Труп на терорист под развалините в Париж

Взривилата се вероятно е братовчедка на Абауд
12
Труп на терорист под развалините в Париж
Снимка: Reuters

В апартамента в парижкото предградие Сен Дени, където днес френските спецчасти проведоха антитерористична операция, под развалините може би се намира труп на заподозрян в тероризъм, съобщи ТАСС, цитирайки интервю на говорител на френското външно министерство по тв канала БФМ.

Още по темата
Акцията имаше за цел залавянето на предполагаемия организатор на петъчните атентати в Париж - белгийския ислямски екстремист Абделхамид Абауд, който по оперативни данни може да се е намирал там.

Повече от 12 часа след активната фаза на операцията обаче още не е ясно все още не е ясно дали той е открит, посочва Ройтерс.

"След като намиралата се в жилището на третия етаж терористка се самовзриви по време на полицейския щурм, рухна таванът на помещението и всичко сега е затрупано. Там продължават да работят сапьори. Не изключваме под развалините да се намира тялото на още един терорист", каза говорителят, допълва БТА.

Според източник, близък до разследването и цитиран от Ройтерс, мъртвата жена може да е била братовчедка на Абауд. В търсенето на труп под развалините участват и съдебни медици, съобщи френското вътрешно министерство.

При щурма с изстрел от снайпер бе убит един човек.

След като овладяха жилището, френските командоси намериха в една от стаите трима души, а в друга - още двама. Те са задържани.

Задържани са и стопанинът на жилището и жената, с която той вероятно е живеел. Всички задържани в момента се намират в главното управление за външна сигурност и са разпитвани.

Според френската телевизия Бе Еф Ем издирват се трима екстремисти, вероятно участвали в атентатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
МЕЛИ преди 8 години
ТУКА ВСИЧКИ СТЕ МНООООГО ЗНАЕЩИ МНОГО ОТВОРЕНИ СМЕЛИ И КАКВО ЛИ НЕ ОЩЕ! НО АКО НА ВАС С СЛУЧИ КАКВА ЛИ ПЕСЕН ЩЕ ПЕЕТЕ И КОЛКО ЛИ ПЪТИ ЩЕ СЕ НАПИКАЕТЕ! А?
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1. Ти май не си добре ? Какво искаш да ти дадат - локви кръв . Ранените са ги стреляли в главите , за да умрат .Репортерка питаше доктор в болницата за американското момиче, не са ли могли да я спасят , все още е била жива . Лекарят каза , такава касапница беше , на нея й беше отнесено лицето и тя почина ! 300 човека тежко ранени !
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
жалко за кучето Дизел :(
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей тая па не разбрала. Горе чакат девици не загорели кочове
2
0
 
0
 
! Отговори
pileto преди 8 години
До Анонименkakvo da triem be zevzek takav
1
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нито труп видяхме нито развалини ,но така наречените терористи от Париж ,трябва да бъдат издигнати за нобелова награда за мир,гаранция ви давам ,че ще спечелят.Това бяха най безкръвните атентати в човешката истори,вероятно се взривяват с безкръвни бомби нова разработка.