Обрат: Русия склонна да подкрепи опозицията в Сирия

Опозицията обаче не тръпне в очакване на помощта
Обновена: 24 окт 2015 18:13 | 24 окт 2015 18:01,
261
Обрат: Русия склонна да подкрепи опозицията в Сирия
Снимка: Reuters, архив

Руските военновъздушни сили са готови да осигурят въздушна поддръжка за бойците на свободната сирийска армия - сирийската опозиция, подкрепяна от Запада, в битката й срещу "Ислямска държава", заяви днес руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от Франс прес.

"Готови сме да подкрепим също патриотичната опозиция, включително Свободната сирийска армия", каза Лавров в интервю за телевизия "Россия 1".

Руският външен министър заяви също, че Русия на практика е единствената страна, която поддържа връзки с всички политически сили в Сирия. "При нас в Москва през последните четири години идваха представители на най-различни опозиционни групи и ние никога не сме преставали да работим нито с правителството на Сирия, нито с опозицията", допълни той, цитиран от ТАСС.

Лавров определи като "грешка" отказа на САЩ да координират антитерористичната си кампания в Близкия изток с Русия. "Ние обаче отдавна сме готови на такава координация", каза Лавров, цитиран от Ройтерс.

Той повтори руската позиция, че сирийците трябва сами да решат бъдещето си, което включва организиране на парламентарни и президентски избори.

Според руския външен министър в разрешаването на сирийската криза трябва да участва по-активно ЕС, а също Иран, Египет, Катар, ОАЕ и Йордания.

Лавров съобщи, че е разговарял по телефона с държавния секретар на САЩ Джон Кери, който заявил, че все още няма условия за посещение на руска делегация начело с премиера Дмитрий Медведев в САЩ за обсъждане на сирийската криза. Разговорът се е състоял по искане на американската страна, пояснява руското външно министерство на интернет сайта си, съобщи БТА.

Двамата дипломати са обсъждали също как да се използва потенциала на всички водещи страни в региона с цел разрешаване на сирийската криза. Вчера външните министри на Русия, САЩ, Саудитска Арабия и Турция проведоха във Виена среща, на която обсъждаха ситуацията в Сирия и в Близкия изток.

Подкрепяната от Запада сирийска опозиция отхвърли предложената от Русия помощ срещу „Ислямска държава“, както и призива ѝ за подготовка за избори, съобщи bTV, като се позова на БТА.

"Русия бомбардира „Свободната сирийска армия (ССА)", а сега тя иска да сътрудничи с нас, докато остава обвързана с Асад. Изобщо не разбираме Русия", заяви полк. Ахмад Сауд, говорител на въстаническата група 13.

Самир Нашар от Сирийската национална коалиция, главната опозиционна политическа организация, също отхвърли възможността за съвместни действия между умерените бунтовници и Русия: "Вместо да говори за готовност да подкрепи "Свободната сирийска армия", тя трябва да спрат да ни бомбардира. 8 % от руските удари са насочени срещу ССА", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...и Т-100 да докарате ,баке........ПАК НЕ МОЖЕТЕ ДА ПРЕВЗЕМЕТЕ АЛЕПО....ХА,ХА,ХАААААААА..Ше кръстосвате , като мишоци ,само ...от квартал в квартал.... и НИЩО!Язък ви и за големите фалби и надувки тука....ха,ха,хааааааааа...Бобчо , се *** да сипе ТТ-данни за руската техника ---АМА ФАЙДА , ЙОК!Ходи да дробиш зелье ,бе Боби.....ПА СИ ВЗЕМИ И КНИЖКИТЕ ПО "РУСКИ ОРЪЖИЯ" да ГИ НАКИСНЕШ У ЗЕЛьЕТО.
98
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 175Т-80 и Т-90 стандартно имат заслепители за ракети като ТОУ. Има един ИЧ датчик дето засича ракетите. Много просто нещо върти се един цилиндър с ИЧ транзистори с и като засече взрив или пуск на ракета или разсеяната ИЧ следа на ракетата указва посока, пуска димки и насочва заслепителя или ИЧ ПРОЖЕКТОР натамТОУ и всички ПТУРС от 2 поколение ползват за насочване ИЧ камера на пусковата установка Заслепи ли се тази камера Ракетата лети на където си ще но не и в целта. Трофи е ИЗРАЕЛС
97
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
Само ***!!!!*** е велик *** е велик наглец, лъжец,страхливец и подлец :D
96
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 173Дрън дрън Вземи попрочети малко.Т-64 е свръхкомплексен танк за СССР условия с доста революционни екстри за времето си. Но Украйна не може да произведе достатъчно за СССР и съюзниците. За това правят Т-72 като слагат най-добрите от наличните системи. Двигател от Т-62(наследник на двигателя на Т-34) Нов автомат за зареждане по-нисък с по-малък брой боеприпаси, но не превръщащ Водача на Т-64/80 в смъртник. По-евтин прицел. По-евтин балистичен компютър. Т-72 е 30 см по-висок от Т-64
95
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 169Аз говоря само и единствено за техника и технически характеристики. Евреите първите войни са водили със сбирщайн бронемашини от цял свят и са побеждавали защото са имали Дух и желание за победа.При техниката има ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ и няма как да излъжеш за тях. Дали тези характеристики ще се превърнат в Силни или Слаби страни зависи от тоя дето кара бойната машина.НЯМА ОПАСНИ ОРЪЖИЯ ИМА ОПАСНИ ХОРА
94
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПУТИН НЕ СЕ СПРЯ ДА ТРЕПЕ ОПОЗИЦИЯТА В СИРИЯ СЕГА ЩЕ Е С НЕЯ ХА ХА ХА :D
93
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 166Съгласен съм с теб. Дори знам защо точно по този начин гърмят Т-64/72/80/90 Без Т-90МСТи знаеш ли?Знам също че Абрамс в задната и странични проекции се пробива от РПГ-7 с боеприпаси от 1960 година вярно почти непробиваем в челната проекция. Същия се изважда от стоя с 2-3 изстрела със снайпер. Е как така. Допълнителната енергетична установка е на тила на купола точно над двигателя. 2-3 изстрела пробиват двигателя и горящи масло и гориво палят големия двигател на танка.
92
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 166Т-72 не случайно носи индекс 72 приет е на въоръжение 1972 година. Доставките на Т-72 за Сирия са 80те години на миналия век. Лесно е да стреляш по 30-35 годишни немодернизирани танкове. Ако пратим в Сирия Абрамс(без индекси) с 105мм оръдие както е започнал проекта с старата Чобхем броня тип сандвич и той ще гърми пак толкова често. Защо говоря за стари танкове Абрамс то новите М1а1 на ИРАК ИДилите изгориха 150 от тях и взеха като трофей 50 бройки миналата година
91
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 163ООН е бита карта не заради МН-17 а заради едноличните войни най САЩ в Ирак "ЕВРОПЕЙСКАТА" Война в Либия и т.н.пп Руснаците с натурна демонстрация ДОКАЗАХА че е стреляно от УКРАИНСКА територия Отрязаха носа на един стар Ил-86 и взривиха реално ракета пред носа му по характеристиките подадени от Украинците. Пораженията нямат нищо общо дори подобно на тези от международното разследване. След това направиха още един опит който и практически Доказа техните данни за украинска стрелба.
90
0
 
