Бомба в руския самолет? Възможно е, смята Обама

Все повече държави спират полетите до Шарм ел Шейх
46
Бомба в руския самолет? Възможно е, смята Обама
Снимка: Reuters, архив

Американският президент Барак Обама заяви в интервю вчера, че е "възможно" катастрофата с руския пътнически самолет в Египет да е била причинена от бомба на борда на авиолайнера, съобщи телевизионният канал CNN, цитиран от Ройтерс.

"Мисля, че е възможно на борда да е имало бомба. И ние гледаме на това много сериозно", каза Обама.

"Ще отделим доста време само и само да направим така, че нашите разследващи и нашите разузнавателни служби да узнаят какво се е случило, преди да дадем някаква категорична оценка. Но определено е възможно на борда да е имало бомба", заяви още той.

Междувременно стана ясно, че причината за спирането на авиовръзките между Великобритания и Шарм ел Шейх са прихванати съобщения на ислямисти, обсъждали организирането на "голям терористичен акт в региона". Все повече държави се въздържат от полети до курорта.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: Барак Обама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали Обама е прочел материалите от разследованието? Но разследването все още не е завършено, а Обама смята: "Възможно е..." По-добре нека да брои до десет и да се успокои, наистина!
32
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Шоп 39Знаеш ли колко документация бълва един самолет за един полет? Само предполетния/следполетния чеклист за всеки от пилотите е няколко страници и това след кацане отива в досието. Ами техници електро/ Компютър/ Горивна/ Хидравлична/ Животоподдържаща/ Механика / Карго мастър и т.н. Всичко това отива в досието и е за всеки полет. Изобщо не говорим какво се бълва при проверки.В цялата тая маса документи има забележка Еди кога си се е ударила опашката в бетона при твърдо кацане ...
31
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 37"УМНИКО" - влез в нета и провери какво значи УМОРА НА МЕТАЛА и ПРОЧЕТИ ИСТОРИЯТА НА КОМЕТ европейския реактивен пътнически самолет първенец.Една микро пукнатина в опорна греда за да стане пукнатина която е опасна за самолета са и нужни доста време и полети. Ако пукнатината беше по херметичния корпус лесно се хваща - теста е всяка година и е пределно *** пълнят салона с оцветен дим под налягане и всички пукнатини веднага стават ясни. А носеща конструкция се проверява РЪЧНО с деф
30
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 35по закони Лизинговата компания не трябва да уведоми новия наемател за проблеми на самолета - ФАКТ (Вързали са си сгащите) Конструктивен проблем с опорните греди на опашката не се проверява при рутинни проверки всяка година. Конструкцията се проверява(Защото е бавно и скъпо) 2-3 пъти в живота на самолета(около 20 години)Факта с твърдото кацане преди години е журналистическо разследване.
29
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
В момента в който Опашката се откъсва следва в целия самолет ВЗРИВНА ДЕКОМПРЕСИЯ. Пилотите НИЩО не могат да направят дори на 10000м да извикат не могат. Малко по-късно неуправляемия самолет се разпада във въздуха като прави междувременно засечените всевъзможни "МАНЕВРИ" във въздуха - Или на нормален език премятал се е произволно във въздуха.
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиБоби, според твоето експертно мнение излиза че основният виновник за трагедията е САЩ. Браво Боби, молодец. Получаваш безплатно посещение на мавзолея на Ленин на Червения площад.
27
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
Има и друга версия но в нашите медии естествено не са я чували. Самолета преди няколко години при много твърдо кацане удря опашка в бетона. След това би трябвало да е направен ремонт. А дали? Самолета е на лизингова компания. По Американските документи и закони тя не носи отговорност и дори не е длъжна следващите наематели да уведоми за състоянието на самолета(Така са си вързали гащитеее).Ако тогава е имало микро пукнатина в опашката за да стане проблем и трябват години. Опашката се е ОТКЪСНАЛА
26
0
 
