Обрат: Русия склонна да подкрепи опозицията в Сирия

Опозицията обаче не тръпне в очакване на помощта
Обновена: 24 окт 2015 18:13 | 24 окт 2015 18:01,
261
Обрат: Русия склонна да подкрепи опозицията в Сирия
Снимка: Reuters, архив

Руските военновъздушни сили са готови да осигурят въздушна поддръжка за бойците на свободната сирийска армия - сирийската опозиция, подкрепяна от Запада, в битката й срещу "Ислямска държава", заяви днес руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от Франс прес.

"Готови сме да подкрепим също патриотичната опозиция, включително Свободната сирийска армия", каза Лавров в интервю за телевизия "Россия 1".

Руският външен министър заяви също, че Русия на практика е единствената страна, която поддържа връзки с всички политически сили в Сирия. "При нас в Москва през последните четири години идваха представители на най-различни опозиционни групи и ние никога не сме преставали да работим нито с правителството на Сирия, нито с опозицията", допълни той, цитиран от ТАСС.

Лавров определи като "грешка" отказа на САЩ да координират антитерористичната си кампания в Близкия изток с Русия. "Ние обаче отдавна сме готови на такава координация", каза Лавров, цитиран от Ройтерс.

Той повтори руската позиция, че сирийците трябва сами да решат бъдещето си, което включва организиране на парламентарни и президентски избори.

Според руския външен министър в разрешаването на сирийската криза трябва да участва по-активно ЕС, а също Иран, Египет, Катар, ОАЕ и Йордания.

Лавров съобщи, че е разговарял по телефона с държавния секретар на САЩ Джон Кери, който заявил, че все още няма условия за посещение на руска делегация начело с премиера Дмитрий Медведев в САЩ за обсъждане на сирийската криза. Разговорът се е състоял по искане на американската страна, пояснява руското външно министерство на интернет сайта си, съобщи БТА.

Двамата дипломати са обсъждали също как да се използва потенциала на всички водещи страни в региона с цел разрешаване на сирийската криза. Вчера външните министри на Русия, САЩ, Саудитска Арабия и Турция проведоха във Виена среща, на която обсъждаха ситуацията в Сирия и в Близкия изток.

Подкрепяната от Запада сирийска опозиция отхвърли предложената от Русия помощ срещу „Ислямска държава“, както и призива ѝ за подготовка за избори, съобщи bTV, като се позова на БТА.

"Русия бомбардира „Свободната сирийска армия (ССА)", а сега тя иска да сътрудничи с нас, докато остава обвързана с Асад. Изобщо не разбираме Русия", заяви полк. Ахмад Сауд, говорител на въстаническата група 13.

Самир Нашар от Сирийската национална коалиция, главната опозиционна политическа организация, също отхвърли възможността за съвместни действия между умерените бунтовници и Русия: "Вместо да говори за готовност да подкрепи "Свободната сирийска армия", тя трябва да спрат да ни бомбардира. 8 % от руските удари са насочени срещу ССА", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
ПродължениеСАЩ томахок обаче нямат вариант с свръхзвукова последна степен за поразяване на кораби.Относно ИДЖИС да много добра система но поради спецификата на радарите тези кораби които са за ПРО са реално безпомощни ако ги отстрелят с противокорабни ракети. Трябва тях да ги защитава кораб с класическа ИДЖИС система. ДОРИ САЩ нямат толкова кораби. Или с други думи всеки ПРО кораб става ГОЛЯМА ТЛЪСТА МИШЕНА и то С ПОСТОЯННО РАБОТЕЩ НА ПЪЛНА МОЩНОСТ РАДАР.
118
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
Ехх анонимни "ЕКСПЕРТИ"1. КЛЪБ е семейството на руски ракети с обсег за сега до 1500км доказан. ЕКСПОРТНАТА версия се нарича КАЛИБЪР и е с Лимит 300км(като са и по-леки самите изделия)2. КЛЪБ/КАЛИБЪР са 5 вида ракети:2 ракетоторпеда за борба с кораби и подводнициСтратегическа/тактическа крилата ракета за поразяване на стационарни цели(ИМЕННО ТАЗИ Е ПОЛЗВАНА)2 противокорабни, като втората има Свръхзвукова последна степен за преодоляване на ПВО на кораба целСАЩ алтернативи АСРОК и Томахок
117
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Solar PowerЕто за това Меркел приема бежанци. Защото и пред германците стои същият въпрос.
116
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя Калибр е голяма работа. Разработка 1983 година, пуснат на въоръжение 1998. Как няма да трепери света от това ново и страшно руско творение. 6 модификации с различно приложение с далекобойност 40,50 и 300км. Много интересно как този Калибр е поразил цели на 2000 км, вероятно са направили щафета от 7-8 ракети Калибр и са си подавали една на друга бойната глава от 200 кг.
115
3
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 8 години
До АнонименИ всички морзилки и чебурашки :) Дори и Ну-погоди. А Том и Жери се спотайват.Боли ме фара и за руснаците и за американците. От както са ни освободили все сме илиза едните или за другите и в крайна сметка винаги е отзад. Докато не спрем и не започнем да мислим само за България и единствено за нея без да зачитаме американците и руснаците и тези от Камбоджа няма да се оправим....
114
0
 
