Атентатите в Париж са нов тип война

Оплакваме жертви на банда подли убийци, заяви Гаук
15 ное 2015 18:33, Александър Попов
28
Атентатите в Париж са нов тип война
Снимка: Reuters

Германският президент Йоахим Гаук заяви, че демократичният свят е изправен пред нов тип война след атентатите в Париж, предаде Франс прес.

"Живеем във време, в което оплакваме жертвите на нов тип война. Това са жертвите на банда подли убийци - терористи, които в името на ислямистки фундаментализъм призовават за борба срещу демокрацията, универсалните ценности и също срещу мюсюлманите, които не следват варварската им идеология", заяви Гаук в германския парламент във връзка с деня на почит към паметта на жертвите на двете световни войни и нацизма.

"Нападението бе насочено срещу Франция, но и срещу отвореното общество, начина на живот на свобода и равенство на Европа и целия свят", каза той.

"Хората, които извършват или оправдават тези деяния, трябва да знаят, че общността на демократите е по-силно от интернационала на омразата, че ние свеждаме глава пред мъртвите, но никога няма да се преклоним пред тероризма", заяви германският държавен глава, който е морален авторитет на страната с ограничени правомощия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е да като организираха хаосОстаналото идва от само себе си
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Война е, но за разлика от предишните войни, когато е имало източен или друг фронт и врагът е концентриран на едно място, тук врагът е глобален: във Франция, в Белгия, в Англия, в целия запад. Координират се и минават граници без проблем защото са официални поданици на тия държави. Не е възможно да има войници във всеки ресторант и влак, във всяка концертна зала. Не е възможно да се следи всеки потенциален само-радикал. Това ли искат за Европа политиците?
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, нов ти война - 7 човека успяха да убият или ранят близо 500. Какво би станало, ако са 100-на?
15
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До тук се стигна не от толерантност, а от ЛИПСА на толерантност.
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
60 години те приемаха чужденци от Африка и Азия чинно слушайки Бжежински и Кисинджър които непрестанно повтаряха,че хората от Африка и Азия са по устойчиви към идеите на комунизма-считан за основен враг на запада тогава.ЦРУ обучиха хора като Бин Ладен.Сега всичко това се връща като бумеранг.Къде са сега Бжежински и Кисиндър да поемат отговорност за погрешните си съвети.Да не се окаже,че са работели десетки години активно против САЩ и Западна Европа.
13
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Shark (2)Приятелю, написал си дълъг пост, в който се появява непреодолимо противоречие между първата (+) и втората (-) част. Те кръстоносците са били толкова милосърдни, че не са имали търпение да стигнат до набелязаната цел и по пътя са ни подпукали и нас - тяхните братя по вяра, та ядосали Калоян и той им натрошил наглите кръстоносни тенджери.
12
3
 
2
 
! Отговори
ПП АТАКЛАРЪ преди 8 години
НИЕ ОТ ЦК НА ПП АТАКЛАРЪ ОТКРИТО ЗАЯВЯВАМЕ ЧЕ ДОСЕГА САМО СЕ ОТСТРАНЯВАТ МЕТАСТАЗИТЕ, А НЕ САМИЯТ ТУМОР! И КАКТО Е ТРЪГНАЛО ТАКА И ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА.А МЕТАСТАЗИТЕ СТАВАТ ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПО ДЕБЕЛИ И ПО РЕЗИСТЕНТНИ. КОЙТО РАЗБРАЛ РАЗБРАЛ!
11
3
 
1
 
! Отговори
до 7 преди 8 години
"...тоест профилът на арабина убиец може да е всякакъв."---------Ограничената и едностранчива информация, която ти предоставят бг медиите, води до грешни изводи. Току-що слушах разказа на очевидец, който сподели, че е наблюдавал един от нападателите от непосредствена близост. Той каза: човек като всички нас - млад, без маска, с бяла кожа, тъмноруса коса и ледено спокойствие. Разстрелваше хладнокръвно.
10
2
 
9
 
! Отговори
Онези, които целят преди 8 години
да съсипят и обезличат Европа, като същевременно си осигурят и евтина работна ръка, се опитват да прокарат и модни тенденции, подмолно налагащи на европейките някои особености от гардероба на мюсюлманките!Спомнете си, че уж като на шега и от келешлък, през последните няколко години съвсем млади германски момичета си слагаха ислямски хеджаби, без дори да им идва наум, че чрез този израз на уж младежко модно бунтарство се опитват да ги накарат доброволно да приемат критерии, чужди на Европа!
9
3
 
6
 
! Отговори
Кибик преди 8 години
Седим си тука крак връз крак и си думам, ко значение има кой е терориста и кой е гръмнат.... важното е с какви мерки за сигурност ще ви изненадат вас овцете, които така наивно се окичихте с френския флаг! Боже прогърмяха ми ушите от поредната операция на американските служби, аман от порнограаафффия и такива медии. Сега се чудя като се качвам в самолета или влака дали ще ме събличат гол, дали ще ми обърнат раницата нагоре с краката или вече е време да се маркираме с чип, като кучетата и прасета
8
3
 
1
 
! Отговори
психично болен преди 8 години
"Атентатите в Париж са нов тип война"Да, война срещу машините и Скайнет! :-)
7
2
 
15
 
! Отговори
Агресия в модата преди 8 години
А как си обяснявате опитите да се наложи употреба на дамски плетени шапки тип скиорски, които обаче в предната си част покриват цялото лице и се оставят само два отвора за очите?Иначе шапчиците се предлагат в много красиво, кокетно съчетание на цветове!Лека полека някой се опитва посредством модата да накара младите момичета и много богатите жени да започнат да се появяват в ежедневието с покрити лица- уж като на шега, уж поради модна ексцентричност, но всичко това има по-дълбок,скрит замисъл
6
2
 
6
 
! Отговори
Те ни завладяват и преди 8 години
по друг, мирен начин.Потърсете в интернет информация за модните тенденции през 2016 г. Как си обяснявате тази истерия по отношение на платове, изцяло покрити с маниста или украсени с имитации на скъпоценни камъни?А как си обяснявате опитите да се въведе мода на дамски маски за лице, които да са допълнение към тоалета? Такива маски са носили извън дома си европейските аристократки преди векове (сравни описания в "Парижката света Богородица"), но днес ги носят някои мюсюлманки в Близкия Изток!
5
3
 
6
 
! Отговори
GOMOR преди 8 години
Абе, чи... пардон американетата си мълчат. Нещо не са се трогнали много. Кога им падаха гуемите къщета ореваха целиот свет, то от 2 къщета на по 100 и кусур ката само неколко иляди се бастисаха а от един металургчен концерт нама и 200.Ово е бизнез. Мир на праха им. Дано се пържат в ада тия дето стоят зад този заговор.
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единият убиец е от Сирия бежанец, другият си е френски арабин - тоест профилът на арабина убиец може да е всякакъв.
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да ги гоним от Европа всички камилари , друг начин няма.
2
2
 
4
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Добре де, написах че ислямската религия е чума, ако напиша че християнската религия е чума, ще изтриете ли думата "чума"????
1
3
 
13
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Честно казано имам усещането, че Европа се управлява или от пълни ***, или от продажници, купени от САЩ. Абе хората още през средновековието са разбрали що за напаст са муслимите и религията им що за чума е. Ми да не мислите че кръстоносните походи наистина са били с цел намиране на някаква дървена чаша, наречена граал или пък гроба на Христос. Това е било за пред обикновените хора. Замисъла е бил унищожение на муслитата, но прословутото християнско милосърдие е провалило всичко. Жалко!