Лондон с реформи: Ще спира социалните на мигрантите

Дейвид Камерън постави въпроса за обсъждане пред ЕС
Обновена: 11 дек 2015 08:07 | 11 дек 2015 07:48, Петя Славова
15
Лондон с реформи: Ще спира социалните на мигрантите
Снимка: БТА

ЕС може да предостави на Великобритания средство за контрол на социалните помощи за европейски мигранти, предаде Франс прес, като се позовава на европейски дипломатически източници.

Британският премиер Дейвид Камерън постави въпроса за обсъждане като част от исканите от Великобритания реформи на блока.
 
Премиерът иска да разполага със средства, които да позволят да се контролира по-добре имиграцията на европейски граждани, което в крайна сметка ще доведе до лишаване на тези мигранти от социални помощи през първите четири години от пребиваването им във Великобритания.
 
Така Великобритания иска да се увери, че ще бъде защитена срещу злоупотреби със социалните помощи, но може да обмислим и други начини за това, например система за спешно спиране, казват европейските източници пред изданието, цитирани от БТА.
 
Подобен механизъм би позволил на Великобритания да ограничава имиграцията, идваща от останалите 27 страни членки в случаите, в които британските обществени служби не могат да се справят с имиграционния натиск или когато системата за социална сигурност е жертва на повтарящи се злоупотреби, поясняват източниците.
 
Подобен механизъм, фигуриращ в специална клауза, може да е част от серия от мерки, които вероятно ще бъдат предложени на Лондон на срещата на върха на ЕС на 18 и 19 февруари догодина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само за европейските ли? Ходил ли е в Хейс - квартала на нинджите и всякакви интелигентни пришълци дето лежат на социали и прават по 3-4 академика, експерти по реология на вискозните системи на тема "Камилата спре да се изхожда пред колибата ни".
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той ще постави въпроса и отговора ще бъде "не". Няма шанс да получи правото да дискриминира между граждани на ЕС. За всяка социална система в ЕС един британец е равен на един испанец или поляк, толкова по този въпрос.
8
0
 
12
 
! Отговори
явор преди 8 години
Така трябва да бъде. Има хора които отиват само за помощи без намерение да работят, със регистрация за помощи в поне две държави. Не на *** в ЕС !
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сигурно срещата с Бойко го е вдъхновила за реформа!!
6
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама какви социални за мигранти бе??Това отдавна трябваше да е ЗАБРАНЕНО!Още от 1989.Всеки шушляк от Източна Европа заминал на запад се нарежда на първия месец за социални.Представете си, идва Хасан от Пакистан и право в бюрото по труда.Това е ЛУДОСТ.Гладен си? Чужденец си?Товарете ги на вагоните за прасета и обратно от където са дошли.НЕЗАБАВНА ЕКСТРАДАЦИЯ!!!
5
2
 
18
 
! Отговори
не го разбирам преди 8 години
Англия получи Наготово обучени лекари,инжинери,мед сестри с опит и стаж, куриери,прислужнички,скубачи на кокошки, производители и др. - всички Българи в ЮК работят.Какво иска Камерън ?
4
1
 
14
 
! Отговори
Десислава преди 8 години
Е, ако на Камерън все още са му проблем европейските емигранти,тури му пепел!
3
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те продължават да се боят от бедните източноевропейци, при положение, че са заляти с бежанци, пакистанци и индийци от всякъде?!
2
1
 
2
 
! Отговори
Не преди 8 години
Е сега вече го поправихте на Ще и цъкащ минус неграмотен(а)
1
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
tozi kradec iztoci sredniq iztok 100 godini