1
 
! Отговори
Американ преди 8 години
Обрат? Що за кретиен си мисли така?Пак някаква шмекерия се разиграва.
113
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 173Айде още един дето не познава ТЕХНИЧЕСКАТА ИСТОРИЯТ-64 е КОМПЛЕКСЕН КАПРИЗЕН ТАНК С ВСИЧКИ ТОГАВАШНИ ЕКСТРИ Т-72 е ЕВТИНА ЕКСПОРТНА и за запълване на БРОЙКИ в СССР АРМИЯ алтернатива на Т-64Т-80 е създаден върху Т-64 но с ГАЗОТУРБИНЕН двигател КОМПЛЕКСЕН ТАНКСлед залеза на скъпия и капризен Т-80 се създава по-евтина дизелова алтернатива или Т-90 НЕПРЯК наследника на Т-72 - взето е всичко добро от Т-72, Ново Шаси, Дизелов двигател и е поставена последната електроника от Т-80
112
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Поручик Витман... 190 продАмериканците само за СССР и Морската пехота са ползвали Дизели. С малки изключения Англичаните също основно са ползвали Ролс Роис двигатели но от Спитфайър. Нещо подобно на Руските дизели В-2/5 не са имали. Руските дизели са единствените танкови двигатели 2СВ с АЛУМИНИЕВ КОРПУС.Преди Т-34 СССР има лицензно(Т-26 - Викерс 6т)/подобно(идейно)(Т-28 - Викерс 3 куполен) производство на ВИКЕРС Английски Танкове и Кристи Американски танк лицензно(Серията БТ-2/3/5/7).
111
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Поручик Витман... 190По северния морски път Рашките са получили Английско оръжие което е било МЕКО КАЗАНО НЕАДЕКВАТНО за Руския фронт. Хърикейн още 39 година отстъпва на Ме-109. Матилда заради конструкцията на ходовата част е трябвало да се чисти всеки 3-5 км и е с 40мм оръдие???(1941г.) Чърчил е бил толкова тежък че след лек дъжд е затъвал в меката торфова почва маневреност ОТВРАТИТЕЛНА. Виж Стругове и други машини са били от полза. Всеки го признава. Но Чак спасение в началния период НЕ.
110
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Да ,де... 189Читат надо както казват Рашките. Поликарпов и Туполев са работили от затвора НЕОСВЕДОМЕНИЙ. Илюшин е ОБУЧЕН в Бюрото на Туполев и той е конструктора на ЩУРМОВИЦИТЕ.Яковлев е Любимеца на Сталин и 2СВ е проектирал само изтребители и с един нескопосан опит за лек бомбардировач.
109
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заглавие е подвеждащо. Напълно в стила на проамериканския слугинаж.
108
1
 
8
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Русия си знае работата. В Сирия Русия ще постигне това, което американците не са и сънували. Тукашните форумци само си лаят, а Русия действа.
107
4
 
3
 
! Отговори
Поручик Витман... преди 8 години
----танкист и герой на Райха , унищожил 239-танка на Съветите и САЩ , споделя:--"...до Москва , руските танкове бяха играчка за нас ---нашите снаряди влизаха в тях , като нож в масло.."С новите Т-34 и техните дизелови двигатели , доставени от Запада ---руснаците, зимата успяват да запазят Москва!Изобщо ---"СЕВЕРНИЯ МОРСКИ ПЪТ"----е "СПАСЕНИЕТО НА Москва"!!!!!!!/...всичко е идвало от Запада и САЩ----по него...дори и *** и партенки../
106
2
 
