В Русия е неизбежна революция, убеден е Ходорковски

Задачата му била да помогне революцията да бъде мирна
Обновена: 9 дек 2015 19:07 | 9 дек 2015 19:06, Елка Василева
345
В Русия е неизбежна революция, убеден е Ходорковски
Михаил Ходорковски. Снимка: архив, Reuters

Живеещият в изгнание руски магнат и бивш затворник Михаил Ходорковски смята, че в Русия е неизбежна революция, предаде Асошиейтед прес.

Ходорковски, някога най-богатият човек в Русия, беше помилван от президента Владимир Путин през декември 2013 г. след десет години в затвора. Обвиненията в данъчни измами и злоупотреби срещу него бяха политически мотивирани - наказание за това, че се противопостави на Кремъл и хранеше политически амбиции, посочва АП. След освобождаването от затвора Ходорковски замина за Германия, след което заживя в изгнание в Швейцария.

Още по темата

На пресконференция в Лондон по онлайн връзка Ходорковски изрази мнение, че Путин е довел Русия до положение, при което революцията е неизбежна и необходима.

Той добави, че неговата задача ще бъде да помогне тази революция да бъде мирна. Ходорковски не каза дали смята да помогне на опозиционните сили в Русия да свалят Путин.

Вчера руското следствие повдигна задочно нови обвинения срещу бившия шеф на петролния гигант Юкос и го призова на разпит. Според следствените органи той е замесен в убийството на Владимир Петухов, кмет на град Нефтеюганск, през 1998 г.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 285ФАЩ ни освободиха от най-голямото робство през цялата история на човечеството. Съветско-комунистическото робство наложено ни от Русия. Съветско-комунистическото робство е многократно по голямо зло от турското робство. Ето това никога няма да проумеят русофилите, чиито мозъци бяха промити от руските поробители само за 45 години, а турския поробител не можа да постигне това за 500 години. Това категорично доказва че руското робство е поне 10 пъти по голямо зло от турското робство
190
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сауд. Араб. изгуби битката с шиститеУченые доказывают, что нефть и газ есть везде и главный вопрос это стоимость добычи. В результате чего современный бизнес взяв на вооружение научные наработки вступил в борьбу с владельцами основных нефтяных месторождений, за рынок нефти.За итогами противостояния американские компании готовятся обвалить цены на нефть до $ 20 за баррель. А шейхи Саудовской Аравии поняв бессмысленность соревнований с США принялись выдавливать с рынка Россию и Венесуэлу.
189
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 278Олеле ФАЩ много се уплашиха от русофилските истини дето избълва, не разбрах само от кой cвинктер на тялото си.
188
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 278Олеле ФАЩ много се уплашиха от русофилските истини дето избълва, не разбрах само от кой *** на тялото си.
187
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тук виждам спор между индустриалното общество от средата на 20-ти век чиито представители са русофилите разчитащи единствено на природните си богатства и представителите на постиндустриалното общество което разчита на технологиите и по точно на сивото вещество в мозъка на човека. Ясно е кой ще победи. Дори китайците усетиха че само с индустриализация до никъде няма да стигнат и те започнаха да се оглеждат къде да търсят евтина работна ръка и да стават и те постиндустриалци.
186
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 261Искам да ти кажа само един факт. Шистовия нефт само в долината на река Колорадо е достатъчен да задоволи света за 200 години напред при днешната консумация. Имат и технология за неговия добив и ако стане икономически изгодно могат да го направят още утре.
185
1
 
3
 
! Отговори
НЕ ВИ ЛЪЖА: преди 8 години
При СОЦ-а , почти се бях отчаял , че може наистина да СЕ ОКАЖЕ ,че е вечен...но , СЛАВА БОГУ ,...оказва се, че --НЕ Е ...!!НЯМА ВЕЧНИ НЕЩА!ВИНАГИ--- ВСЯКО НЕЩО ИМА КРАЙ...И ----ТОВА МУ Е ХУБАВОТО НА "СОЦИАЛИЗъМА" И КОМУНИЗъМА" !
184
12
 
2
 
! Отговори
freedom преди 8 години
Русия трябва да се разпадне . Истинската и големина е една малко по голяма Полша. Има десетки националности които искат независимост. Рано или късно това ще стане .
183
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мисля, че не е нормално да се дава гласност толкова на един подсъдим за убийство!Може да си говори каквото поиска, но фактите показват точно обратното.
182
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 260Така видях да върви оня ден Владимир Путин, когато се оплакваше че го сръгали отзад в гърба, сега разбрах кой го е подредил така.
181
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците могат в глад да изкарат още бая, след което ги чака още по-голям глад с дясна политика, докато малко живнат и дойде ляв пак да ги занули!
180
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 257Ами питай го, и двете ходеха после разкрачени и се попипваха одзаде дали няма още кръв.
179
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 258Не само по пикочо-полови хумор, а и по русофилския тумор в главата.
178
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 254С какво бе, с папионката дето е между краката ти ли бе папун?
177
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия дето говорят днес така гръмогласно, че нямало свобода, че било много хубаво при режима на бае им тошо цървула искам да ги поставя само 3 месеца при оня режим и ако изкарат без да се срещнат с органите на МВР по интимно ще призная че тогава е имало голяма демокрация и свобода.
176
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 248С жени не се занимавам, предпочитам такива като теб, поря им 3aдниците като риби.
175
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 239Тя Русия откри икономическия перпетум мобиле. Когато на Путин му потрябват пари, обажда се на Набиулина, тя се обажда в печатницата и на сутринта гасудяря разполага с 1 трильон нови новенички рубли. Докога ще издържи перпетума предстои да видим.
174
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уаааааауууууу, откога ТОЗИ измамник, мафиот и убиец стана несправедливо обвинен "по политически мотиви"! Е така е, всеки подлец и измамник, който обаче ограбва Русия се квалифицира като "борец" от западналото еуропско общество!!!! Пфу, толкова са фалшиви, че даже не предизвикват отвращение, а пълно безразличие!!!!!
173
2
 
3
 
! Отговори
Мишо преди 8 години
Ха............аааааааааааааа. Поредния труп.
172
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 229А сега като цялата ни държава се владее от руската агентура по ли е добре? Евреите са невинни дечица пред руските престъпници и рецидивисти затиснали с мръсния си ботуш България в калта.