НАТО показва мускули на Русия

Започва най-голямото учение от 10 години
18 окт 2015 11:43, Александър Попов
314
НАТО показва мускули на Русия
Снимка: Reuters, архив

НАТО и съюзниците му започват утре най-големите си учения от над десет години в централната част на Средиземно море, съобщи Ройтерс.

Ученията ще бъдат демонстрация на сила в момент, когато Русия се опитва да възвърне влиянието си в източното Средиземноморие, отбелязва агенцията.

Макар че маневрите бяха планирани много преди руската въздушна кампания в Сирия и не са свързани с конкретни събития, ескалацията на конфликтите в Северна Африка и Близкия изток предизвикват НАТО да реагира на множащите се заплахи по границите й.

"НАТО се нуждае от стратегия за южния си фланг, за случващото се в тази дъга на нестабилност от Ирак до Северна Африка", заяви британският посланик в алианса Адам Томсън. "Ние също трябва да съгласуваме дългосрочен подход към Русия", добави той.

В ученията, които ще продължат пет седмици, участват 36 000 военни, 140 самолета и над 60 кораба.
Русия е поканена да наблюдава ученията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


314
Още по темата: НАТО
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Чебурашка 210ЧЕБ Русия има суровините. За да се изплати една инвестиция ти трябват поне еди колко си покупки Затворен за внос пазар ще осигури тези продажби Въпросът е колко голям трябва да е този затворен пазар. Е умните хора са го сметнали 250 милиона поне Ето давам ти пример как японската икономика си оправи електрониката и след това КИТАЙ копира модела Всички телефони трябваше да са не за монети а за пластмасови карти с чиповеРашките пуснаха нов завод за чипове за новите си документи
124
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
F-35 многомилионния супермодерен джет файтър на САЩ!По скоро парна ютия на въглища ще полети реално,останалото са медийни възхвали за технологично надмощие и усвояване на милиардни Пентагон-ови грантове...същата история като НАСА и хилядите избълвани снимки...Относно НАСА един 8-мо класник фотошопър също може да създаде и публикува 10 000 снимки от ядрото на Слънцето,новия спътник на Юпитер и т.н.
123
3
 
16
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До АнонименРеално днес Русия изпробва оръжията си а не на учения. ..Да нато има повече ядрени ракети. .повече оръжие..повече самолети. ..но ако можеха щяха да унищожат Русия но знаят че победата ще е пирова. .една на сто ядрени ракети да достигат целта и 300 мегаполиса ще са унищожени. .като Ню Йорк. .Бостън. .Вашингтон. .Лос Анджелис. .Париж. Берлин. ..Е това възпира нато...
122
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бывший замминистра экономики РФ Иван СТАРИКОВ:"В 2016 году практически вся страна будет бедной"..........Бивш министър е като стар вестник,нищо съществено не може да научиш от него...
121
3
 
8
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Чебурашка 200ЧЕБ изобщо не си разбрал за какво е всичко. Икономистите знаят че един пазар от 250 милиона е само достатъчен. РФ е 150 милиона и *** 10 милиона гастербартери. Ако успее да вкара в икономическата си зона още 100милиона човека след това може да ограничи импорта в този пазар и след това да се развива само достатъчно. САЩ тогава няма да може да влияе и още едно в този пазар няма да го има социализъма който е спирачка за всеки прогрес.
120
5
 
3
 
! Отговори
Брaнник преди 8 години
Aмерикa нямaлa " производство" МУХAХAХAХAХ
119
4
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Брaнник 193ВИКИПЕДИЯМинотавър (на английски: Minotaur) е американска лекотоварна ракета-носител конструирана за извеждане на малки изкуствени спътници. Създадена е от корпорация Орбитал Сайънсес и използва двигателите на междуконтинентална балистична ракета LGM-30 Minuteman за първата и втората си степен и тези на Пегас за третата си и четвъртата си степен. Може да изстреля товар до 580 kg 10 успешни старта26 изведени малки и микро спътници
118
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Rusiya ako ne se trahuvashe ot NATO shteshe da zavladee celiya svqt i vsi4ki narodi ili shtqha da budat izbiti ili shtqha da sa krepostni selqni,ta prez 1944 god soldatite sa iznasilvali balgarkite ako ne vqrvate pitayte babite i dqdovcite si
117
3
 
7
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Чебурашка 191100% машини за селско стопанство - западните не стават за "БЕЗПУТИЦА" 100% ВлаковеОгромната част от Авто транспорта включително колите като Лада, ВАЗ и Крайслер 100% от производството е руско. Камионите са практически 100% руски100% енергетика100% атомни технологиида продължавам ли?
116
10
 
