Откриха 100 тела на мястото на разбиването на руския самолет

Спасители са чули гласове в единия отсек на машината
Обновена: 31 окт 2015 13:44 | 31 окт 2015 13:37, Елка Василева
58
Откриха 100 тела на мястото на разбиването на руския самолет
Снимка: Reuters

На мястото на разбиването на руския самолет на Синайския полуостров в Египет са намерени телата на 100 души. Това съобщи РИА Новости, като се позова на спасители, които работят на мястото на инцидента.

„Самолетът се е разцепил на две. Извадихме най-малко 100 тела, останалите се намират вътре“, каза говорител на египетската спасителна служба.

По-рано беше съобщено, че спасители са чули гласове в един отсек на разбилия се в Египет руски самолет. Това предаде Ройтерс, като се позова на представител на властите на мястото на катастрофата.

Още по темата

Спасителните екипи се опитват да влязат там и се надяват да намерят оцелели.

Всички 224 души на борда на разбилия се в Египет самолет са били граждани на Русия. В самолета е имало 217 пътници, сред които 17 деца, както и 7-членен екипаж. В списъка на пасажерите фигурират заместник-ръководителят на Псковска област Александър Купилов и неговата съпруга.

По последни данни е намерена една от черните кутии на самолета.

Главният прокурор на Египет Набил Садек разпореди разследване на днешната катастрофа в страната на руски самолет с 224 души на борда, предаде Ройтерс, като се позова на негов сътрудник. Той е наредил на прокурорски екип да отиде на място и да проучи отломките.

За момента египетските власти не са установили причината за катастрофата, заяви правителствен представител, цитиран от ТАСС.

По-рано те изключиха възможността за терористичен акт.

Самолетът се разби в район на нестабилния Синайски полуостров, където са активни ислямистки бунтовници.

По данни на специализирания интернет портал Flightradar24.com скоростта на "Еърбъс А321" на руската авиокомпания "Когалимавиа" е паднала рязко, преди да бъде загубена връзка с него, предаде още ТАСС.

Самолетът е излетял от египетския курорт на Червено море Шарм ел Шейх в 6.51 ч. московско време (5.51 ч. българско време). В 7.17 ч. московско време той не влязъл във връзка с диспечерите в Ларнака, Кипър, и изчезнал от радарите, съобщиха по-рано официални източници.

По данни на специализирания портал самолетът се е движил в 7.11 ч. московско време със скорост от 748 км/ч на височина от 10 210 метра. Две минути по-късно скоростта вече е била паднала до 341 км/ч, а след това - до 172 км/ч. Тогава самолетът се е намирал на височина от 8649 метра. След това връзката с него била загубена.

По-рано източници от Кайро заявиха, че причина за катастрофата може да е отказ на двигател.

Междувременно руският президент Владимир Путин поднесе съболезнованията си на роднините на жертвите при катастрофата с руския самолет в Египет. Путин е разпоредил на няколко министерства да окажат незабавна помощ на роднините на загиналите.

Роднини на жертвите са започнали да се събират на летище Пулково в Санкт Петербург. Към момента администрацията на аерогарата се готви да ги закара заедно с голяма група журналисти в близък хотел, където ще бъде дадено изявление за ситуацията. Руското министерство на извънредните ситуации е открило гореща линия за роднините на пътниците.

Руската главна прокуратура е организирала проверка по случая. Говорителят на Следствения комитет (СК) на Русия Владимир Маркин заяви, че СК е образувал наказателно дело за катастрофата по члена за "Нарушаване на правилата за сигурност при полети или подготовката за тях". Руски следователи заминават за Египет, за да участват в разследването на произшествието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има нещо гнило в тази работа. И при два спряли двигателя самолета може да планира и ще падне след няколко часа. Само при разхерметизация на кабината или салона и отказ на двигателите може да се срути за такова кратко време. Ударен е при всички положения от нещо.
16
6
 
3
 
! Отговори
Email преди 8 години
from: yahveh [at] paradise.godto: juji [at] kremlin.gov"Жужак, казах ти, че забавям, но не забравям."
15
7
 
4
 
! Отговори
до 20 преди 8 години
Радвам се, че го написа преди мен...на тази авиокомпания и е забранено да лети над Европа и редица други държави. И преди е имало инциденти с неийни самолети...
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако Русия имаше занижен контрол по експлоатацята на самолетите, то тя щеше да има забрана да лети над европейското въздушно пространство! И нямаше да може да оперира с държави от ЕС. а коментар 15 е абсолютно прав!
13
2
 
6
 
! Отговори
до 15 и 16 преди 8 години
Защо да не може да изгуби скорост и да започне да пада? При повреден двигател какво си мислите, че се случва - изгасва и самолета си продължава спокойно? Възможно е да е имало експлозия, пожар и оттам още повреди по самолета. Възможна е дори и пилотска грешка след това. Не гледате ли предаванията за разследване на самолетни катастрофи - почти никога причината за падането не е само една, а по-скоро серия от грешки/посреди и т.н.
12
7
 
4
 
! Отговори
Русский преди 8 години
"Ничего, бабы еще нарожают."Маршал Жуков
11
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Номер 14 ..На *** Фекалката!
10
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Забележете, че самолетът се е движил в 7.11 ч. московско време със скорост от 748 км/ч на височина от 10 210 метра. Две минути по-късно скоростта вече е била паднала до 341 км/ч, а след това - до 172 км/ч. Може ли при отказ на двигателя скоростта да падне така рязко? Отговорът е еднозначен - не може. Ако корпусът е цял, самолетът може да измине десетки километри с изключени двигатели, а с един повреден и един работещ - може да стигне до летище по курса и да се приземи.
9
20
 
8
 
! Отговори
@3 преди 8 години
И това не й е първият инцидент!И то има само 5 самолета!Смятайте!! Руснаците са пълен виц - всеки ден го доказват.
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не само руски следователи заминават за Египет, за да участват в разследването на произшествието. Руският МЧС изпраща пет борда с експерти, спасители и необходима техника за ефективна работа.
7
30
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези пияндури само за танкове ги бива не за самолети !RIP
6
6
 
2
 
! Отговори
Soxtella преди 8 години
самолет :(
5
37
 
5
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Нещете почивка в България на ви почивка в Египет!!!
4
51
 
3
 
! Отговори
8 преди 8 години
Руско печено с манатарки. 224 порции. Айде, че не остана!
3
33
 
12
 
! Отговори
неучуден преди 8 години
Който се качва в свтовноизвестната суперреномирана компания Когалимавиа, която съвсееем случайно няма право да лети в нито една цивилизована държава, сам си е виновен!
2
12
 
6
 
! Отговори
Щиглиц преди 8 години
МОСАД са до треснали - кои знае кои ли е бил на борда, нооо ще се разбере
1
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
съболезнования :(