10 турски предупреждения и... руският СУ-24 е свален

Според Русия военният им самолетът е летял само в Сирия
Обновена: 24 ное 2015 12:03 | 24 ное 2015 12:00,
771
10 турски предупреждения и... руският СУ-24 е свален
Снимка: Twitter

Турция е свалила руски самолет, който е нарушил въздушното й пространство, съобщи турското президентство, предаде агенция Доган.

Според съобщението самолетът е бил предупреден за нарушението, но не е взел под внимание предупрежденията. При това положение руският СУ-24 е бил свален в съответствие с правилата за реакция на турските въоръжени сили, уточнява президентството.

Още по темата

Турската армия съобщи, че в интервал от 5 минути е отправила 10 предупреждения към самолет от неизвестен произход; два турски изтребителя Ф-16 са свалили бойния самолет, след като нарушил турското въздушно пространство, съобщи Ройтерс. 

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е получил сведения за случая от началника на Генералния щаб на армията ген. Хулуси Акар, предаде Анадолската агенция, като разпространи снимка от срещата.

Русия заяви, че руският изтребител Су-24, свален от турските ВВС на границата със Сирия, не е нарушавал въздушното пространство на Турция, съобщи ТАСС.

Според руското министерство на отбраната самолетът е летял на височина 6000 метра. По предварителни данни, летците са успели да се катапултират. За момента не е ясна съдбата им.

Инцидентът се проучва, допълва руското ведомство и отбелязва, че "през цялото време на полета самолетът се е намирал единствено над сирийска територия. Това е регистрирано от обективни средства за контрол".

Турският министър-председател Ахмет Давутоглу е дал указания на външното министерство да се консултира с НАТО и ООН за събитията по границата, предаде ТАСС.

Турското електронно издание Хабертюрк напомня, че във връзка с въздушните удари на руски самолети по района на тюркмените в Сирия турският премиер Ахмет Давутоглу бе предупредил Москва, че при нарушаване на сигурността на турската граница, Анкара ще действа съобразно правилата за реакция на въоръжените сили, пише БТА.

Турската CNN предаде, че единият от двамата руски пилоти, които са управлявали сваления самолет, е бил заловен от въоражена опозиционна група в Сирия, предаде AFP.

Източници на медията твърдят, че пилотът е хванат от сирийските тюркмени, които водят сражения срещу сирийската армия в планините около турската граница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


771
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето докъде доведе наглостта на руснаците!
32
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАЙСТИНА ВАНГА СЕ ОКАЗА УНИКАЛЕН ФЕНОМЕН И ВЕЛИКА ПРОРОЧИЦА,СЛЕД КАТО ПОЗНА,ЧЕ СВЕТОВНАТА ВОЙНА ЩЕ ЗАПОЧНЕ ОТ СИРИЯ И В ТАЗИ ВОЙНА РУСКИЯ ЦАР ЩЕ ПОБЕДИ И ЩЕ ОСВОБОДИ БОЖИ ГРОБ ,А АМЕРИКА ЩЕ ПРОПАДНЕ ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА ЧЕРНИЯ ЧОВЕК. ТОВА Е КАЗАНО ОЩЕ ПО БАЙ ТОШОВО ВРЕМЕ И ТОГАВА ЕДВА ЛИ НЯКОЙ Е ПРЕДПОЛАГАЛ,ЧЕ РУСИЯ НАЙСТИНА ЩЕ ВОДИ ВОЙНА В СИРИЯ И ЧЕ ПОСЛЕДНИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА ЩАТИТЕ -ОБАМА ЩЕ Е ЧЕРЕН. ТОВА КОЕТО ПРЕДСКАЗВА ВАНГА СЕ СЛУЧВА ПРЕД ОЧИТЕ НИ.
31
8
 
43
 
! Отговори
Гневен българин преди 8 години
Кажете довиждане на Турция.Путин няма да остави това така.Сбогом,гнусни фесове.Това,което ще ви се случи сега е заслуженото за 5-те века робство.
30
3
 
