Терористите в Париж стреляли с български "Калашников"

Автоматите са произведени през 80-те години
190
Терористите в Париж стреляли с български "Калашников"
Снимка: Reuters, архив

Автоматите “Калашников”, с които е извършено нападението в Париж на 13 ноември, са българско производство. Това съобщава БНТ, като се позовава на отлично информиран източник от българските спецслужби.

Още по темата
Оръжието е произведено през 80-те години, но не е ясно дали атентаторите са го придобили от България или от страна-посредник.

Много е възможно това да е станало от друга държава.

В момента тече интензивен обмен на информация между българските и партньорските спецслужби.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
2
 
! Отговори
+ преди 8 години
И ний сме дали нещо на света...
105
0
 
1
 
! Отговори
Хахах преди 8 години
Хахахаха спете спокойно мили сънародници , ИД в наща държава и да пръднат няма да посмеят !! То иначе от 'де ще взимат оръжие..
104
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tasi glupost ot kade idva 4e sa bG bB kasa 4e ot 10 g ne sme iasnasali orajija Tova e Propaganda sa da ima omrasa steschtu bG prostazi lajzi bG e bedna no e bG
103
0
 
7
 
! Отговори
Дръндер преди 8 години
"Оръжието е произведено през 80-те години, но не е ясно дали атентаторите са го придобили от България или от страна-посредник." Сериозно? ИДИЛ се появи преди колко 3 години или по малко? Ако оръжието е произведено през 80-те вие сериозно ли смятате че може да е стояло на склад до сега в България и ние да сме им го шитнали? това са повече от 25 години бе осъзнайте се!
102
0
 
8
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
През 80те България усилено продаваше оръжие както на Ирак така и на Иран .Големи партиди леко стреково ,МТЛБ,минохвъргачки се пращаха и в Сирия.Пряк свидетел съм!Така че какво чудно има че наши калашници се появяват по света.
101
1
 
4
 
! Отговори
SoroshoID преди 8 години
cak sega zagriah, zasto samo s kalasHI sa pucali u ParizO...,dostavcicite nali se maALkickO samovzriviha s granatomet v edna balkanska kochinka ne-mnogo otdavna...Dostavkata e bila nepulna...
100
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НРБ даваше оръжия на освободителните движения - Куба, Виетнам, Ангола и пр. РБ продава на терористи и най-мракобесните режими, като Саудитска Арабия и Катар. В СА осъдиха наскоо ладеж на обезглавяване и разпъване след това - за участие в протест срещу властите. Редовно се пребиват жени с камъни, дори за снимане на жена в МОЛ отиваш в затвора. Това са новите ни приятели! По голямо опозоряване няма в хилядолетната ни история!
99
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 139ТАКА Е. ДОРИ Е ИМАЛО ВЕЧЕ СТАТИЯ ЧЕ АМЕРИКАНЦИТЕ ВЗИМАЛИ ОРЪЖИЕ ОТ НАС ЗА СИРИЯ... НО СЛУЧАЯ Е ПОТУЛЕН И НИЩО ПОВЕЧЕ ПО ВЪПРОСА СЛЕД КАТО СА БИЛИ ОТКАРАНИ РАНЕНИТЕ И ЗАГИНАЛИЯ...
98
0
 
12
 
! Отговори
9К51 преди 8 години
Това, че Калашниците са български не значи, че българи са ги продали на терористите! Тези отряди /сега ИГ/ бяха създадени от американците за борба със силите на Асад, да обаче тези хора започнаха да играят своя игра, не по свирката на чичо Сам. Америк. фирми масово закупуваха старо съветско, българско оръжие за снабдяване на отрядите ... спомняте ли си оня случай със загиналия у нас търг. предствител на амирканска фирма от граната на РПГ-7, произведена през соц. периода на България
97
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как са разбрали, че калашниците са български? Елементарно, на приклада им пишело:"ГЕРП-победа!"
96
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ножът в кухнята НЕ Е убиец , а този който го държи !
95
0
 
13
 
! Отговори
Шарли Ебльо преди 8 години
Това се нарича НЕКОРЕКТНА ИНФОРМАЦИЯ...
94
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според мен тези там в Ирак и Сирия са некакво изостнало нечовешко племе Роми без националност и религия и понеже там най-близката Религия е Ислям и съответно бум-тряс в Исляма
93
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До калвачакато гледам как си си написал ника няма начин да не си атакизче. А всяко дете знае, че няма по-гснусна сгaн от атакизите.
92
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега разбрахте ли защо при нас големи проблеми с харабелите няма - ми ние ги снабдяваме с оръжие.
91
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И ни'й сме дали нещо на света.
90
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
абе нашите велики марионетки нещо си траятслед изцепката на ирландската пастирка всички са в укритията а и директно плюещи материалчета по русия поизчезнаха от днеспалачинкатаааа
89
0
 
9
 
! Отговори
Стойчо преди 8 години
На превключвателя на за едичина и автоматична стрелба на "Калашниците" има надпис. На руските калашници на отметката за единична стрелба пише "од" - один, а на българските "ед" - един. Елементарно Уотсън!
88
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още от 60-те години на миналия век българската държава нелегално снабдяваше т.нар. "освободителни движения" в третия свят с оръжие. Цели кораби. Някои от тях дори бяха заловени от французите край бреговете на Алжир.Така, както и с контрабанда на петрол, цигари и наркотици, "управляващите" ни комунистически разбойници си пълниха гушите, а каквото останеше, закърпваше и държавния ни бюджет.Не вярвам нещо да се е променило и днес. Защото ни "управляват" мутирали комуноиди.
87
11
 
4
 
! Отговори
калвача преди 8 години
за това че ги снабдяваме с оръжие терористите може да ни пожалят и заобиколят. Слава на нашите управници. Слава на ББ.