Някой от турското ръководство е решил "да лиже американците..."

Путин не вижда изгледи за подобряване на отношенията с Анкара
Обновена: 17 дек 2015 13:04 | 17 дек 2015 12:58, Елка Василева
318
Някой от турското ръководство е решил "да лиже американците..."
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин каза, че не вижда изгледи за подобряване на отношенията с настоящото ръководство на Турция след свалянето на руския боен самолет през ноември.

Турският народ и другите тюркоезични народи остават партньори и приятели на Русия, но с действащото ръководство на Турция е практически невъзможно да се договорим, заяви Путин на годишната си пресконференция.

"Дори ... когато ние казваме: "Да, съгласни сме", те ни нанасят удар отстрани или в гръб, при това по абсолютно непонятни причини", обясни Путин.

Руският лидер уточни, че не вижда перспективи за уреждане на отношенията с турското ръководство на междудържавно ниво. Но и на хуманитарно ниво по думите му Русия ще бъде принудена да предприема определени ограничителни мерки в икономиката.

Още по темата

"Пълзящата ислямизация – тя също ни дразни. Ние виждаме, регистрираме, че в Турция се намират бунтовници отвън, например от Северен Кавказ. Много пъти сме казвали на нашите партньори: Ние не правим така по отношение на Турция. Не, те си седят там, лекуват се, охраняват ги. След това те използват безвизовото влизане, влизат с турски паспорти и се разтварят", каза Путин.

Путин предположи, че инцидентът с руския самолет над територията на Сирия може би е резултат от това, че някой от турското ръководство е решил "да лиже американците на едно място", предаде ТАСС.

"Попитахте дали там може би има някаква трета страна. Разбирам намека ви. Ние не знаем това, но ако някой в турското ръководство е решил да лиже американците на едно място, не знам дали те са постъпили правилно или не – каза руският президент. - Първо, не знам дали това е нужно на американците или не – може би е имало договорености на някакво ниво "Ние ще свалим руския самолет, а вие ще си затворите очите", или " Ние ще влезем, да кажем, на територията на Ирак и ще окупираме част от Ирак". Не знам, може и да е имало такъв обмен, това не ни е известно", каза Путин.

Той определи действията на Анкара по отношение на руския самолет като враждебни. "Смятаме, че действията на турските власти по отношение на нашия самолет, който те свалиха – това не е неприятелски, а враждебен акт – заяви Путин. - Свалиха военен самолет, наши хора загинаха".

Според Путин Турция веднага е започнала да се прикрива с НАТО. "И защо по наличните канали, по телефона не информираха за точи участък от границата, за опасност, а веднага свалиха самолета. И какво спечелиха? Мислили са, че ние ще избягаме оттам. Не, разбира се! Русия не е такава страна", каза Путин.

Владимир Путин провежда традиционната си годишна пресконференция, която е 11-ата поред. На пресконференцията са акредитирани 1390 руски и чужди журналисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още по темата: Владимир ПутинТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вместо да е пример за коментиращите си фенове и да ги дърпа на по-високо ниво, самият Путин е изпростял до тяхното ниво.
16
8
 
37
 
! Отговори
майорски преди 8 години
Единствения президент в Света който открито излиза говори/отговаря и дискутира проблемите с народа си в реално време ! Който разбира Руски нека го гледа в Ю-тубе .....не напразно цяля Русия стой зад него ...всички останали президенти и В Европа и В Америка ..са псевдо-президенти...кукли на конци страхуващи се да не разбере народа им колко са елементарни !
15
5
 
20
 
! Отговори
ТИКВАТА и ПЛЕВЕЛА преди 8 години
са си същите *** на американците. Ние си ги знаем и ни е срам от тях
14
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прекрасен изказ за азиатския *** :)Да отива да си събира труповете и тенекийте и да спрее да реве. Ясно стана на всички коло е "велика" руската мечка. Свалят и *** от небето, а тя само реве от сутрин до вечер.
13
6
 
12
 
! Отговори
АКО СМЕНИМ ДУМАТА преди 8 години
ТУРЦИЯ на БЪЛГАРИЯ, пак ще е прав на 100%
12
27
 
9
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
Аз до сега си мислех, че *** просто е злобен и комплексиран, пък той и прoстак бил!
11
4
 
20
 
! Отговори
tonygl преди 8 години
"Турският народ и другите тюркоезични народи остават партньори и приятели на Русия, но с действащото ръководство на Турция е практически невъзможно да се договорим"Същото важи и за българския народ и българското ръководство.
10
9
 
37
 
! Отговори
БРАВО ПУТИН преди 8 години
Пускай бомбите по главите на ГЛАВОРЕЗИТЕ, че да се сещат КУКЛОВОДИТЕ зад океана , че и до тях може да стигнат КАЛИБРИТЕ.
9
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плачкате ли американчовци ? Плачкайте плачкайте , само това ви остава !! хаха че ми е забавно ...
8
2
 
32
 
! Отговори
българина преди 8 години
до русофобите изме яри - не на пресконференцията на Меркел има или някога ще има 1400 журналисти, може само ако обяви че ще си направи харакири! или пък обама или пък ербуздоган
7
37
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Все по жалък е тоя Путин....
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 1Маринка ли се казва ***? Хубаво име :)
5
14
 
29
 
! Отговори
МНОГО ТОЧНО КАЗАНО преди 8 години
За ужас на "децата на СОРОС" ПУТИН е МЪЖ на място и казва нещата такива, каквито са. Пък каквото каже го прави. За разлика от МЪЖАГАТА от БАНКЯ, който е като СЛЪНЧОГЛЕД и се върти по света денем, а вечер е толкова приведен в кръста
4
0
 
8
 
! Отговори
ПП АТАКЛАРЪ преди 8 години
Откога и чу *** е цензурирана дума?
3
7
 
48
 
! Отговори
ПП АТАКЛАРЪ преди 8 години
Смейте се смейте се. Точно Русия и Китай ще спасяват пак Европа от новата чума. Ще видите. Началото е поставено. Следва кулминацията, а после и развръзката!
2
2
 
24
 
! Отговори
маке преди 8 години
баш така ли го каза "лижане"
1
58
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** маринкин