Турция пусна записи: Предупреждаваме ви!

Аудиото - в отговор на обвиненията на руския пилот
Обновена: 25 ное 2015 21:55 | 25 ное 2015 21:49, Вера К. Александрова
282
Турция пусна записи: Предупреждаваме ви!
Снимка: Reuters

Турската армия е публикувала серия от аудиозаписи на предупрежденията, отправени към руския самолет, преди той да бъде свален в близост до сирийската граница. Това предаде AFP, цитирана от ”Фокус”.

„Тук турските военновъздушни сили, предупреждаваме. Вие наближавате турското въздушно пространство. Променете своята посока на юг незабавно“, се чува на един от аудиозаписите.

Още по темата
Пускането на запис с предупрежденията идва няколко часа след като оцелелия руски пилот от сваления бомбардировач обяви, че Турция не е отправила предупреждения преди да стреля.

Пилотът разказа, че не е имало сигнали от Турция за това нито по радиото, нито визуално.

"Ако искаха да ни предупредят, можеха да се покажат, да застанат на паралелен курс", каза още оцелелият щурман Константин Мурахтин. Той обясни и че ракетата е дошла внезапно отзад и екипажът не е бил в състояние да направи маневра.


 


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази заповед е издадена от Вашингтон. Ердоган да си признае по-добре!
Що не свалиха двата руски изтребителя които влязоха за много повече време от тия 15 секунди в Турция и никой не ги свали от Турция? Щото нямаше нареждане от Вашингтон. Ето затова.
И както казва един колега по- долу след Украйна американците използват за пионка Турция в борната с мръсните номера срещу Русия. Само че Путин го знае това много добре и ще ги "измисли" тия.
77
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Г.аджалите каквото и да грухтят , мучат или блеят - подводниците и С-400 пристигат.Голям недостиг на девици се очаква.Ще ги отвъдят туркмените .
76
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 109
Турция с какво ще победи АСАД ако искала, бе? С тенекиите си Ф-16 ли срещу които АСАД има C- 300?
75
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 101
Значи турците свалят в случая сирийски самолет? Че те Турците не се ли биеха срещу ИД които искат да унищожат АСАД? Те турците не са ли на страната с Русия която защитава АСАД? Нещо си противоречиш.
Но да го оставим това настрана- смехът е голям, че сирийски летци са управлявали руски СУ и са дръзнали да летят за 15 секунди макар в Турция. сякаш турците не знаят че преди месец руски изтребители пак им нарушиха за малко въздушното пространство? Що се правиш на ***, бе?
74
1
 
4
 
! Отговори
6557 преди 4 години
До Онанимен
Прав си.Нато не се намесва - нато ни пази от самото себе си.
73
2
 
9
 
! Отговори
Онанимен преди 4 години
103, руските самолети са били в границите на Сирия. Турция обаче счита за свои вече териториите в Сирия, в които се намират тюркмените.
Това е разликата. Тоест Турция подстрекавана от САЩ се опитва да заграби територия от Сирия, както би опитала и от нас, стига да има възможност. Спомнете си Кипър, в такива конфликти НАТО не се намесва.
72
2
 
9
 
! Отговори
Онанимен преди 4 години
Турците се оказаха много глупави. Ако ви прави впечатление, в различни точки по картата САЩ търсят конфликт с Русия, но не те самите да влязат в него, а глупаци като Грузия, Украйна, а сега и Турция вършат американската работа. В частност очаквам да се стигне до втори сблъсък този път с изстребители, Русия ще използва противовъздушна отбрана, турските сили ще я унищожат и Рисуя в края на варианта ще използа ядрено оръжие а намален капацитет по територия в Турция. Това искат и САЩ.
71
15
 