37
 
! Отговори
НЯМА ДА ИМА ПРОШКА преди 8 години
Сега ще започне истински да падат бомби над ТЕРОРИСТИТЕ, подкрепяни от ТУРЦИЯ
29
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега Русия ще отговори ,после нато ще свали още два три руски самолета и те ти война,после ще започне мобилизация и пращане на жива сила за сирия там да мрът по окопита докато се вдигне цената на петрола ,а след войната пек ще има лозунги,правете любов а не война.Аман вече да на търкалят по една и съща схема,а тези които правят войните да се крият като лалугери във подземията си
28
2
 
8
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 8 години
До Анонимен 28 Факта си е факт . Ако в България имаше истинска промяна през 1989 - та тия дето досега се упражняваха на управление щяха да излизат от затворите . Колкото да самолета може да се провери , че бях първия който предсказа , че ще има много свалени самолети , защото оръжията се тестват единствено в реална война ! Другото си е хвалби .................................
27
17
 
8
 
! Отговори
Kutin преди 8 години
Е нали съветските самолети и съветските пилоти бяха несваляеми. Ко стана сега ?
26
3
 
22
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Охо точно това чакахме.Започва се изтребването на Исляма!!!
25
2
 
14
 
! Отговори
ПРИЯТЕЛЯТ НА ЕРДОГАН преди 8 години
нещо да каже по въпроса. А ТУРКОМАНЪТ на ДОНДУКОВ 1?....
24
29
 
11
 
! Отговори
Sutin преди 8 години
Е нали съветските самолети и съветските пилоти бяха несваляеми.
23
52
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АХАХАХАХАХХА НЯМА ТАКЪВ КЕФ!!! БРАВО НА ТУРЦИЯ!!!
22
8
 
40
 
! Отговори
БЕЗПОЛЕТНА ЗОНА преди 8 години
ще има за турски самолети и всеки дръзнал да доближи границата със СИРИЯ ще бъде свалян веднага. ЕРДОГАН посмя да свали руски самолет, който участва в борбата с ГЛАВОРЕЗИТЕ. Ясно е кой ги защитава. Затова още повече бомби на главите на ТУРКОМАНИТЕ в СИРИЯ, които като лешояди превозват нефта на Ислямска държава. Скоро на границата с Турция ще сложат "катинар" и ще ги видим ТЪРЧОЛЯТА де ще се пъчат като останат без подкрепа от АНКАРА
21
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Май ще бягаме към Австралия или латинска америка на спокойствие,аман от войните на тези психопати
20
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Турската CNN предаде, че единият от двамата руски пилоти, които са управлявали сваления самолет, е бил заловен от въоражена опозиционна група в Сирия, предаде AFP."Брей, тоя катапулт е бая мощен, щом е изстрелял един от пилотите чак в Сирия...
19
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вчера бяхте "аркадаши" с Турски поток, а днес виж какво стана.ц.ц.ц...Сега русофилите да кажат за кой да викаме ?
18
2
 
27
 
! Отговори
KIKI преди 8 години
ДО 1 Пилотите не са имали намерение ДА СЕ БИЯТ С ТУРЦИТЕ.Въобще не са преполагал,че ще им стрелят.Това вече няма да се повтори.. ИНАЧЕ СТАВА с.в.Сега турците ще платят самолета...,иначе край на Турски поток.
17
6
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция сваля самолети които удрят ISIS. На някой нещо да не му е ясно?
16
1
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами, сега армията на Асад да започва да сваля всички чужди самолети, които без разрешение на сирийското правителство навлизат в сирийското въздушно пространство. Разни там американци, французи, турци, всичко да бъде сваляно!
15
5
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ердоган има мокър сън целия свят да стане халифат. Тоя е най-големият ислямист. Финансира ИДИЛ и молеше Русия да не учавства с бойни действия. Днес за пореден път доказа на чия страна е.
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак циркова ела Париж,уж щяха да строят турски поток а пък сега си свалят самолетите.Докато има *** да им карат самолетите и да им стрелят с автоматите ще има войни