4
 
! Отговори
взгляд преди 8 години
бля бля бля кучешката глутница лае и вие организирано руските самолети и калибри стрелят постоянно и точно
25
0
 
5
 
! Отговори
Чета заглавия преди 8 години
"Русия триумфално за успехите си в Сирия Ефективността зрелищна. САЩ са принудени да реагират"***"Бомба в руския самолет? Възможно е, смята Обама"***:) :) :)
24
0
 
6
 
! Отговори
Обама преди 8 години
Възможно е, смята Обама - е нали им плащаме на изпълнителите!
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименCharlie Hebdo ЗАЩО НЕ публикува карикатури на трагедията със собствената си рeдakция като чaлмиte се "пошегуваха" с тях, та да кажем че си имат принципи?(Знаех си че "рeдakция" е наистина обидна дума!)
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ШопCharlie Hebdo ЗАЩО НЕ публикува карикатури на трагедията със собствената си редакция като *** се "пошегуваха" с тях, та да кажем че си имат принципи?
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече всички призовават Русия и Египет да спрат да лъжат и да си кажат истината, защото заблуждават по този начин останалия свят за възможностите на ИД. Русия обаче упорито отказва да признае за терористичен акт, дори всеки момент може да обяви че няма и свален руски самолет на Синай.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знаех, че "pyсoфилиcтик" е обидна дума. :)
19
1
 
10
 
! Отговори
До 22 преди 8 години
Какво се правиш на утрепан бе? Че те краварите ачик-ачик си го рекоха още преди месец, когато руснаците започнаха с бомбардировките по ИД - нато-нациките тогава открито "предупредиха" руснаците че щяло да има "паднали" самолети!!!!Та да не се бъркали! Ами те като се "бълкат" цяла година ЗАЩО НЯМА ТЕХНИ ПАДНАЛИ САМОЛЕТИ????АМИ ЗАЩОТО ТОВА СА СИ краварски ОТРОЧЕТА!!! Но сега как са им набрали руснаците, от тези отрочета ще останат само рогцата и копитцата!Ще ги заровят в дупките им,където се крият
18
2
 
2
 
! Отговори
do 18 i 20 преди 8 години
Vreme e da pochnete da pishete kriminalni romani i shpionski triluri. Mnogo ste dobri v konspiraciata i svetovnite igri.
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шимпанзето Обонго се напъва да мисли ..
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, 18, тук е заровено кучето.
15
3
 
10
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Поредното сатанинско дело на САЩ ! Факт !
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДОКАТО АМЕРИКАНЦИТЕ СА "БОМБАРДИРАЛИ" В СИРИЯ -НМКОЙ НЕ ПОСЕГНАЛ НА ТЕХНИТЕ САМОЛЕТИ ИЛИ НЕЩО ДРУГО(НЕ ЧЕ ГО ЖЕЛАЯ НО Е ФАКТ). ИЛИ ГАРВАН НА ГАРВАНА ОКО НЕ ВАДИ? ИЛИ ПО-ТОЧНО ДЕТЕ НЕ ВДИГА РЪКА СРЕЩУ БАЩА СИ .... И ЗАПАДНИТЕ НИ КЛ.АКЬ.ОРИ ДА СИ ВДИГНАТ ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИТЕ СИ ДИ.РНИ.ЦИ И ДА НАПРАВЯТ РЕПОРТАЖ ОТ СИРИЯ И ДА ПОКАЖАТ КАК ХОРАТА ТАМ СА БЛАГОДАРНИ НА РУСНАЦИТЕ. НЕ НА САЩ. НЕ ВИ ПИША КАК Е В РУСИЯ -МОЖЕ ДА Е ТЕЖКО. НО ТОВА КОЕТО ПРАВЯТ -Е ПОМОЩ НА И ЗА ХОРА. ИНТЕРЕС? АМИ ПОНЕ ИМА ЕФЕКТ