"Най-важният пътник" - ключът към загадката А321

Тялото на Даша бе открито на 30 км от останките на самолета
6 ное 2015 12:11,
133

Последната снимка на Даша, Facebook

10-месечната Дарина Громова може да се окаже ключът към разкриването на загадката какво точно се е случило на борда на фаталния А321.

Най-малката жертва на катастрофата е била на почивка в Шарм ел Шейх заедно с родителите си, преди те да загинат заедно с още 221 души.

Тялото на Даша бе намерено на повече от 30 километра от мястото на катастрофата, което показва, че самолетът може да се е взривил по-рано, отколкото смятат авиационните експерти до сега. Това принуди следователите да разширят периметъра на претърсвания район – и може да доведе до откриването на пропуснати до сега улики, пише "Дейли Мейл".

Издирването на жертвите и фрагментите от самолета до сега бе ограничено до по-малък район, но след откриването на тялото на Дари толкова далеч от мястото на катастрофата, периметърът на претърсваната територия бе увеличен до 40 километра.

Тъй като мястото, на което бе открито тялото на малкото момиченце, е по-близо до летището, може да се предполага, че взрив на борда е разкъсал фюзелажа на машината малко след излитането й.

Руският министър на извънредните ситуации Владимир Светелски потвърди информацията, че тялото на Даша е открито. Останките на майка й и баща й предстои да бъдат намерени.

Още по темата

Бащата на Даша - Громов, който е син на пилот от руските ВВС, е бил компютърен специалист, а жена му е била организатор на изложби. Бабата на Дарина, Елена Громова сподели пред руски медии, че е настояла пред младите родители детето да остане с нея, докато те са на почивка, но двойката категорично отказала. "Искаха да вземат детето със себе си, за да може да пляска с крачета в морето”, сподели тя.

Инициативен комитет предложи на най-малкия пътник от злополучния полет да бъде издигнат паметник в Санкт Петербург. 

Снимката на малката Дарина, която майка й публикува в социалните мрежи минути преди фаталния полет А321, стана символ на трагедията в небето над Синай. Татяна бе написала под снимката на детето си: "Най-важният пътник".

Петицията за създаване на паметника е събрала в социалните мрежи над 100 хиляди подписа само за два дни, съобщава Лайфнюз.ру.

Американското и британското разузнаване в резултат на съвместна операция с употребата на спътниково следене са успели да прихванат предполагаеми съобщения на терористичната групировка "Ислямска държава" за бомба на борда на руския самолет А231. Това пише в. "Таймс", цитиран от "24 часа".

По данни на изданието, спецслужбите са прихванали електронни съобщения между ислямистите от ИД в Сирия и на Синайския полуостров в Египет, където се разби машината. Взривното устройство е било пренесено на борда в пътнически багаж, преди да бъде задействано в самия самолет.

Изданието отбелязва, че на пътниците, които скоро ще започнат да напускат курорта Шарм ел Шейх, няма да бъде позволено да вземат багажа със себе си на борда на самолета. Багажът им ще бъде доставен с отделни специални полети с повишени мерки за сигурност.

По-рано друго британско издание съобщи, че служителите на специалните служби на Великобритания са прихванали съобщения на ИД, в които се обсъжда подготовката на атентата. Именно заради тази информация британският премиер Дейвид Камерън е забранил полетите към и от Шарм ел Шейх, поради което около 20 000 британци са блокирани в египетските курорти.

Отказът от полети в Египет по съображения за сигурност е приет във връзка с това, че британското разузнаване е прихванало съобщения, показващи, че ИД са подготвяли мащабен терористичен акт в региона", пише изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако Англия или САЩ имат фактите за бомбата, те са длъжни да ги докладва на разследването. Но те НЕ ГО ПРАВЯТ! ЗАЩО?
39
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 51 те нещата на фронта са зле за космонавтите Морек е паднал и яко скърцат със зъби и ползват деца за пропаганда
38
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 52 Звездите ли ти го говорят това
37
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Големи *** са англичани, американци. Като са прихванали разговорите за сваляне на самолета, защо не са казали на руснаците. Егати изметта.
36
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 46Освен бомби има насочени лъчения с огромна разрушителна сила, ама ти хабер си нямаш за тях.
35
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До тъпака мдаДГД мойто момче прерови си старите ленти и тогава дрънкай Мразя американската наглост не харесвам руската агресия НО ПРЕЗИРАМ *** като теб ч еи платени...
34
10
 