3
 
! Отговори
Да ,де... преди 8 години
...Яковлев--конструктора на щурмовия самолет ЯК-----работи в желязна клетка в завода ,под охрана ..ха,ха,хаааааааа....Защо ли....???
105
5
 
2
 
! Отговори
Дедо Ради.... преди 8 години
Абе.... и тука в Сирия , са си направили крива-сметка без кръчмар ушанките....след като Путин иска преговори с Опозицията..ха,ха,хаааааааааааааа.... Асад е до пролетта!!!!!!!!!!!!!!Путин "нема въздух" за нова 10-годишна война....ни пари!Запада само му гледа сеира...!
104
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До ЛЪЖИ, ЗАБЛУДИ ЗА ВСВ 1851. Лъжа Ако ВБ беше дала дизелите на СССР защо не ги ползва тя в Матилда, Чърчил, Комет и т.н а ползва бензинови двигатели от Спитфайър пак разработка на Ролс ройс2. 35 милиона КИТАЙЦИ са загинали от 1931 до 1945 във Войната срещу Япония и това са временните граници на 2СВ ако трябва да сме точни3. Да в началото на военните действия е било така но още пролетта на 1942 всички инженери и техници и технолози по заповед на Сталин са върнати в заводите е които са оцелели
103
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 181Когато СССР влезе в Афганистан нито една стандартна оръжейна система не беше пригодена нито за условията нито за тактиката на подобни конфликти. Резултат 300 хеликоптера, 150 самолета и 15000 загубени машини заедно с 15000 убити и инвалиди за 10 години война. Но Афганистан създаде проектите които сега унищожават терористиСу-25, ТОС-1А(РСЗО близко действие), ВЕНА(минохвъргачка, гаубица, Оръдие 3в1), 30мм АГС Пламя преносим Автоматичен гранатомет, Васильок 80мм Автоматичен миномет
102
4
 
2
 
! Отговори
ЛЪЖИ, ЗАБЛУДИ ЗА ВСВ преди 8 години
....добре ,че беха САЩ и АНГЛИЯ , та да дадат на руснаците , двигателите за тия префалени Т-34...ха,ха,хаааа...Нищо руско нема в тая ВСВ---освен загиналити руснаци на фронта и децата , жените и старците им от глад и мизерия.Като каза В.Тихонов /писателя/...." до 43-г , ни хвърляха като "слама в огън"---без да очитат загуби от--,мъртви , изчезнали , ранени и пр.!...Беше "месомелачка" ---за да оцелее върхушката"...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ПОВЕЧЕ ОТ ЯСНО!!!!!
101
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
РУСИЯ Я ЧАКА СЪЩОТО КОЕТО СТАНА В БЪЛГАРИЯ 1997-***!!!!!!!КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ДИКТАТОРСКИ СТРОЙ НАЧЕЛО С *** СИ ЗАМИНАВА!!!ИЗБОРИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ В РУСИЯ СА ДРУГАТА ГОДИНА И ЯКО ЩЕ СЕ ОПИТА ДА ГИ ФАЛШИФИЦИРАТ КОЕТО ЩЕ ПОРОДИ САМО МЕТЕЖА НА ЦЕЛИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ СТРОЙ В РУСИЯ!!!!!СМЪРТНАТА ПРИСЪДА НА ПУТИН Е ОТДАВНА ПОДПИСАНА ОТ НАРОДА НА РУСИЯ ПОВЕЧЕТО И СЕГА СЛЕДВА САМО ИЗПЪЛНЕНИЕТО И НО С ПУТИН ЩЕ СИ ОТИДЕ И ЦЯЛ ЕДИН СТРОЙ И ТО ПО ВИНА ОСНОВНО НА ***!2016 2017 ПУТИН ЩЕ УМРЕ
100
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До поправка 179Сори но не си прав. Ролс ройс преди 2СВ се опитва да направи ДИЗЕЛОВ двигател за самолет НЕУСПЕШНО. СССР прави подобен опит като ползва разузнавателни данни от Англия. Неуспешно макар че имат качени на самолети прототипиХорицата по тоя проект ги пращат да правят дизелови танкови двигатели. Те правят В-2/5 дизели. Наследник от авиационните разработки е АЛУМИНИЕВИЯ КОРПУС на двигателяВ последствие върху този двигател се правят двигателите на Т-44/54/55/62 които са много надеждни