"Мозъкът" на атентатите в Париж Абауд е убит

Идентифицирането е извършено по пръстови отпечатъци
Обновена: 19 ное 2015 15:36 | 19 ное 2015 15:17, Елка Василева
45
"Мозъкът" на атентатите в Париж Абауд е убит
Снимка: архив, Reuters

Абделхамид Абауд, белгийският терорист, за който се смята, че е организатор на атентатите в Париж, е загинал при специалната полицейска операция вчера в Сен Дени, предадоха световните агенции, като цитираха прокурора на Париж Франсоа Моленс.

Прокурорът заяви, че тленните останки на Абауд са били идентифицирани официално след сравнение на пръстови отпечатъци.

Още по темата

Вчера специалните полицейски части и армията предприеха операция срещу кооперация в Сен Дени, разполагайки с информация, че там се намира Абауд. След края на операцията там беше открит труп, който след идентификация се е оказал на терориста.

Доскоро се смяташе, че Абауд се намира в Сирия. Разследването на нападенията в Париж обаче отведе разследващите до кооперацията в Сен Дени, където той беше ликвидиран вчера.

По данни на разследването 28-годишният Абауд е спонсорирал и организирал нападенията и експлозиите във френската столица. Наричат го „един от най-активните бойци на Ислямска държава в Сирия“.

На 13 ноември вечерта в Париж бяха извършени серия от терористични акции. Загинаха 129 души, над 350 бяха ранени. Президентът на Франция Франсоа Оланд заяви, че зад серията терористични актове стоят бойци от Ислямска държава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес имаше интервю с Френски политически анализатор . Той каза Франция прави " U tern " , в политиката си . Врагът е Ислямска Държава , не Русия ". Ако миналата година се бяха включили всички , щеше да се предотвратят терора, изтезанията , масовото избиване на хора в Ирак и Сиряя ( включително християни ) от Ислямска Държава ! Днес виждаме клетките им в Европа и Радикализирането на млади мюсолмани !
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много интересно за какви се имат тези от ИД. Преди 70 години когато белите хора наистина воюваха тези *** не участваха даже и в миманса. При един сериозен конфликт към който тези поради глупоста си явно се стремят просто идея си нямат какво ги чака. От сърбите босненците ги спасиха американците. Тези нещо тотално бъркат за това че не ги закачат мислейки че са взели страха на някого
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Белгия си е живяло това със сигурност по-добре от тук. Защо му е трябвало да се занимава с такива неща? Народа откачи...............
27
0
 
1
 
! Отговори
Марто преди 8 години
Ние овцете мрем като ***, а политиците си правят схемите. Някой замисли ли се защо нито един управник не е атакуван директно от терористи ами винаги жертвите са най - невинните хора?
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко удобно...Този сценарий сме го гледали вече.За добре свършената работа, службите са му променили идентичността и са го пратили при Осама Бен Ладен.
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този квартал на арабите е в центъра на Париж около Мулен руж и Сакре кьор французите там ги приемат от едно време да се интегрират а като отиде някой емигрант християнин от Източна Европа го гледат като джихадист Вие ми кажете къде е равноправието и толерантността в Западна Европа .
24
0
 
2
 
! Отговори
NoName преди 8 години
След края на операцията там беше открит труп, който след идентификация се е оказал на терориста.
23
10
 
2
 
! Отговори
убийци! преди 8 години
Е защо е убит? Нито една държава няма право да отнема живот, който тя не е създала! По тая причина в целия свят отмениха дори смъртната присъда. А Франция уж е цивилизована страна от ЕС. Защо не го арестуваха и съдиха, вместо това френската държава убива своите граждани!
22
0
 
11
 
! Отговори
преди 8 години
24.Плюс имаме приети араби - мъже , като бежанци и Меркел ни разпределя още .Млади мъже без документи , а ако условието е само с документи ( Турция ще им издаде паспорти ) Това прави ли ни сигурни , какви са тези бежанци , тези хора никога не се интегрират , нито техните деца !
21
0
 
10
 
! Отговори
Горан преди 8 години
Ами, то до това доведе великата европейска политика на всетолерантност и отваряне на границите! Те, тия граници, като са ги слагали навремето си са си били с предназначение, а не за да се отварят...
20
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква е разлита между този Марокански Ром и наще Български Роми , разлика няма
19
1
 
13
 
! Отговори
<><> преди 8 години
Ха дано сте объркали за 77-те девственици .....а дано са 77 девственика !
18
1
 
1
 
! Отговори
koci преди 8 години
jalko !
17
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голям мозък-няма що.***.
16
4
 
2
 
! Отговори
Щиглиц преди 8 години
намерили са го самоубил се ... но преди 2 седмици
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ubit e ama drug pat. Hvanali sa go i sega ste pee dokato go umoriat. Kvoto.i da mu napraviat vse ste mu e malko.
14
0
 
17
 
! Отговори
asd преди 8 години
Детектор на лъжата за всички т.нар бежанци и емигранти от последните 30 години и който не му харесват европейските ценности да си избира посока или с жребий и вън!
13
1
 
13
 
! Отговори
?? преди 8 години
Американски сайт излезе с обръщението "Колко хора трябва да бъдат убити , заради УТОПИЯТА - мултикултурното съжителство ?Американският народ не иска мюсолмани ( радикалисти или не ) ! Обама трябваше да чуе хората , преди да се изказва в Турция : " Това не е Америка , да искат само християни бежанци ". Да това е Америка , основана от християни !
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо винаги "подир после" "органите" разбират кой какъв и къде е?Възможните отговори са два: 1.Предварително са ги знаели,но са си "траели",защото са "комбина", "подработвали" са и за "органите"- примерно като нашите катаджии и митничари - значи са престъпници 2.Действително не са имали информация- тогава "органите" не са са си вършили работата и не са "органи", а "органки" - значи пак са престъпници
11
2
 
4
 
! Отговори
НФСБ преди 8 години
14 Достa точно си го кaзaл, Европa е единственaтa реaлно либерaлнa стрaнa в светa, остaнaлите сaмо говорят зa егaлите и фрaтелите. Въпросa е, че незнaм точно до къде ще ни доведе тaзи свободa и брaтство...