Оцелелият руски пилот: Стреляха без предупреждение!

Константин Мурахтин познавал района "като петте си пръста"
Обновена: 25 ное 2015 18:46 | 25 ное 2015 18:08,
281
Оцелелият руски пилот: Стреляха без предупреждение!
Снимка: Reuters

Оцелелият пилот на руския бомбардировач "Су-24М", свален от Турция на границата със Сирия вчера, обяви, че екипажът не е получавал никакви предупреждения от турска страна за нарушение на въздушното пространство. Не е имало сигнали от Турция за това нито по радиото, нито визуално.

Още по темата

"Ако искаха да ни предупредят, можеха да се покажат, да застанат на паралелен курс", каза днес оцелелият щурман Константин Мурахтин, цитиран от ТАСС и БТА. Той обясни и че ракетата е дошла внезапно отзад и екипажът не е бил в състояние да направи маневра.

Руският "Су-24М" бе свален във вторник с ракета "въздух-въздух" от изтребител "F-16" на турските ВВС. Двамата членове не екипажа катапултираха, но единият загина, а вторият оцеля и бе спасен след 12-часова операция, в която бе унищожен един хеликоптер "Ми-8" и загина един руски морски пехотинец.

Веднага след инцидента Анкара обяви, че руският "Су-24М" е навлязъл в турското въздушно пространство и не е реагирал на предупрежденията. Москва отрече това и заяви, че напротив турският самолет е навлязъл в небето над Сирия.

Мурахтин разказа пред журналисти, че той и колегата му многократно са летели преди в същия район и са се връщали в базата си безпрепятствено.

Щурманът каза още, че познава района "като петте си пръста" и може да се ориентира в него и без да ползва бордовите прибори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Самите американци признават че руският самолет е бил на територията на Сирия. Този път шалварите яко загазиха.
135
4
 
26
 
! Отговори
25г. преди 8 години
179А вие защо не повторите щом сте толкова смели? Лесно беше първият път, без уведомени в гръб, ами 2ри път дали ще има? :D Те руснаците вече направиха за 1 месец толкова колкото, САЩ, ЕС, Турция не можаха за 3 години. :D
134
4
 
30
 
! Отговори
25г. преди 8 години
176Щом не се страхува защо 10мин след сваления самолет вече беше под полата на НАТО да реве. :D
133
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Воина е ще стреят я това да не е балет
132
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция вече не се страхува от Русия, а и руснаците бяха многократно предупредени
131
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До sofetoТи лъжеш. Туркофил
130
2
 
2
 
! Отговори
25g. преди 8 години
162Да виждам какви мъже са, на 12км от границата живея, често ги виждам, доста по често от теб. :D Знам че всичко което правят е за Русия, както и знам като нормален разумен човек, че щом на някой нещо не му трябва не се натиска за него, нито налива милиарди. :D Белене беше най-евтината централа която се съгласиха да построят за нас, на промоция, турските не са. Поне 40 милиарда като за тях. :D Не им ли трябват пффф, карафици ще кензат за тях.
129
40
 
10
 
! Отговори
sofeto преди 8 години
"Оцелелият руски пилот: Стреляха без предупреждение!"ЛЪЖЕ ватенката!
128
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 170 3 март 1918 Брест Литовск много храбро си капитулирахте рашките ХА ХА ХА
127
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен162 , турците верно са мъже и мъжката губят всяка война с русите ха-ха...По-злоба не можем се мерим с вас, но по смелост вие не можете, а руснака е смел до безпаметност бе фес мазен!Може да се множите по-бързо/като всяко *** племе/, но една война не се печели от бройката вече!Цялата технология е христянска мислиш ли,че ви е дадена цялата?
126
8
 
2
 
! Отговори
Рокосовски преди 8 години
ето едно фантастично но напълно Точно като психология сценерийче Албанците се сбиват с Макетата Румъния/ давам я за пример САМО защото съответства на разликата турция русия спрямо БГ иначе си е много готина държава / решава да бомби макетата ( определено ще и думнем некой самолет рашко да не се прави на ощипана госпожица хич не ни дреме за това дали су 24 е пресякъл не пресякъл
125
5
 
40
 
! Отговори
помислета малко преди 8 години
Според САЩ руснаците са били 3(ТРИ) секунди в турското въздушно пространство. Представете си, че е имало повреда в навигацията или комуникационната система на СУ-24. Кой *** е наредил да бъде унищожен самолет, който няма боеприпаси и очевидно не е опасност за турция, само защото е бил 3(ТРИ) секунди в нарушение?Дали идиoта не бил афектиран от унищожаването на стотици камиони превозващи МУ контрабанден петрол купен от ИДИЛ? Дали идиoта не се казва Ердоган?
124
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 162163 ами не знам какво е толкова хубаво в Турция, можеш да попиташ блиадоветте руски които се измъкват от Русия на почивка там, е сега на блиадоветте никъде не им остана да почиват, *** им забрани навсякъде, кервана му се осъществи мечтата крим да се напълни с туристи, стига да пуснат тока първо че на дърва не е лесно
123
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До П.Петров150ти коментар с300 в ютубата са едни от най смешните видеоклипове как ракетите падат по руските празни глави на войниците които са ги изтреляли
122
16
 
1
 
! Отговори
Българин преди 8 години
и над москва да са го свалили на нас какво ни дреме
121
2
 
28
 
! Отговори
162 преди 8 години
162, Турчин си, нали? Какво правиш в България, като е толкова хубаво в Турция?
120
34
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 25г.154 турците ви го казаха ясно че не им трябват нито вашите туристи, нито стратегически газопроводи, нито стоките ви , нито опасните ви атомни централи, турците са мъже не са като българките русофили, омитайте се е посланието на турците, и пробвайте се пак също
119
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До тролгеносен157 както винаги, на руснаците им липсва тренировка в истински условия, във войната с Грузия не можеха да улучват целите си пияндурите
118
3
 
4
 
! Отговори
до 155 преди 8 години
Колко жалко че не го Опукаха и НегоНали Така Джихадиско Плашило
117
23
 
4
 
! Отговори
ПИЛОТО СУ-24М преди 8 години
НЕ СЪМ ПОДСТАВЕНО ЛИЦЕ!!!!! АЗ БЯХ ЗАКЛЕВАМ СЕ В ПУТЛЕРА, ЧЕ МЕ СПАСИХА ВЕРВАЙТЕ МИ !!! ПУТЛЕРА СЕ ГРИЖИ СА СВОИТЕ ЮРУДИ СТИГА ДА ИЗБИВАТ ПОНЕ ПО 10 ДУШИ НА ДЕН ТАКАВА МУ Е УГОВОРКАТА С ЛУЦИФЕР!!!!!!!!!!