Путин предприе икономически мерки срещу Турция

Руският президент подписа указ със санкции
Обновена: 28 ное 2015 20:12 | 28 ное 2015 20:10, Анисия Иванова
1044
Путин предприе икономически мерки срещу Турция
Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин подписа днес указ за предприемане на специални икономически мерки срещу Турция. Той предвижда редица санкции, предаде ТАСС.

Русия ще въведе временно забрана за внос на отделни стоки от Турция. Наложена е забрана или ограничения на редица дейности на руска територия на организации под турска юрисдикция. Действието на безвизовия режим между Русия и Турция ще бъде преустановено на 1 януари.

Още по темата

От същата дата се забранява наемането на турски работници от руски работодатели. Руските туроператори ще трябва да се въздържат да предлагат на граждани на страната туристически продукти, предвиждащи посещение на турска територия.

Руският президент нареди на правителството да забрани чартърните полети между Русия и Турция.

Контролът върху дейността на турските автомобилни превозвачи на руска територия ще бъде засилен с цел гарантиране на сигурността. Путин нареди още да бъде обезпечена сигурността на морските пристанища в Азовско-Черноморския басейн.

Мерките бяха предприети, след като турски изтребители свалиха във вторник руски бомбардировач, според Русия над територията на Сирия. Тогава загинаха общо двама руски военнослужещи - единият от двамата пилоти на сваления самолет и морски пехотинец, убит от сирийски бунтовници, докато участвал в операция по издирването на летците.
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1044
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
351
3
 
5
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 8 години
До 807Това е вярно. Смилил се е над Путин човека и не иска Ердоан да го жули на сухо!
350
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДо 805 на военен удар "великата" сила отвръща с визи за туристи ? Ясна работата
349
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако комшулука беше чел форума на днес.бг щеше да знае че този самолет може да обикаля по два часа над кораби и територии и никой нищо не може да направи. Ама ей го на не са информирани...
348
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДо 798 каква жива сила бе ? Афганистан наsра нaсесесерa бе и той взе че се разпадна и ние останахме с купони пред опашките пред празните магазини
347
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Радвате се, че големите се ритат а не се замисляте за нас самите. Кюрдистан? След това какво? Как ще ги компенсират? Нали не мислите, че ще кротнат, ако ги разпарчотисат.
346
2
 
2
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
Абе вие русофили още ли не сте свършили да леете мозъчни пръдни?
345
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен795 и турската икономика не е износ на газ и петрол и оръжие за араби и терористи
344
4
 
5
 
! Отговори
до 791 преди 8 години
Фактът, че Турция участва пряко или косвено в бойни действия, ще съсипе туризмът и, защото никой не иска да рискува да почива в страна, в която е възможно по всяко време и навсякъде да гръмне бомба. Така примерно туризмът в Египет още не може да се възстанови.----------------------------------------Вече всички туристи ходят в Москва-и там има мумия .
343
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преиграва се. Турците преиграха, но и Русия се опитва да се натресе на особено място, почти в сърцето на арабския свят. Русия води дълги и разточителни военни конфликти и това не е особено в нейна полза, За справка - Афганистанската авантюра, големи загуби в жива сила и военна техника.
342
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен789 тя руската икономика според жужето е непобедима като СУто дето падна в пясъка, предишните от кремъл от миналия век дето громиха капитализма и те така си мислеха но не ги разбират тези работи в кремъл
341
11
 
5
 
! Отговори
Гатанка преди 8 години
Каква е разликата между Путин и Хитлер? отг:Путин е жив!
340
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е и ? Путин по добре да си траеше по малко щеше да се изложи, руснаците забравят, ще му мине синьото око и така пак ще се сприятелят, иначе сега какво ? Визи за туристи ? Смешно
339
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Някогa782 сравнението ти е жалко и много неуместно, Япония обяви война на Америка, за което си плати, Турция не е обявила война на никой, дори и икономически, просто след десетина предупреждения свали бомбандировачът пресякъл границата и, или да го остави да си бомбандира и в Турция, предупрежденията и преди този инцидент бяха достатъчно ясни, по точно Русия се опитва да обяви хибридна война на Турция, първо с тази провокация, сега пък икономически, ще видим
338
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До опорна точка778 следват прегръщания, потоци, целувки уста в уста между путин и кюрдския лидер, който и да е той
337
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами сега ? Турците ще си го преместят от единия крачол в другия, и всичката тази дандания заради свалянето на бомбандировача от военно космическата индустрия на путин, това беше невъзможно до ония ден, те тези бомбандировачи бяха несваляеми, непобедими, най добри, само.че като влезнаха в Турция турците не са чели руската пропаганда колко най най е руското космическо оръжие, очаквайте спад на турската валута, и в пъти по голям спад на руската рубла
336
4
 
11
 
! Отговори
опорна точка преди 8 години
кюрдския народ е вече братски народ на руснаците.
335
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
768 данс заявиха за руска следа в нашите избори, президента беше прав
334
0
 
6
 
! Отговори
Браво, сестрьонки! преди 8 години
Вчера рускините спечелиха европейското първенство по кърлинг, като на финала победиха шотландките.
333
8
 
2
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 8 години
До КюрдитеКривозурлато същество, кюрдите досега са получили не едно, а стотици рамена от Русия (СССР), кочини като България и Сирия, от Германия и Франция и пр., но както виждаш на фигура 3.1, резулатът е никакъв! Много се напъвате в последно време, което ще доведе още по-голямо изкривяване на кривата *** бугарска, и евентуално опърдяваане на кочана османлийски!Това дето сте го помислили за земетресение .... имах гостенка снощи, бургазлийска госпожа!!
332
3
 
5
 
! Отговори
aloi преди 8 години
skoro tursite bosvora shte zatvarqt togaz kakvo shte napravi rusiq he he he...