Занемарена София прилича на турски град от 70-те!

"Дейли сабах": Да се чуди човек какво са направили с милионите евросредства
17 дек 2015 08:37, Елка Василева
466
Занемарена София прилича на турски град от 70-те!
Ахмет Давутоглу и Бойко Борисов. Снимка: архив, Reuters

Еднодневната визита на турския премиер Ахмет Давутоглу в съседна България изведе наяве няколко позабравени истини, пише турският в. "Дейли сабах".

Първата е фактът, че няколко приятели на Турция са готови да покажат солидарност с нея в момент, когато тя преминава през криза с Русия, опитва да се справи с масивен приток на сирийски бежанци и се бори с терористи отцепници.

Още по темата

Приятна изненада бе, че премиерът Давутоглу бе посрещнат на летището от посланиците на няколко мюсюлмански страни, включително Палестина, Алжир, Азербайджан и Катар. Това бе морален стимул за турската делегация, особено като се има предвид, че в момента България е разкъсвана между историческите си връзки с Москва и мястото си в западния съюз, в който участва и Турция.

За липсата на напредък в интеграцията й в ЕС, след като получи огромни средства, може да се съди по занемарения вид на столицата София, която, меко казано, прилича на турски град от 70-те, пише авторът на статията Илнур Чевик. Градът и България се нуждаят от сериозни подобрения във външния вид. Човек да се чуди какво са направили тези хора с милионите евро, които ЕС наля в страната. Българският колега на Давутоглу - Бойко Борисов, изглежда, се мъчи да внесе стабилност в страната, където хората започват да си задават въпроса какво е станало с всички тези евросредства.

Тайничко си знаем, че заради продължаващото руско влияние в София българите не са свръхентусиазирани да приемат Турция, но все пак двете натовски страни съюзници успяха да загърбят някои потенциални различия и да се заемат с въпроси, вариращи от заливането на България със сирийски мигранти до въпроса с голямата турска общност, живееща в тази страна, допълва Чевик.

Ясно е, че България има да извърви дълъг път, преди да стане икономически жизнен партньор в ЕС. Българите трябва да преодолеят психологическите окови, които ги връзват за агресивна Русия и да започнат да приемат висшите ценности на ЕС. Турция може активно да помогне в тази мисия. Турция може също така да помогне за поддържането на вътрешна стабилност сред турците и мюсюлманите в страната, казва в заключение авторът.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


466
Още по темата: ахмет давутоглуТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Срам и гнус..да се наведеш на поробителя си и да се радваш на това... бедна Българийо, щом анадолците ще ти помагат да предадеш братята си
22
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко злобно, малко обидно, с много дози истина, а най-вече тъжно, мнооого тъжно, защото до преди 10 години Турция беше след нас, а сега ни се пресмива.
21
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ГражданинАБСОЛЮТНА НАГЛОСТ Е ДА СРАВНЯВАШ ПРОЦЪФТЯВАЩА ТУРЦИЯ С МИЗЕРНА БЪЛГАРИЯ !!!!
20
1
 
5
 
! Отговори
до 23 минаващ преди 8 години
И, къде минавате другарю евроатлантик?.
19
2
 
29
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
И Тиквата оня ден на пресконференцията с това куче (премиера им на ***) се подсмихва и казва на журналистите: Те Русия и Турция са били приятелски страни винаги и се надявам, че ще намерят начин да преодолеят този конфликт. Толкова да е жалък, че няма накъде!
18
7
 
26
 
! Отговори
0 преди 8 години
Ааахахааааахаха. Най после истната за ***....ска София. "турски град от 70 години на миналият век".....
17
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се чуди човек какво са направили с милионите евросредства ???И НИЕ ТОВА ПИТАМЕ ??? ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ТОВА ПИТА !???? КЪДЕ СА ПАРИТЕ ????
16
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"че няколко приятели на Турция"...Кои от съседите и (и не само) са приятели на Турция?Келява страна! С Русия се бяха сприателили по неволя, но никой не обича удари в гърба! Така не правят приятелите!
15
25
 
17
 
! Отговори
Минаващ преди 8 години
Така е.Много русофили в българско.Но проблемът не е в това,че има много русофили в България- Русофили има и в САЩ и в Европа-особено във Франция.Проблемът е че нашите русофили за готови на предателство спрямо собствената си страна в името на Русия.Докато русофилите в САЩ и Европа харесват Русия,но повече държат на собствената си страна.Има една граница която не се пресича.
14
20
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Муахахах...тоя що не си погледне Анадолската Турция която прилича на територия от 19-ти век, ами гледа богатите квартали на Истанбул, Анкара и курортите Кушадасъ и Анталия само?
13
11
 
42
 
! Отговори
Гражданин преди 8 години
Абсолютна наглост и безочие. Срамота фесовете да ни поучават. в евроценности. Позор!!!!!!
12
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турците да погледнат собственото си дворче, в което живеят над 20млн. потискани от аскера кюрди. А всякакви мечти, че българите някога ще предпочетат вековния поробител (сега от НАТО) пред Русия са супер, супер невероятни :)
11
3
 
34
 
! Отговори
Български гражданин преди 8 години
Този е чужденец, ЧУЖДЕНЕЦ. Отношенията между ЕС и България, касаят само Европейската комисия от една страна и нашите държавници, български граждани от друга. НИКОЙ ДРУГ. НИКОЙ.
10
5
 
63
 
! Отговори
Йордан преди 8 години
Ето това много го мразя. Чрез споменаването на някаква болезнена истина( а именно, че досто фондове се поокрадоха и че София изглежда зле ) да се стигне до извода, че Турция ще ни помага в приемането на висшите ценности на Европа. Те колкото можаха помогнаха, цели 500 години. Айде нема нужда.
9
12
 
27
 
! Отговори
маке преди 8 години
некой ходил ли е в Истанбулна Топ Капъ сека вечер около 7 от хотелите се изнасят *** и се исипват буквално на средата на улицата
8
17
 
38
 
! Отговори
Български гражданин преди 8 години
Можеха да си спестят обидата за занамареността. Не виждам смисъл защо изобщо се споменава. Това си е наш вътрешен проблем и все чужденец, който си позволява да прави забележка обижда държавата ни. САМО български данъкоплатци могат да говорят за това. От чужденец (който и да е) това е обида.
7
13
 
68
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Убедихте ли се най-накрая какво злобно лицемерно същество е това турчина, драги софиянци и съграждани?
6
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Ясно е, че България има да извърви дълъг път, преди да стане икономически жизнен партньор в ЕС. Българите трябва да преодолеят психологическите окови, които ги връзват за агресивна Русия..."Много агресивна тая Русия :) Дано се успокои малко, да стане като САЩ - всяка година нова война...
5
2
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз съм един от православните българи, дето нямат нищо против Турция, съответно имат приятели-турци и ходят на море понякога в Турция с кеф. Казвайки това, мисля, че авторът е редно първо да си гледа собствения двор и после да коментира ние как сме усвоили евросредствата. :) В Турция има далеч по-сериозни вътрешни проблеми - тях да коментира (ама не му стиска, всеки разумен знае защо).
4
1
 
12
 
! Отговори
Ben Gan преди 8 години
ХАХАХАХА ...