Путин предприе икономически мерки срещу Турция

Руският президент подписа указ със санкции
Обновена: 28 ное 2015 20:12 | 28 ное 2015 20:10, Анисия Иванова
1044
Путин предприе икономически мерки срещу Турция
Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин подписа днес указ за предприемане на специални икономически мерки срещу Турция. Той предвижда редица санкции, предаде ТАСС.

Русия ще въведе временно забрана за внос на отделни стоки от Турция. Наложена е забрана или ограничения на редица дейности на руска територия на организации под турска юрисдикция. Действието на безвизовия режим между Русия и Турция ще бъде преустановено на 1 януари.

Още по темата

От същата дата се забранява наемането на турски работници от руски работодатели. Руските туроператори ще трябва да се въздържат да предлагат на граждани на страната туристически продукти, предвиждащи посещение на турска територия.

Руският президент нареди на правителството да забрани чартърните полети между Русия и Турция.

Контролът върху дейността на турските автомобилни превозвачи на руска територия ще бъде засилен с цел гарантиране на сигурността. Путин нареди още да бъде обезпечена сигурността на морските пристанища в Азовско-Черноморския басейн.

Мерките бяха предприети, след като турски изтребители свалиха във вторник руски бомбардировач, според Русия над територията на Сирия. Тогава загинаха общо двама руски военнослужещи - единият от двамата пилоти на сваления самолет и морски пехотинец, убит от сирийски бунтовници, докато участвал в операция по издирването на летците.
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1044
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
331
12
 
5
 
! Отговори
млад бандеровец преди 8 години
Дядо ми казваше: Заключи руснака в тоалетната и ще намери какво да яде..ха..ха. На тях това им е комфортно. Руски мазохизъм и да ги тъпче диктатора...ха..ха Азиатски ценности.Забраняват дантелените *** на рускините! Русия и страните от Митническия съюз забраняват вноса в страната на дантелени ***, предадоха руски осведомителни агенции. Причината не е, че бельото е греховно и секси, а съвсем елементарна не е полезно за здравето на носещите го.
330
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От цялата работа едно нещо е сигурно, падна мита за су-24. Жалко за уш***нките , една година им беше опорна точка...
329
14
 
5
 
! Отговори
демократ преди 8 години
Край колхоза шум се вдига, лъскат ру.газове Ето Ердоган пристига,Аскера си зове. Съберете се аскери, храбри лъвове безброй. Много войски и народи усмири ги меча мой. в сремльовските палати, разтрепера се *** . Праща газ,петрол и злато в Ердогановия диван. - Неща петрол,газ и злато - гордо викна Ердоган. - Мойто царство е богато, златен е и моя трон. Сам *** да се представи, нека той да проси мир. Нека поклон ми направи, па ще видим по подир.
328
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брей тези турски самолети буренясаха по летищата-това страха е голямо нещо.Да полетят за да не загубят тренинг над България-тук отдавна сме разграден двор.
327
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ха-ха-хаE до ония ден новите християномюсюлманкси братя Ердоган и Путин се прегръщаха и си стискаха ръцете и Путин за да унизи предишните си християнски братя пред новия си мюсюлмански брат Ердоган гръмки заяви че му е писнало от тези българи....прав беше Обама като съвсем небрежно каза че Путин от шах не разбира
326
5
 
6
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 8 години
До Анонимен 724Според всеки мислещ човек има тясна връзка между интелигентността на един народ и неговото бланоденствие. Ще рече колкото е по-инелигентен един народ, толкова му е по-висок жизнения стандарт. Колкото е по-*** интелигентен, толкова е по-мизерен. Единственото изключениуе от това правило са ... българите!!!!!! Това са най-умните, стройни, красиви, интелигентни, правоглави, шахматистични хора във Вселената, но в същото време плуват в окена от мизерия!Булгаааар булгаар...
325
1
 
2
 
! Отговори
Поп Грую преди 8 години
До Анонимен 713Да, искам, Акхмед! Дай линк. Че да се посмея малко, и ако имам време да ти избацам на гимпа пет картички. А бе, ти добре ли си? Как да повярвам на една картинка, след като годината е 2015-та? Ти си много НЕостър турчин, верно.
324
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ердоган скоро ще бъде свален от народа си.Много се оля с жестокост тази седмица - то като някой вампир, който иска само кръв;двамата руски военни и вчера туркия опозиционер.Скоро ще има смяна на властта там, дано да дойде някой разумен лидер, такъв какъвто турския народ заслужава.
323
15
 