12
 
! Отговори
Възможност преди 4 години
Руският щурман твърди,че те не са имали визуален контакт,както и радио предупреждение от турска страна. От това следва,че този инцидент е следствие на лоша комуникация между двете страни.В такъв случай турците са имали право да третират тези самолет,като неприятел идващ от вражеска територия .Су-24 е на разполужение и в сирийските ВВС и се разпознава от натовските системи,като чужд! При тези условия турците е нямало как да знаят дали този самолет е под сирийски или руски флаг.
70
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такааа.... Знаете ли какво се е случило днес в района в който е свален руския изтребител? Случило се огън и жупел. Имало е бомбардировка, артилерииски килим и все още неуточнен брой жертви, при всички случай над 100. Те може би са чакали първия сняг, но не би...
69
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 99
напълно съм съгласен. Сега руски изтребители вече ще се гаврят с Турция. Ако не кръстосват тази страна отсега нататък като за световно със су-тата си пък на. И ония няма да смеят да гъкнат. ще има гавра с турското достойнство. Само гледайте.
68
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяко зло за добро! След тоя свален самолет, Русия вече може спокойно да превърне района в собствен плацдарм, и да си прави каквото, както и когато си иска. Тя е жертвата в случая, и ще и бъде дадена като компенсация пълна свобода на действията. Не е зле като резултат! А всички ще очакват от Турция да се свре в миша дупка след този груб фал.
67
15
 
7
 
! Отговори
Austin Powers преди 4 години
Ердоган лично е наградил турския пилот със най-високите военни отличия. На кила на самолета му е била нарисувана звездичка. Пилота си е пожелал до края на годината да станат пет и по този начин да стане първия турски ас.
66
4
 
6
 
! Отговори
Онанимен преди 4 години
За тези, които не са разбрали: тюркмените са малка група, която турците използват в момента като башибозук в Сирия против сирийците, както едно време татарите са клали българи. Руснаците са отишли да ги ударят и турците не са се стърпяли да излязат и да предпазят своите. Глупавото от руска страна е, че е трябвало да го предвидят и да има поддръжка на бомбандировачите. И като цяло в Сирия трябваше да влязат с доста по-голяма войска.
65
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Служил съм в пво поделението в Понор - новото тогава с ц-200. От Доброславци излитаха мигове 21, а ние правихме занятия по прихващане. Често тия изтребители навлизаха в тогавашна Югославия. Но нито един не беше свален! Турците преиграха грубо.
64
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Слава Україн: Украйна, 2г.след Евро Майдан: XI.2013-X.I2015: Население: 45млн.-42 млн. Територия: 603.5млн.кв.км-576,0, Брутен вътр. продукт:3,7% -спад17,2%, Курс гривна: 8,2гривни за 1 долар-23,8 гривни за 1 долар, средна заплата: 3.189 хил. гривни/362 долара/-4,343 хил. гривни /182 долара/, Наем квартира:479гривни-4500 гривни, Инфлация:0.4% - 98.7%, Спад производство: 4.7%-18%, Безработица: 7.7%-11%, Златен резерв: 39,7т.-2т.....още факти искаш ли?
63
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин си сложи крайцера Москва оборудван със система "форт",сложи и няколко c-300 и c-400...резнатия сложи какво?...20 танка?!? И Обонго ти го каза и Меркел ти го каза..."Оаках*е положението"...ма то туй кухо като дънер.
62
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оооо, па аз мога много такива записи да направяни да покажа. Даже и на телефона имам модулатор, та хептен ще го докарам като авиовръзка. Тия *** съвсем на мезе ни взимат.
61
6
 
3
 
! Отговори
до 83 преди 4 години
След свалянето на турския Фантом в Сирия, Турция предупреди, че ще реагира остро на всяко нарушение на въздушното и пространство. Такива нарушения наистина се извършват често и всяка държава решава как да реагира. И СССРето е сваляло цивилен самолет и САЩ. Така, че не е лесно решение и никога не можеш да си 100% сигурен, че ще е правилното.
60
3
 
32
 
! Отговори
бивша авиобаза преди 4 години
Служил съм в авиобаза Добрич, редовно румънските самолети навлизаха в нашето въздушно пространство при техните полети. Никога не сме сваляли техен самолет. Наши пилоти също са навлизали в съседните страни. Турците търсят как да защитят умерената опозиция туркменистанци, които редовно получават бомби от руснаците.
59
17
 
6
 
! Отговори
до 79 преди 4 години
Абе ДГД бе руски кaпут. Какво търсиш в бългирски сайтове, а? Нали плешивия отрича, че води хибридна война с България а само тук има десетки платени алкохолика като теб. Аре стой си в азиатската ***.