преди 8 години
Путин се бие на страната на шиитите, в сунитска арабска държава(74% срещу 13%). При положение, че в Русия има над 20 млн сунити, а общо арабите са 400 млн и имат доста пари.Да му е честито!
22
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубаво де, аз съм русофил! Но под статии за Обама, Меркел, Оланд, Камерън и тн. не плюя. А защо тогава под статии за Путин, русофобите плюят? Имам само един отговор: защото Путин с действия и изказвания им бърка дълбоко в ....сещате се къде. Поне до черния дроб!
21
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лъжи, лъжи и пак лъжи - Автор: Путин
20
4
 
4
 
! Отговори
hhh преди 8 години
Един голям *** за евреите
19
1
 
8
 
! Отговори
мартин преди 8 години
толкова ли не можете да се предпазите от тоя хакер? въпроса е до вас бг новини, или обонго не дава кинти.
18
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е по-смешно твърдение не бях чувал!Г-н Путин вие сте хморист!
17
4
 
32
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Русия е почти единствената значима сила на тая планета, която дава отпор на чудовището ИД. Тук няма място за грешки и разни случайности, всичко е внимателно подготвено и предвидено с години напред. Освен това е единствената чужда сила, която е в Сирия по покана на легитимното й правителство. Също така нене финансира и въоръжава терористи и разни 'умерени' опозиции.
16
6
 
32
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Путин единствен в света не се кланя на американците. Мисля, че уважението към него и Русия ще нараства, а към САЩ ще спада.
15
5
 
36
 
! Отговори
мартин преди 8 години
Абе смешков/ци, колкото повече пикате срещу вятъра, толкова по мокри ще са ви крачолите. Путин си знае работата, ще възстанови баланса в света. Като толкова много подържате обонго, защо не бягате в сащ. Отговора е, ами не ни дават визи. Еми що не се замислите защо не ви дават визи, ...защото сте *** на неграмотните *** от гетото, това сте вие за тях, втора или трета категория хора. Целувайте им черните ***, учете корана, доволни ще останете. Господин Путин, аз съм на страната на Русия
14
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименджудженце страхливо...Ха ха, Смелият мъж се изказа за Човекът - свят! Мравката обидила Слона, преди той да я стъпка без да я забележи. :)
13
8
 
5
 
! Отговори
и тоя утече преди 8 години
Путин удари самогона в РусияНелегалните производители на водка вече ще се разделят не само с произведената продукция, но и оборудването и транспортните средства
12
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
терористи и изкуствени размирици, операцията ще привърши успешно! На какъв език да се превежда...........скоро ще се преведе на руски, другарю комунист
11
32
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Принудени сме да превъоръжим армията си", заяви Владимир Путин................когато народа се вдигне никаква армия няма да те спаси, джудженце страхливо !
10
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин ви каза, че ако не са американските интервенций с терористи и изкуствени размирици, операцията ще привърши успешно! На какъв език да се превежда
9
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А в Белорусия какво става, няма ли новини, там избори, диктатора такова, как са приключили избирите, нещо няма новини за диктатора Лукашенко който подиграва гейовете.