24
 
! Отговори
Уточнение преди 8 години
До ха-ха-ха-ха-хаЗащото никакви такива разговори не е имало, ***! Много е лесно да направиш атентат и да хвърлиш вината на друг, който играе ролята на маша или бушон. Те и с кулите така направиха, с Шарли ебдо, запада винаги обича да води война срещу Русия чрез посредници. И Хитлер е бил тяхно оръжие срещу СССР, ама и там не успяха. Ха ха ха
33
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
общо взето русия си е световен шампион да жертва руснаци за нищо дори и малки деца Достатъчно е да им се види историята се тази в кой период
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Наблюдател бомба на летището обаче могат да сложат
31
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 40 (41=ПОВТОРЕН КОМЕНТАР)АМИ ЗАЩОТО КОЙТО ГОТВИ ЕДНА МАНДЖА САМО ТОЙ ЗНАЕ КАКВО Е СЛАГАЛ ВЪТРЕ И КОГА ДА Я ИЗКЛЮЧИ ...НО ВРЕМЕ ОТ ВРЕМЕ СИ ОТВАРЯ КАПАКА ЗА ДА ВИДИ -ВРИ ЛИ ИЛИ НЕ...НЕЩО ПОВЕЧЕ ДА ТИ ОБЯСНЯВАМ?
30
7
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Разбира се, че американските и британски служби ще твърдят, че ИД има вина. Нали те са им изпълнители на мръсните поръчки, нещо като мутрите за нашите политици. Само че да си ясновидец със задна дата - не важи. ИД нямат технология за сваляне на самолети на 10 000 м височина, друг е изпълнителят, друг се крие зад тях. Този, който не иска войната да свърши и да сепродължи с етническото прочистване на Сирия докато се освободи територията. Познайте кой е от веднъж?!
29
20
 
4
 
! Отговори
ха-ха-ха-ха-ха преди 8 години
"По-рано друго британско издание съобщи, че служителите на специалните служби на Великобритания са прихванали съобщения на ИД, в които се обсъжда подготовката на атентата.""Американското и британското разузнаване в резултат на съвместна операция с употребата на спътниково следене са успели да прихванат предполагаеми съобщения на терористичната групировка "Ислямска държава" за бомба на борда на руския самолет А231"A защо "великата" сила Путлeристaн нищо не са разбрали, нищо не са прихванали?
28
14
 
7
 
! Отговори
ха-ха-ха-ха-ха преди 8 години
"По-рано друго британско издание съобщи, че служителите на специалните служби на Великобритания са прихванали съобщения на ИД, в които се обсъжда подготовката на атентата.""Американското и британското разузнаване в резултат на съвместна операция с употребата на спътниково следене са успели да прихванат предполагаеми съобщения на терористичната групировка "Ислямска държава" за бомба на борда на руския самолет А231"A защо "великата" сила *** нищо не са разбрали, нищо не са прихванали?
27
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Кан Крумтия номера дето войната не е точна наука и други подобни извинения да ги дрънка пентагона Не Кремъл. Русия е страната с най голям опит във военното дело. затова да не си мислят, че се разхождат в парка и пускат хвърчила над излямистите. Ако ще правят да правят ВОЙНА НЕ ПОЛИТИКА!! другото е демагогия. Имат два месеца да ги намалят до безобразно малко количество иначе са същите калъфи като смотаните американци...
26
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Човек от летището е помогнал да се качи взрив на борда, иначе не би било възможно. Затова не ходете в ислямски държави, терористите вече са в Европа благодарение на глупави политици като Баба Меркел!
25
2
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Добре ,а защо след като англичаните са имали информация и са взели мерки за сигурност,не са съобщили и на руснаците и те да вземат мерки.Или те са им врагове защо да им казват,да се оправят както си знаят.Много лоши станахме,тази лошотия няма да е за добро.Жалко за невинните жертви-те са като нас,обикновени хора далеч от мръсните политически игрички.
24
16
 
7
 
! Отговори
мда преди 8 години
Преди един месец Путин каза : 3 месеца и офанзивата срещу ислямска държава с прогресираща сила ще се справи с тях... Ако 3 месеца след изказването му все още има ислямска държава душата на това детенце ще тежи на неговата съвест ако я има. Ако ги има значи е точно толкова нагъл колкото и американците... Мина един месец остават два... ЧАКАМ!!!
23
15
 
3
 
! Отговори
ККК преди 8 години
До ЗЛОСТЪР ИСТИНАТАОкупацията на България която са се опитали да направят няма да им излезне безплатно я ... иначе имам уважение към българи, не към завоевателите руски !!! Ти не си русофил, а нашенски нихилист, готов да продаде всичко родно на другите.
22
8
 
3
 
! Отговори
KKK преди 8 години
До ЗЛОСТЪР ИСТИНАТАгарантирам ти че съм по възрастен от теб и даже помня комунизма, за разлика от теб.. не е лошо ти да понаучиш историята ни, че се излагаш....
21
14
 
6
 
! Отговори
ККК преди 8 години
До ЗЛОСТЪР ИСТИНАТАТе не са ни освободили бе, *** .... учи история