4
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 8 години
Путин си е пичага и иначе много го уважавам, но трябваше да е малко по умен и да се съобразява с Турция, защото тя не е Кралство Забунга или бантустанът Булгарист***н, та да може да се вземе на леко! За съжаление, Путин този път я настъпи яко мотиката! Дори не сме да отговори на телефоните на Ердоан, горкия!!!
322
12
 
3
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 8 години
До Поп ГруюТа дедо попе, тези села дето рашките и сирийската армия бомбардираше непрекъснато през последните 2 седмици преминаха в контрола на сирийската армия. Но вчера загубените от тюркемените територии си бяха пак възвърнати след ожесточени боеве! Та, дедо попе, не ми хвали който и да е герой, дето ръси бомби върху села и градове от небесата и се опитва да се прави на светец! Такива хора са изчадия на дявола! Както и хората, които ги хвалят!
321
10
 
2
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 8 години
До Поп ГруюДедо попе, нагъвай си сланинката, сърбай си бобеца и з****** турците и рашките - ние пак ще се разберем и оправим отношенията помежду си! А бабините деветини, дето толкова ги раздивате как руснаците подравнили тюркменските села и т.н. и т.н. не са неща, с които цивилизованите хора да се хвалят. Но нали знаеш, развитието на българина по пътя на цивилизоваността е спряла около 50000 години, в периода на ранната каменна ера!!
320
1
 
8
 
! Отговори
Поп Грую преди 8 години
Я кажете колко джурналисти е арестувал днес оня мустакат чалмалия ердоган! И колко човека изтрепа, кaтилът му ниeдeн?
319
1
 
10
 
! Отговори
Поп Грую преди 8 години
До Анонимен 708Тези са вече история, само обгорели кости останаха от тях. Сега пиле няма да може да прехвръкне, да не говорим за нефт. Е, някоя тенекия от взривена цистерна може да прелети 50-100 метра, ама само толкова... Единствения "келепир" ще са турските домати сорт PVC по Коледа за по 50 стотинки килото, ама аз домати не ям, дедо ви Поп набива само пастърма и суджуци по това време. И сланина ми се ще да ям, че да дразня поганците, ама сега са пости, та само нетлъсти меса ям.
318
1
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Преди малко "клятi москаль" Майкъл Фюри, този лош, лош руснак, този путински слуга, победи Великия Кличко! Поредния заговор на КГБ, ФСБ, КПП, БДЖ, ГМО срещу Украйна! Всички ще си платите!
317
2
 
7
 
! Отговори
До революцията преди 8 години
Поздрав от мен за всички турци: тут сикиме бак истанбул
316
0
 
3
 
! Отговори
домуз великолепни преди 8 години
на турски няма ли гоогле бре домуз,ердоганя го филтрира?
315
3
 
2
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 8 години
До 696Турците били прости и страхливи, но управлявали сложните и смели булгароиди в продължение на 500 години ... че и сега!! Булгаааааааааааааааар булгаааааар ...
314
1
 
3
 
! Отговори
Evropa преди 8 години
Я виж турските джихадисти от ислямска дьржава са налазили и Днес. То не че днес не се опитва да помага на психясалите ислямисти ядещи човешка пльт но днес поне би могьл да спре коментариите на ислямистките ***. Руснаците са Бели а Анадолците - цьрни
313
0
 
1
 
! Отговори
обективен преди 8 години
Е защо да е насила? Ключовата дума тук е бивши! Тебе някой да не би да те задължава да си караш стария Москвич? Май за климата обаче, и за населеността на териториите със суров климат в Русия, с което е пряко свързана гъстотата на пътната мрежа, нищо не ти остана да кажеш!
312
3
 
4
 
! Отговори
домуз великолепни преди 8 години
незнам дали дяла е 3.8% ама русия води 14 воини с туркия и има 14 победи ,шах и мат ,турките са прости и страхливи