САЩ: Светът е застрашен от тероризъм!

Държавният департамент предупреди американците да внимават
24 ное 2015 10:52,
30
САЩ: Светът е застрашен от тероризъм!
Снимка: архив Reuters

Държавният департамент на САЩ предупреди гражданите си за засилени терористични заплахи по цял свят, предадоха световните агенции.

За това свидетелстват неотдавнашните терористични нападения във Франция, Дания, Нигерия, Турция, Мали, както и взрива, поразил руския самолет над Синайския полуостров, за който отговорност пое терористичната групировка "Ислямска държава".

Наличната информация свидетелства, че групировките "Ислямска държава", Ал Кайда, Боко харам и други планират терористични нападения в различни региони, отбелязва Държавният департамент, цитиран от БТА.

Ведомството не посочва конкретни заплахи или най-опасните райони в света, но препоръчва на американските граждани да бъдат крайно внимателни при всякакви пътувания в чужбина.

Предупреждението остава в сила до 24 февруари 2016 година, допълва Държавният департамент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тероризмът се създава и финансира от сащ-изводите за нормалните хора
15
0
 
14
 
! Отговори
редактора преди 8 години
А как трябва да изглежда новината:Тероризма: светът е застрашен от САЩте са майка и баща! Как бг АК47 се оказаха в Париж. Та нали 100% от продукцията на нашите военни заводи се изкупува от фирмата на америкаски сенатор.Ама нещо, нашите медий много бързо подминаха тази новина. Нито въпроси задават, нито нищо. А ни занимават с болни мозъци, като Сидеров...?!?!
14
0
 
3
 
! Отговори
pancho преди 8 години
ама и наглия *** отвъдокеански.......или имак казано-крадеца вика дръжте крадеца.....
13
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Исляма ще бъде основната религия на Европа. След 2050 мюсюлманите ще бъдат мнозинство в Европа, това е факт и не е нужно мюсюлманите да взривяват и да убиват мирни граждани. Кой има интерес от терора?
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно време е да се вземат адекватни мерки на заплахата, да се стигне до организаторите и тези които финансират подобни изродиии. Стига приказки и глупости. Вървим към трета световна и това няма да е забавно за никой!
11
1
 
4
 
! Отговори
свинаря преди 8 години
Айде честито,турците сс свалили руски самолет. Очакваме отговора на руснаците
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ИД се финансира от САЩ
9
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...Защото обикновено крадецът вика дръжте крадеца - щом 1 куп руски *** се напъват един през друг да обясняват как америка финансира ИД, това означава, че точно господарите им са финансовите благодетели на халифата.
8
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ислямска държава=Русия. ИД се финансира от Русия от много години като противовес на присъстващите американски войски в близкия изток. Русия има интерес от дестабилизация на ЕС, от дестабилизиране на Ирак, Авганистан, от започване на война, защото фалират с тези ниски цени на петрола. Имат нужда от базата си в Латакия на средиземно море и нещо, което да им осигури причина за военно присъствие. САЩ са единствения явен и открит противник на тероризма от 2001-ва насам. Другото е кремълска пропаганда
7
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ, МАЩ, ама главорезите пуцат с само с руски оръжия...Слочаенос? Не мисла!
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма ли да демократизирате и другите страни в Близкият изток, защото в тях убиват с камъни, режат ръце, бият с камшици или нямате финансова изгода? Садам по-лош ли беше от ИДИЛ или той не е демократ? Европейският съюз няма ли да приема бежанци от Украйна или те са твърде цивилизовани? Един пенсионер в БГ взема под 200 лв, а бежанец 1200. Искате ли сами да си решим проблемите на Балканите?
5
1
 
8
 
! Отговори
L. преди 8 години
Винаги съм казвал, че производителят си познава най-добре продукта. Сиреч - прави са САЩ.
4
2
 
14
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Така е. А, най-големият световен терорист е САЩ. Факт !
3
2
 
9
 
! Отговори
погр ебален агент преди 8 години
Наличната информация свидетелства, че групировките "Ислямска държава", Ал Кайда, ЦРУ, Правый сектор, Боко харам и други планират терористични нападения в различни региони, отбелязва Държавният департамент.
2
1
 
21
 
! Отговори
истина е преди 8 години
Да ,вярно е -светът е застрашен от тероризъм и то благодарение на вас, проклети да сте!!
1
1
 
13
 
! Отговори
без заблуда преди 8 години
Скоро ще стане опасно и по другите земни кълбета, предупреждават от отдел "Пропаганда и дезинформация" на Цру.