Руският самолет се е разбил на Синайския полуостров

Няма индикации самолетът да е бил свален
Обновена: 31 окт 2015 11:26 | 31 окт 2015 10:38, Елка Василева
375
Руският самолет се е разбил на Синайския полуостров
Снимка: архив, Reuters

Руският пътнически самолет, който беше изчезнал от радарите, се е разбил на Синайския полуостров в Египет.

Отломки него са били открити на Синайския полуостров, в Североизточен Египет, предаде ДПА, като се позова на представител на египетските авиационни власти.

На борда на самолета е имало общо 224 души - 217 пътници и 7-членен екипаж, предаде Ройтерс, като се позова на руските авиационни власти.

Пасажерите са били руски туристи, връщащи се от почивка в Египет. В списъка с пътниците фигурират 200 пълнолетни и 17 деца.

Разбилият се самолет е напълно унищожен и повечето хора на борда вероятно са загинали, предаде Ройтерс, като се позова на представител на властите, пристигнал на мястото на катастрофата.

Летателният апарат е паднал в планински район в централната част на Синайския полуостров при лоши метеорологични условия. Това затруднява достъпа на спасителните екипи до самолета.

Няма индикации самолетът да е бил свален, предаде Ройтерс, като се позова на представители на египетските сили за сигурност.

"Еърбъс А321" на руската авиокомпания "Когалимавиа" е паднал близо до летището на град Ел Ариш.

Малко преди самолетът на руската авиокомпания "Когалимавиа", връщащ руски туристи от почивка в курорта на Червено море Шарл ел Шейх, да изчезне от радарите, пилотът е поискал аварийно кацане на най-близкото летище, съобщиха източници от международното летище на египетската столица Кайро, цитирани от ТАСС.

Самолетът е бил на височина от над 9000 метра, когато командирът на полета съобщил, че радиостанцията се е повредила, и поискал разрешение за кацане. След това връзката била загубена.

Още по темата

Самолетът е излетял в 6.51 ч. московско време (5.51 ч. българско време). В 7.17 ч. московско време той не влязъл във връзка с диспечерите в Ларнака, Кипър, и изчезнал от радарите.

Руският самолет се е разбил в централната част на Синайския полуостров, съобщи малко по-рано египетският премиер Шериф Исмаил.

Преди това се появиха информации, че летателният апарат е напуснал въздушното пространство на Египет и е влязъл във връзка с турски диспечери.

Самолетът е било предвидено да кацне в Санкт Петербург в 12.10 ч. московско време (11.10 ч. българско време).

Египетските и руските власти са създали кризисни щабове, пише БТА.

Обстановката на полуострова в Североизточен Египет е много нестабилна. Ислямистки групировки, сред които местният клон на "Ислямска държава", извършват атаки в Синай почти ежедневно и убиха стотици войници и полицаи през последните две години. .

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
0
 
0
 
! Отговори
BB преди 8 години
Koi go Kasva tova USA Spezialisti
211
2
 
5
 
! Отговори
Пфу преди 8 години
До "братски"---323;1828--29 г Влиза ген. Дибич. Той арестува и заточява Кап. Г. Мамарчев ,който разполагал с доста голяма войска и поискал да освободят Б--я. По него време са изселени,принудително140--150 000 българи от Сливенско и Ямболско. Палени са им къщите за да не се върнат.Мой пра--пра дядо е изселен но избягал и се върнал. В замяна Русия е пращала Черкези и Турци.
210
5
 
7
 
! Отговори
Пфу преди 8 години
До Анонимен--320;Прав си. А къде е паметника на ОПЪЛЧЕНЦИТЕ? Къде е паметника им? Защо русия не ни е благодарна ,а е пълно с руски паметници.Продължават да строят. До Варна направиха паметник на ОКУПАТОРА ни марш. Толбухин. Откриха го на 22.о9.15г в деня на независимоста, Русофилите се изгавриха с Б--я, Там е присъствала и Видната комунистка ,сега видна капиталистка Ст. Шопова.Русофилите са проклятието за Б--я.
209
5
 
8
 
! Отговори
Пфу преди 8 години
До Анонимен--318;Опълченците спасиха Б--я ,Русия и Руската армия от позор.Руснаците водят много некадърно войната. В Плевен Руското командване е заменено с Румънско. 30% от офицерите са Германци. Заради некадърника Гурко в Ст, Загора избиха 16 000 българи. Гурко отиде да чака турците в Хаинбоаз а те минаха през Шипка. Същия си остави армията да измръзне,
208
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Браво, 325,324 и др.На сайта има много зли украинци, които се крият в България!
207
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 329 ти си жалък укроп....
206
1
 
9
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Бог да ги прости загиналите. Съболезнования към близките.Това е чисто човешка трагедия и няма място за политиканстване, защото Бог вижда всичко !
205
5
 
8
 
! Отговори
Sasho do Браво преди 8 години
Никога няма да се зарадвам на чуждо нещастие. АЗ не съм русофил и БОГ да прости умрелите деца и всички жертви. Не мразя руснаците а руската имперска политика спрямо България и техните блюдолизци в Родината ми do
204
15
 
