Не сме приели нито един бежанец по европейските квоти

ЕС разселва по 2,1 бежанци на ден, ние сме върнали 27
9 дек 2015 07:00,
72
Не сме приели нито един бежанец по европейските квоти
Снимка: Reuters

България не е приела нито един бежанец по временната схема за справяне с бежанската криза на ЕС, но е обявила готовност за цялата си квота от 1302-ма души, става ясно от справка на Европейската комисия.

Досега само Люксембург е приел 30 души от Гърция, а Финландия, Франция, Швеция, Испания и Германия са взели общо 130 от Италия.

За 75 дни от приемането на решението за разселване на 160 000 бежанци, са прехвърлени 160 души или 0,1% от квотите. А свободните места са 3346 (2% от необходимото). За да приключи операцията за 2 години, както е договорено, ЕС трябва да презаселва по 1500 души дневно, а не по 2,1 както досега.

Освен България още 12 държави са обявили свободни места за прием. Австрия, Хърватия, Чехия, Словакия, Естония, Латвия, Унгария, Полша и Словения са декларирали, че нямат възможност да вземат бежанци.

От поисканите от Фронтекс и от Европейската агенция за бежанците 1596 експерти и граничари, които да помагат за идентифициране на новодошлите в горещите точки в Гърция и Италия, страните от ЕС са обещали общо 623. Един от тях ще е българин, командирован към агенцията за бежанците.

За 3 месеца ЕС е върнал по родните им места 658 имигранти, които нямат право на международна закрила, съобщава Европейската комисия. От тях България е изпратила обратно 15 пакистанци през септември, 2-ма нигерийци и 6-ма грузинци през октомври и още 4-ма пакистанци през ноември.

Следващата седмица европейските лидери отново ще заседават заради миграционната криза. По тяхно поръчение Европейската комисия ще предложи още една схема  - за приемане на бежанци от Турция.

Кандидатите ще се подбират и прехвърлят в Европа директно от бежанските лагери в Турция.

Замисълът е на бягащите от войната сирийци да се спести опасното пътуване по море, а приемащите държави да могат да подберат хора според тяхното образование и умения, като се отсеят тези, които могат да имат връзки с терористи. Предполага се, че става дума за около 200 000 души годишно.

Според медийни публикации страните, които се включат в доброволната схема, ще могат да си приспаднат бройки от задължителните квоти, но Европейската комисия отрича връзка между двата механизма. Осем държави, сред които Германия, Франция, Белгия, Холандия и Австрия, са изразили желание да участват.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: бежанциЕСимигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
7
 
! Отговори
7 преди 8 години
До Анонимен 31,абе много рано ви почва работното време - ми не го искаме тия, вземи ги у вас на тебе да ти обогатяват генофонда. Като данъкоплатец не съм съгласен и 1 стотинка да отива за тия!!!!! И то докато родителите ни живеят с мизерни пенсии. не ми дреме за хуманитарните ви шорошки стандарти!
18
1
 
3
 
! Отговори
7 преди 8 години
***@ ако ни вкара в схемата за "доброволно"приемане на *** от туркестан заслужава да увисне на въжето, заедно с всички останали политически ***
17
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И те не искат да са далеч от домовете НИКОЙ не си настанява бежанци в дома, НО ТРЯБВА да имат условие за минимален човешки стандартЖени деца, мъже в трудоспособна възраст, дайте им да печелят, да развиват икономиката и да създават работни места Бежанците са един шнас от който обществото трябва да се възползва. Това може да е застраховка срещу ИД която иде на вратата на Балканите Това е шанс за демограския срив и генфонда. Никой няма да краде на *** културата и ценостите не са им изпотрябва
16
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
аре *** почвай да се пънеш -АК47, мини, разтрели, концлагер, газови камери, кво още?*** велик на думи, на безащити жени деца бягащи от ужаса на войната на думи стрля с АК47, взривява, изгаря в камери и т.н. всеки ден в форума!И с какво тогава *** е по различен от главорезите ИД от които той така се възмущава?А в деиствителноста как си представя *** да стане? изправя се пред тях, жените децата клети хора и кво почва стреляне на месо, гори ги живи ли що ли?Представа за деиствителностa?
15
2
 
