Турция пусна записи: Предупреждаваме ви!

Аудиото - в отговор на обвиненията на руския пилот
Обновена: 25 ное 2015 21:55 | 25 ное 2015 21:49,
282
Турция пусна записи: Предупреждаваме ви!
Снимка: Reuters

Турската армия е публикувала серия от аудиозаписи на предупрежденията, отправени към руския самолет, преди той да бъде свален в близост до сирийската граница. Това предаде AFP, цитирана от ”Фокус”.

„Тук турските военновъздушни сили, предупреждаваме. Вие наближавате турското въздушно пространство. Променете своята посока на юг незабавно“, се чува на един от аудиозаписите.

Още по темата
Пускането на запис с предупрежденията идва няколко часа след като оцелелия руски пилот от сваления бомбардировач обяви, че Турция не е отправила предупреждения преди да стреля.

Пилотът разказа, че не е имало сигнали от Турция за това нито по радиото, нито визуално.

"Ако искаха да ни предупредят, можеха да се покажат, да застанат на паралелен курс", каза още оцелелият щурман Константин Мурахтин. Той обясни и че ракетата е дошла внезапно отзад и екипажът не е бил в състояние да направи маневра.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 78Значи трябва да свалят руския самолет който не е враг на Турция, а не да го ескортират за тия 15 секунди в които е бил на територията на Турция извън пределите й? А? мСтига ме занимнава с глупости, бе. Тази заповед е наредена от Вашингтон!
57
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 72Какво майка си предупреждават турците руските пилоти още в като са в Сирия бре? Че руския изтребител може рязко да свие при приближаването на 2-3 километра от границата с Турция и да си остане на Сирийска територия. Откъде накъде от 100 км навътре в Сирия ще го предупреждават? каква е тази глупост? *** ли си, какъв си?
56
6
 
30
 
! Отговори
Су 22 преди 8 години
Паметник Цар Освободител стои пред парламента, а не на Ататюрк, дедите ни са оставили завет на кой да вярваме. Вие вярвайте на ердоган и на тиквата, или на онова президентско мекотело. Руснаците ни обичат турците ни мразят.
55
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Володя вече има пълно основание да пусне СУ-37 в Анадола и да ги видим тия бушмени с техните Ф-16 къде на майка си ще ходят
54
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България подкрепя братска Русия против вековния изконен враг!
53
1
 
3
 
! Отговори
Аз Малдив преди 8 години
До 63Какъв ти е проблема - парите ли са ти малко или простотията много?
52
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турските СМИ , политически и икономически кръгове са в паника от последствията, видно от днешната турска преса и ТВ. На руската граница с Грузия вече не се допускат стоки с турски ТИР камиони. Очаква се истинската реакция на Русия, до сега тя е само на думи.
51
5
 
23
 
! Отговори
До 58 преди 8 години
Ей ***, ти *** ли си роден или ходиш на допълнителни курсове?Какво ще рече, че ги предупреждавали че наближавали? Колко имат право да доближават, на 50км, на 100км, на 300км? Нали са били във въздушното просъранство на Сирия, какво значение има на какво рязтояние са били? По тая логика утре Турция може да има претенции и към на нас да не и доближаваме границата на по малко от 30 км примерно, това нормално ли е, ***?
50
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В коментарите има 99% нормално мислещи хора и 1 "ранобуден студент". Лягай си моме.
49
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 57 Смотан, самият ердоган се оправдава, че не е знаел че изтребителят е Руски и че е станало грешка. Започна да се оправдава като малка ученичка Ердоганчо но това няма да го спаси! Тепърва много турци ще отидат от руски огън при своя любим аллах.
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде е публикувала, къде?!?
47
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-невероятното, е че има хора в България, които подкрепят ***
46
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 57Тоя изтребител е бил за 15 секунди над територията на Турция и това е основание да го свалиш след като даже държавата на която принадлежи не ти е враг?
45
5
 
20
 
! Отговори
Аз Малдив преди 8 години
1. Ако някой си говори сам нещо на записа - върви разбери дали изобщо има връзка с този казус.2. Тука както го превеждат - НАБЛИЖАВАТ турското въздушно пространство - нито навлизат, нито са навлезли...Такива детски обяснения направо ми обиждат интелекта!!!
44
5
 
17
 
! Отговори
Баба Ванга преди 8 години
Туркия ке падне!
43
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как ще сваляш изтребител след като стреловидността на крилата му е била 16 градуса и с тази стреловидност той се е готвел за кацане и е летял със едва 700 км/ч. Ако беше в бойна готовност стреловидността на крилата се нагласят от пилота на 35 градуса за да е по-стабилен и тоя СУ-24 лети с 2000 км/ч. Това много добре са го видяли турците и въпреки това го свалят. Ще горите в ада, изчадия анадолски!
42
18
 
6
 
! Отговори
Austin Powers преди 8 години
От картата на радара изглежда че ушанките са направили две кръгчета но на втория път им е излязъл късмета.
41
2
 
24
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
чух го записа ,както каза колегата по-долу, нищо не доказва този запис,кога,къде и по какъв повод е отправено предупреждението в него е само турците си знаят!При всички положения реакцията на Турция е меко казано неадекватна!Руският самолет не е представлявал никаква опасност за никой освен терористите в граничният район!
40
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И в този момент истината лъсна кой кой е...не че се знаеше, но вече и на *** евротолерасти би трябвало да им е ясно.
39
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПСЕВДО ПИЛОТА КАЗА, ЧЕ НЕ СА ГО ПРЕДУПРЕДИЛИ НИТО ВЕДНЪЖ ЗА НИЩО :DDDDDDDDА СА ДА ВИДИМЕ КОЙ ЛЪЖЕ ПУТИНОФИЛИ УВЪРТЕЛИ СЕ В ЛЪЖИТЕ СИ :DDDDDDDDDD