4
 
! Отговори
Браво преди 8 години
Дано всички са руснаци.
203
13
 
15
 
! Отговори
Sasho преди 8 години
РУСОФИЛИЯТА В БЪЛГАРИЯ Е ДОСТИГНАЛА ДО ИДИОТИЗЪМ. НЯМА НИТО ЕДИН ПАМЕТНИК НА ЛЕВСКИ, БОТЕВ, РАКОВСКИ ПО-ВИСОК ОТ РУСКИТЕ И СЪВЕТСКИ ПАМЕТНИЦИ В БЪЛГАРИЯ
202
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А СЕГА ЕГИПТЯНИТЕ ДА ПРЕТЪРШУВАТ ТЕЛАТА НА МЪРТВИТЕ РУСНАЦИ,ДА ИМ ВЗЕМАТ ЛИЧНИТЕ ВЕЩИ И ПАРИТЕ И ДА ЗАПОЧНАТ ДА ТЕГЛЯТ ПАРИ С КРЕДИТНИТЕ ИМ КАРТИ КАКТО НАПРАВИХА МИРИЗЛИВИТЕ ВАТЕНКИ С МН-17
201
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
324- Никога няма да мога да ги разбера- да отричаш собственото си родословно българско дърво, да не уважаваш паметта на дедите си, да отричаш техният подвиг, факта, че са жертвали живота си за свободата на България и вместо това да се кланяш на друг народ и да забравяш собствената си кръв и плът! Наистина- не разбирам това поведение!
200
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОЧАКВАМЕ ПО РУСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ ДА ПОКАЖАТ СНИМКИ КАК УКРАИНСКИ ИЗТРЕБИТЕЛ СВАЛЯ РУСКИЯ САМОЛЕТ
199
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русофилите са най-големия яраг на България.
198
6
 
7
 
! Отговори
"братски"- преди 8 години
Русия е влизала ---3-ПЪТИ В БЪЛГАРИЯ ,ПРЕЗ КРИМСКИТЕ ВОЙНИ.Стигала е ,чак до СТ.ЗАГОРА...!..И ЗАЩО СПОРЕД ВАС НЕ НИ Е "освободила"...ОЩЕ ТОГАВА...???ОТГОВОРА Е ***:ЗАЩАТА ОЩЕ НЕ Е БИЛ ОТКРИТ НЕФТА В КАВКАЗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Затова е построена и линията Варна -Русе!/Първата в България/За да се превозва нефта по Дунава до Ц.Европа!
197
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
319- И какво излезе сега? Че Българското Опълчение не е просто някакво си сборище от неуки търговци, селяни и т.н., а точно този фактор, който е спечелил с военните си действия НАЙ- ВАЖНАТА БИТКА в рускотурската война, водена на сегашната територия на България и че съвсем не е е маловажен фактор, който може да се подмине с лека ръка! излиза, че руските бръщолевици, че русия ни била освободила, не са истина, защото БЕЗ нашето опълчение русия не би могла да спечели битката при Шипка!
196
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
коментар 320 е до коментар 319.
195
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 312- Искам ясен отговор само на един въпрос- АКО ГО НЯМАШЕ БЪЛГАРСКОТО ОПЪЛЧЕНИЕ, ЩЕШЕ ЛИ РУСИЯ ДА СПЕЧЕЛИ РУСКО ТУРСКАТА ВОЙНА? КОЙ ЩЕШЕ ДА СЕ БИЕ ВМЕСТО РУСНАЦИТЕ НА ШИПКА И КОЙ ЩЕШЕ ДА ИМ ДАДЕ СЕДМИЦИ ПРЕДНИНА, ЗА ДА СЕ СЪВЗЕМАТ? Защо тогава се твърди, че русия ни била освободила, след като ЕДИНСТВЕНО БЪЛГАРСКОТО ОПЪЛЧЕНИЕ, СЪСТАВЕНО САМО ОТ БЪЛГАРИ- НЕ И ОТ РУСКИ ИМПЕРСКИ ВОЙНИЦИ- ПЕЧЕЛИ НАЙ- ВАЖНАТА БИТКА, ОБРАТА НА ВОЙНАТА?
194
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
310- Питай за рода Чонкови от Стара Загора, неща*стник! Не ми се ежи, защото няма как да ми отговориш на въпроса- АКО ГО НЯМАШЕ БЪЛГАРСКОТО ОПЪЛЧЕНИЕ, ЩЕШЕ ЛИ РУСИЯ ДА СПЕЧЕЛИ РУСКО ТУРСКАТА ВОЙНА? КОЙ ЩЕШЕ ДА СЕ БИЕ ВМЕСТО РУСНАЦИТЕ НА ШИПКА И КОЙ ЩЕШЕ ДА ИМ ДАДЕ СЕДМИЦИ ПРЕДНИНА, ЗА ДА СЕ СЪВЗЕМАТ?
193
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мога да задам въпроса и по друг начин- представете си, че няма, не съществува Българско опълчение! Дали тогава руснаците щяха да спечелят руско турската война от 1877г.? Кой щеше да извоюва победата на руското оръжие на ШИПКА?