"Мозъкът" на атентатите в Париж Абауд е убит

Идентифицирането е извършено по пръстови отпечатъци
Обновена: 19 ное 2015 15:36 | 19 ное 2015 15:17, Елка Василева
45
"Мозъкът" на атентатите в Париж Абауд е убит
Снимка: архив, Reuters

Абделхамид Абауд, белгийският терорист, за който се смята, че е организатор на атентатите в Париж, е загинал при специалната полицейска операция вчера в Сен Дени, предадоха световните агенции, като цитираха прокурора на Париж Франсоа Моленс.

Прокурорът заяви, че тленните останки на Абауд са били идентифицирани официално след сравнение на пръстови отпечатъци.

Още по темата

Вчера специалните полицейски части и армията предприеха операция срещу кооперация в Сен Дени, разполагайки с информация, че там се намира Абауд. След края на операцията там беше открит труп, който след идентификация се е оказал на терориста.

Доскоро се смяташе, че Абауд се намира в Сирия. Разследването на нападенията в Париж обаче отведе разследващите до кооперацията в Сен Дени, където той беше ликвидиран вчера.

По данни на разследването 28-годишният Абауд е спонсорирал и организирал нападенията и експлозиите във френската столица. Наричат го „един от най-активните бойци на Ислямска държава в Сирия“.

На 13 ноември вечерта в Париж бяха извършени серия от терористични акции. Загинаха 129 души, над 350 бяха ранени. Президентът на Франция Франсоа Оланд заяви, че зад серията терористични актове стоят бойци от Ислямска държава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
8
 
! Отговори
ТОЙ КАЗА: преди 8 години
Следя новините, чета редовно всякакви статии, и антируски, и антиамерикански, и проруски и проамерикански....И истината някак си убягва! После взех да си правя анализ на събитията и случващото се! До като Русия и САЩ не могат да се разберат за един единствен човек под името Башар Асад, Европа бива унищожавана чрез бежанска криза от мюсюлмани. И кой е печелившия от това?! Ами именно тези , които "се карат" за Сирия - САЩ и Русия...Не знам каква е крайната цел , но Европа пада на колене...
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Ако иска т.н.правителство може да респиктира тази мръсотия исляма..."Ще я "респиктира", що да не я "респиктира"!
8
3
 
24
 
! Отговори
БХК преди 8 години
Това е ужасно нарушение на човешките права. Ще заведем дело срещу Франция за незачитане на човешките свободи и за екзекуция без съд и присъда. И в тази връзка това е новата ни номинация за човек на годината.
7
4
 
11
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@@@@@@@ преди 8 години
Удобно, много удобно за властите да покажат , че ги има и че не стоят със скръстени ръце! Да, ама истината е тъжна! Само след няколко дни се прави мащабна "показна" акция...."Мозъка" е убит... Не е ли много удобно това! Убиват някакъв *** и казват, че е главатаря, ама за съжаление той е мъртъв и не може да даде никаква информация...Да, след тази акция, французите си викат - да има държава и те се грижи за нас и ни пази...Да, ама не! Щото ако го правеше, нямаше да допуска въобще бежанци!
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано не е станала грешка в идентифицирането
5
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТАКИВА КАТО ТОЗИ СА В ЦЯЛА ЕВРОПА ВЪВ ВИД НА БЕЖАНЦИ. БАБЕТО МЕРКЕЛ СИ НАПРАВИ И СЕЛФИ С ТЯХ. ИМАТЕ ЛИ СИ НА ПОНЯТИЯ КАКВО ЩЕ СТАНЕ КАТО СЕ ОРГАНИЗИРАТ ТЕЗИ ОТ 25 ДО 40 ГОДИШНИ С КОИТО СЕ НАПЪЛНИ ЕВРОПА. ТОВА СА НАД 800 000 ЧОВЕКА???? КАКТО Е КАЗАЛА БАБА ВИ ВАНГА ЕВРОПА КЕ ИЗЧЕЗНЕ. А ТЯ ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ ПОРАДИ МЕКИТЕ КИТКИ И СЛАБОУМНИТЕ МОЗЪЦИ КОИТО Я УПРАВЛЯВАТ. ЕВРОПА НЕ Е ТОВА КОЕТО БЕШЕ. ЕВРОПА УМРЯ.
4
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 2ИСКАШ ДА КАЖЕШ ОБУЧЕН ОТ САЩКИ. ЩОТО РАША ГИ ГЪРМИ ВСИЧКИТЕ А САЩ ЖАЛЕЕ ЗА ОБУЧЕНИТЕ ОТ ТЯХ "УМЕРЕНИТЕ" НО ЦЯЛ СВЯТ ЗНАЕ ЧЕ И ДРУГИТЕ СА ТЯХНА РОЖБА. САМО ТИ ИЗКУКУРИГА НЕЩО НИ В КЛИН НИ В РЪКАВ...
3
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обучен от рашки???
2
5
 
52
 
! Отговори
BN преди 8 години
Мръсният дивак как държи свещената книга с гадните си ръце. Заради тея животни, 2 милиарда мюсюлмани в света сме поставени в положение да се обясняваме заради вярванията си.
1
30
 
7
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
Още един обучен от рашки е бил убит!!! YES