НАТО показва мускули на Русия

Започва най-голямото учение от 10 години
18 окт 2015 11:43, Александър Попов
314
НАТО показва мускули на Русия
Снимка: Reuters, архив

НАТО и съюзниците му започват утре най-големите си учения от над десет години в централната част на Средиземно море, съобщи Ройтерс.

Ученията ще бъдат демонстрация на сила в момент, когато Русия се опитва да възвърне влиянието си в източното Средиземноморие, отбелязва агенцията.

Макар че маневрите бяха планирани много преди руската въздушна кампания в Сирия и не са свързани с конкретни събития, ескалацията на конфликтите в Северна Африка и Близкия изток предизвикват НАТО да реагира на множащите се заплахи по границите й.

"НАТО се нуждае от стратегия за южния си фланг, за случващото се в тази дъга на нестабилност от Ирак до Северна Африка", заяви британският посланик в алианса Адам Томсън. "Ние също трябва да съгласуваме дългосрочен подход към Русия", добави той.

В ученията, които ще продължат пет седмици, участват 36 000 военни, 140 самолета и над 60 кораба.
Русия е поканена да наблюдава ученията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


314
Още по темата: НАТО
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Русия показа на НАТО как действат самолетите и ракетите й по време на реални бойни действия. И НАТО направо се .......Давайте памперси.
144
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дано спрат бежанците, иначе циркаджии колко щеш
143
3
 
12
 
! Отговори
до 249 преди 8 години
Не трябва да заместваме Нато с РФ, България трябва да бъде необвързана държава.
142
5
 
46
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Събрали се една група страни, нарекли се НАТО и се опитали да се противопоставят на една страна наречена Русия. Много ги е страх от Русия, нито една от тях не може да излезе един на един срещу нея. НАТО сякаш носи жалкото мото "всички срещу един", защото не ни стиска да излезем един на един. Голям страх ги тресе.
141
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Da vzemat napravo da gi pometat i de se svuahva s taq ruska mafiq
140
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нато е терористична организация за държавен тероризъм избиваща невинни хора жени и деца заради интересите на една малка банда международни военнопрестъпници банкери, ***. Колко държави съсипа Нато, за да им бъдат откраднати ресурсите от същите тези банкери. Това е Нато.
139
4
 
27
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
Реално след една война нато Русия идва ерата на Китай. ...Долапа е е пътник..са ще отнеме време но е пътник.Вече сащ не е най великата нация..Русия и Китай оспорват неговата роля...
138
3
 
32
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Натовски убитаци!
137
1
 
4
 
! Отговори
колио преди 8 години
Не усстроиството което използвам е цифрово песонално значи е на основата на идеите на атанасов.Значи ако нещо не е измислено от руснак е измислено от българи.
136
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя сайт е " го.яма работа"Оплюва всичко българско , в комплект със съюзниците ни от Нато и ЕсЗащо не се казва:"Атака.днес.бг"?Ще похожда на съдържанието
135
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Демонстрациите на нато са като гей паради.
134
0
 
20
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Въздух под налягане ! Муджихидините ги направиха за смях! Колеха ги като агнета ! Храбрите Янки ! Много са силни и храбри срещу невъоръжени !
133
0
 
14
 
! Отговори
констатация преди 8 години
на пръв поглед много внушително учение само че е в периметъра на ПЕРИМЕТЪР
132
1
 
6
 
! Отговори
колио преди 8 години
Чибурашка бащами гофзаклаха 91 година двама азери в москва та едвали а9 съм най големия русофил но това не може дами проветри мозъка та умнико първия много моторен самолет е констоиран от сикорски 13 г в Русия казва се иля муромец.
131
1
 
13
 
! Отговори
без значение преди 8 години
Интересно, статия за НАТО, а на снимката руски хеликоптер... :)Пак къртите миФки, Днес.БГ ;)))
130
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В ПИНДОСТА ru...пише,че емигриралите в САЩ,ЧУКЧИ,са направили Ф-35,затова и не можел да лети...
129
5
 
1
 
! Отговори
179 Бранниковчанин преди 8 години
до 170 ХAХAХAХA МИНОТAВЪР Е ХИПЕРЗВУКОВA КРИЛAТA РAКЕТA ВОДЕНA ОТ GPS СИСТЕМA С ТОЧНОСТ ДО МЕТЪР ПОРAЗЯВA ВСИЧКО!Приятелче москaлче виж кaкъв стрaх берaт руски военни от подобно ОРЪЖИЕ- имa инфо ЧЕТИ БЕ ЧУКЧA ru.И в ПИНДОСТАН ru
128
1
 
6
 
! Отговори
Поля преди 8 години
До Чебурашкаа аз се съмнявам дълбоко във Вашите икономически познания, ако имате изобщо представа какво означава думичката 'икономика'.и един съвет - бъдете малко по-конструктивен с доводите си и аргументите а не нападайте с такава злоба и завист хората. всеки има право на мнение и отношение.Браво на Боби за коментарите.Респект. Перфектен както винаги.
127
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАТО ще забравят Путин в Сирия,от една седмица много слабо се пише за Сирия по чуждите медии,ще оставят Путин да си удря главата в стената и ще го забравят :)))Всеки се занимава с други неща, имат си друга работа :)))Например Турция, вчера откриха морски водопровод за питейна вода доостров Кипър...в петък изстреляха 7-мия телеком. спътник,в четвъртък обявиха строежа на 3-та АЕЦ до Резово :)АЕЦ до Резово,а още 5 в Китай и Виетнам са на Путин :)Щото ЕС в Турция не може да я спре:)
126
5
 
21
 
! Отговори
Иванов преди 8 години
С нетърпение чакам денят в който нато ще си покаже задните части и РУСИЯ да им го натресе