3
 
! Отговори
бг преди 8 години
Какво толкова сложно има да седнат на една кръг;а м,аса всички и да се разберат кое е най добро за хората ,а не за политиките и интересите.Всяка държава има опозиция но не си избива народа за ради една гола власт.Но явно в Сирия хората не решават а МАФИЯТА ,която е навсякаде като РАК
89
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Шоп 1441. Няма новини в БГ медии2. Война е има загуби но за пръв път Сирийците имат достатъчно боеприпаси, а според някои индикации вече в Ростов на дон се товарят нови току що пребоядисани в жълто Т-72 и БМП-23. Когато Американците за втори път нападнаха Ирак Русия беше в такава позиция че не и беше до ИРАК изобщо Току що беше свършила Чеченската война(2000 година ще кажете - не 2003 даже някои казват 2007 е реалния край на войната) и КАВКАЗ все още димеше.4. Ами истината каза. Или или
88
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Безполетна зона? Има да ги бъхтят с ракети като маче у дирек... Лошото е, че там вече не се знае кой кой е... Но пък точно в такива ситуации руснаците имат опит от историческото си минало.
87
1
 
7
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 155Забранена за полети зона може да наложи ООН и легалното правителство на съответната страна. Останалото е НАМЕСА ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА СУВЕРЕННА СТРАНА. Всеки полет на Американците над СИРИЯ е нарушаване на въздушното пространство и суверенитет на Сирия ОСВЕН АКО НЯМА ИЗРИЧНО РАЗРЕШЕНИЕ ОТ ЗАКОННОТО ПРАВИТЕЛСТВО
86
0
 
2
 
! Отговори
доган преди 8 години
До 155 за целта има ракети и средиземно море
85
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проба
84
0
 
11
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Не, 152 не ми минава през акъла как 'асадистите' са го закъсали при условие, че до момента 'неасадистите' търпят поражение по всички позиции и САЩ се опитват да ги спасят.. Изобщо каква работа има САЩ в една държава, която има на своя територия руска военна база?
83
1
 
0
 
! Отговори
darkstar преди 8 години
Идея си нямате , какво има в предвид Лавров под "опозиция" ... Наскоро ЛОЯЛИСТКАТА опозиция отвори офис в Москва. Путин си ги отглежда от години като план "Б". Това няма нищо общо със западните представи за опозиция. Руси може да помогне и на про-западната опозиция поне доколкото върши работа на руските цели.
82
2
 
6
 
! Отговори
градация преди 8 години
Забелязвате ли как се редуват со*осоидите одисейчо ,разни странджи следват шопи и василевци,а всъщност е един и същ "сладур".
81
2
 
12
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Лавров просто е Номер 1 политик, без да изпадаме в пристрастия. А, кой е лош САЩ или Русия.. Нека всеки сам да стигне до извод. В крайна сметка сме мислещи същества или нещо бъркам. Както казват в древните писания - по делата ще ги познаеш!
80
0
 
2
 
! Отговори
МНОГО ПРОСТО! преди 8 години
Руснаците искат да насъскат единият враг срещу другия враг! Няма нужда да обяснявам по-нататък! Стара тактика на англичаните....