4
 
! Отговори
Брaнник преди 8 години
ЕВРОПA И СAЩ СA ВЕЧНИ! УКРAЙНA В ЕС И НAТО- ТОВA ИСКAТ УКРAИНЦИТЕ!СЛAВA СШA!
115
5
 
0
 
! Отговори
Брaнник преди 8 години
Боби МИНОТAВЪР е ХИПЕРЗВУКОВA КРИЛAТA РAКЕТA С КОНВЕНЦИОНAЛНA БОЙНA ГЛAВA, НЕЩО СИ ОБЪРКAЛ минотaврите AХAХAХAХ
114
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"НАТО под водачеството на САЩ се самоизолира.По добре да се направи само ЕС-НАТО за Европа без никакви военни бази и военно присъствие на САЩ в ЕС-НАТО или на територията на Европа.Може ли?Едва ли,по скоро САЩ ще унищожат Европа или залеят с милионни арабски емигранти от мъжки пол,обучавани от ЦРУ за терористи,отколкото да разкарат дори една от военните окупационни бази на САЩ в Европа."
113
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нато показва мускули и Русия се....исплаши...
112
0
 
5
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Брaнник 179"УМНИКО" Минотавър е ракета за извеждане на малко спътници на орбита и ползва РЕЦИКЛИРАНИ РАКЕТНИ ДВИГАТЕЛИ ОТ СТРАТЕГИЧЕСКИ РАКЕТИ МИНИТМЪНТ.Да ракетата е ХИПЕРЗВУКОВА но всички ракети които могат да изведат спътник СА ХИПЕРЗВУКОВИ.Айде чети и след това коментирай че до сега се излагаш само
111
6
 
0
 
! Отговори
Брaнник преди 8 години
МИНОТAВЪР И ЦЯЛAТA СЕРИЯ ОТ НОВИ ХИПЕРЗВУКОВИ, ВИСОКОТОЧНИ И УМНИ ОРЪЖИЯ СA РAЗДЕЛИТЕЛНAТA ЛИНИЯ, КОЯТО ВСЯКA СТРAНA ЩЕ ТРЕПЕРИ ДA ПРЕКРAЧИ! ГЛОБAЛНИЯ ВОЕНЕН УДAР, БЕЗ ВЪЗМОЖНОСТ ДA МУ СЕ ОТГОВОРИ ВЕЧЕ Е ОСЪЩЕСТВИМ ОТ US ARMY, кaкто по отношение нa русия, тaкa и по отношение нa китaй! 2018 г. ИДВA И ХИПЕРЗВУКОВ F-...
110
1
 
10
 
! Отговори
коло до василев преди 8 години
А бе *** свирко всичко в космонавтиката авиациията химията металургията е измислено от руснаци всичката о7танала *** германци американци са крали идеи от тях.Цилковски 1 косм.2косм.3косм.Сикорки. Менделеев. Първите истински диз.двгатели по 500 к.с преди ВСВ.руски.Коментар на инжинерите на круп пред гудериян през 41г.Не можем да изкупираме танка защото не можем да изработим такава стомана за бронята и такъв аломинии за блока на двигателя става дума за Т 34.
109
3
 
1
 
! Отговори
Умен преди 8 години
Да е жив и здрав Волен, по два кинта на коментар ми плаща. А не като отровено общество на *** по 25 цента. Днеска си тръгвам с минимум 200 кинта и си гледам хамерикански филми в кино Арена с пуканки, с пица, с бира, с приятели, а не оскотявам сам като Василев пред лед телевизора. И утре няма да се изкъртя от бачкане като него, а ще си изкарам още 200 лесни кинта. Е кой е по-голям тарикат? Атакистите или соросистите, а?
108
9
 
0
 
! Отговори
Брaнник преди 8 години
до 170 ХAХAХAХA МИНОТAВЪР Е ХИПЕРЗВУКОВA КРИЛAТA РAКЕТA ВОДЕНA ОТ GPS СИСТЕМA С ТОЧНОСТ ДО МЕТЪР ПОРAЗЯВA ВСИЧКО! Приятелче москaлче виж кaкъв стрaх берaт руски военни от подобно ОРЪЖИЕ- имa инфо ЧЕТИ БЕ ЧУКЧA ru.
107
0
 
7
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Брaнник 171"УМНИКО" САЩ има 10 пъти по-голям военен от РФ естествено това да се отчита.Обаче точно твоя пост показва че РФ не е ЗЕРО, НУЛЯ, НИЩОЗАЩОТО АКО ТОВА БЕШЕ ВЯРНО ТИ НЯМАШЕ ДА ИМАШ НУЖДА ДА КОМЕНТИРАШ.
106
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
obicham rysia i chakam da ni osvoboti ot izvergite koito ni ypravliavat 26 god .niamam nishto protiv....