8
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
СЪД ЗА НАШИТЕ ПРОДАЖНИЦИ ДОПУСКАЩИ ТЕЗИ ОСОБЕНО ОПАСНИ И НЕЖЕЛАНИ ИСЛЯМИСТИ В РОДИНАТА НИ.
14
3
 
6
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Селяни, бежанците за държави като България е чисто самоубийство!Немците и двойно емигранти да приемат от сегашните, няма да се отрази на държавата им, напротив те имат мужда от работна ръка, защото немската икономика завладява повече пазари!Селяни, нали искахте ЕС,евроатлантически ценности и цивилизация!Влезохте в ЕС, без индустрия и пазари, скритата пълзяща ц.иганизация се превърна в открита вулгарна м.ангализация!Теглите нови заеми и задлъжнявате, нямате никакъв изход!Агент Дон Мърсън!ЦРУ!
13
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Млади сте, млади сте, и не знаете ! Ако се върнем малко в не толкова далечната ни история, а и не само у нас, ще видите че умните хора прекрасно са се справяли с милиони такива "бежанци" ! Тези хора са направили чудеса от храброст, с труд и умения за да може обществото в което живеят да се чувства добре, и да живее добре ! Но тогава имаше умни управници, а не като сега !!!
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И все пак се оказа вярно, че ще вкарват пришълците директно от Турция. На това му се вика предателство! Да горят в ада дано тея!
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За всяка болка си има лек ! Така е и с бежанците ! Стига да има умен човек който да знае как да го използва !
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тия ги викна в европа слабоумното бездетно бабе. те да си се оправят с тях. лошото е че в германия ще им дадат германски паспорти.ако не на тях,ще дадат на техните деца. с тия паспорти могат да се придвижват навсякъде в ес.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Погледнете бежанците и мирното завладяване на Европа от исляма .Ако искат да живеят тук да си махнат бурките и да приемат християнството да престанат да се строят джамии за какво са тези нови джамии да приемат бежанците
8
0
 
4
 
! Отговори
отдавна измислено преди 8 години
До По-разумно ще бъдеВ трудови лагери да са полезни за себе си и за приелите ги.
7
0
 
2
 
! Отговори
Антисоросоид® преди 8 години
Иншаллах, един ден официалният език в ЕС ще бъде арабски, а Ватиканът ще бъде превърнат в медресе!
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обаче всички нормални държави отказват бежанци само ***,Германия и Италия остават твърдо като депа за човешки ***.А да и ония *** от Белгия.Ама те отдавна са *** и Араби.Най-добре да го закрият тов *** европейски съюз,че след 30,40 години така или иначе арабите ще го направят.
5
0
 
7
 
! Отговори
По-разумно ще бъде преди 8 години
Защо не пренасочват тези човешки маси към държави, в които има огромни незаселени пространства, годни за живеене?Но при условие, че там ще си изкарват хляба с труд!Иначе, където и да ги заселят, ще има проблеми.
4
0
 
10
 
! Отговори
Да сме практични преди 8 години
Тогава какви са тези, дето сме ги приели? Колко са на брой приблизително?Не е ли възможно част от тях да бъде зачетена като европейска квота, а останалите да ги екстрадираме?
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В София е пълно с нелегални пришълци,които всяка вечер се стоварват от каналджиите.Горите бъкат от големи групи чуждоземци от друга раса,манталитет,друга ценностна система.Така че си имаме достатъчно,за да вземаме и по квоти.Квоти определени от безпринципните корумпирани,безполови чиновници от Брюксел.Безмозъчната толерантност,довела стотици хиляди пришълци в ЕС ще доведе до разпад на същия измислен и заченат в грях съюз.
2
2
 
23
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
И що трябва да ги приемаме???? За какво са ни? И без това си имаме достатъчно лентяи в държавата които само храним и нямаме никаква полза от тях. Като почнеш от гетата, та стигнеш чак до МВР...
1
1
 
23
 
! Отговори
2 преди 8 години
Пришълците вън, време е на днешното поколение да покаже дали ще има честта да носи лика на Дякона !