Давутоглу призна: Напрежението с Русия влияе на мира!

Борисов се надява на разум: Много години бяхте първи приятели!
137
Давутоглу призна: Напрежението с Русия влияе на мира!
Борисов и Давутоглу. Снимка: Правителствена пресслужба

Турция няма желание за напрежение с Русия, това влияе на съседните региони и на световния мир, коментира турският премиер Ахмет Давутоглу на съвместната пресконференция с премиера Бойко Борисов в резиденция "Бояна".

Още по темата

Давутоглу заяви, че напрежението между Анкара и Москва е произлязло от желанието на Турция да опази границата си и да защити въздушното си пространство.

Турският премиер уточни, че при свалянето на руския самолет не се е знаело на коя държава е и за съжаление казаното след тази мярка не помага на диалога.

"Взаимоотношенията на Турция и Русия са много важни за Черноморския регион, както и за България, Грузия и т.н. С България винаги сме имали добри взаимоотношения, надявам се, че между Турция и Русия ще бъде подновено традиционното сътрудничество", каза още Давутоглу, цитиран от "Фокус".

Премиерът Бойко Борисов заяви, че вярва, че отношенията между Турция и Русия ще се нормализират. Пожелавам успех в това начинание, коментира българският министър-председател.

"Едно от най-важните качества на мъжа е търпението. Помня добре от Анкара, президентът Путин тогава и с президента Ердоган на обща пресконференция, каза, че България ще загуби всичко. Бяхме търпеливи, подходихме с търпение и уважение към всяка една позиция", каза Борисов като визира изявлението на руския президент Владимир Путин от Анкара преди малко повече от година, че се спира реализацията на проекта за газопровод "Южен поток".

По думите на Борисов няма как, ако една или друга държава са с влошени отношения, да се случат големите проекти. Българският премиер допълни, че е хубаво да има мир и икономиките да се развиват.

"Надявам се на разум и от двете страни. Много години Турция и Русия са били първи приятели, да намерят начин да си оправят отношенията, така че и този път ще проявим търпение", каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
от валута:към валута:ПРЕСМЕТНИИЗЧИСТИ Резултати X 1 TRY = 24.09 RUB Сами си правете извода, ако Русия имаше силна икономика ако нямаше инфлация и криза, Руската рубла щеше ли да е толкова евтина.
73
7
 
18
 
! Отговори
Факт! преди 8 години
Излагате се със вашите "Анти Турски" безпочвени коментари, времето ще ви докаже как с Турция ще си подобрим икономиката, само малко търпение и време трябва!
72
10
 
6
 
! Отговори
СУРА преди 8 години
ПАК ЩЕ СТАНЕ МНОГО, МНОГО ИНТЕРЕСНО,СНОЩИ ТУРЦИЯ Е ЗАДЪРЖАЛА 27 РУСКИ КОРАБА :))))))ВОВАТА ЩЕ РЕВЕ ДО НЕБЕСАТА :))))..............................Най-интересно ще стане, когато турция я затресе 12 по Рихтер, а от небето завалят Булави и Сатани. Тогаз ще се види бабаитлъка и тарикатлъка на турците какъв е.
71
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Москва не вярва на сълзи" - има такъв филм. Да пуснат три ф-16 сега над Сирия и сметките ще са платени. Единият самолет да се управлява от пилота свалил Су-то.
70
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
г-н Борисов / продавате държавата си и народа си ,как не ви е срам , мислех че поне имате достойнство но явно и такова нямате
69
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До анонимен"Но защо? Има хора българи с малко руска кръв, които сме посещавали Турция без проблем и с най-хубави впечатления и може пак да отидем"турция като дестинация не е нищо особено. много българи не биха стъпили пак там, ние поне не сме срещали такива, които да планират да ходят. повечето хора са отвратени! двуличници, лъжци и предатели
68
1
 
0
 
! Отговори
българи преди 8 години
еми за сега ще ги търпим няма да ги закачаме.
67
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Давутоглу призна: Напрежението с Русия влияе на мира!За да спадне напрежението, Турция е поела ангажимент да постави гръмоотвод в гъ3а на Путин, и излишното електричество да бъде насочено към потопения в тъмнина Крим.
66
3
 
23
 
! Отговори
подло и коварно преди 8 години
Турция няма желание за напрежение с Русия. Само има желание, подло и коварно да сваля руски самолети над сирийска територия и да изпраща турски главорези от Сивите вълци в Сирия, коментира турският премиер Ахмет Давутоглу.
65
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До анонимен91NE E VIARNO.VSEKI POLIZAI V TURZUA USKA PO 10 DOLARA--HAK PADISHAHASA.
64
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NIKOI TURCIN NE TRIABVA DA VLIZA V BALGARIA.VHOD ZABRANEN ZA TUTKITE V BALGARIA.
63
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов за мен си вече бита карта ! Турската ти същност лъсна !
62
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Давутоглу кога е мислил за мир ? Това което говори не е това което мисли.
61
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе тия продължават да се излагат като кифладжии,не знаели на коя държава е самолета,страхотна отбрана и армия имат прехвалените турци няма що. Ами ако самолета беше ваш бе ол.......... и и нещо се е повредило и не може да отговори пак ли щяхте да го свалите бе?
60
4
 
27
 
! Отговори
ник преди 8 години
Абе ***,вземи ти си оправи отношенията с Русия вместо да учиш Турците на акъл!И какво си мислиш,като Путин ти е казал,че ще загубиш,мислиш,че си спечелил!***!Вчера Турците са се молили за газ на Туркменистан,ама са ги отрязали,така,че имайте едно на ум
59
3
 
25
 
! Отговори
селяк веселяк преди 8 години
Борко внимай тоа да не мине зад гърба ти
58
9
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Но защо? Има хора българи с малко руска кръв, които сме посещавали Турция без проблем и с най-хубави впечатления и може пак да отидем. Винаги сме били като туристи. Няма никакво напрежение.
57
1
 
23
 
! Отговори
бай радой преди 8 години
На нашия му липсва само един фес иначе
56
2
 
19
 
! Отговори
тя преди 8 години
Докога ще продължават със смешните си оправдания , " не знаели чий е сваления самолет. Подготвения предварително подъл акт, не им донесе очаквания резултат и сега "не знаели"!
55
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция няма желание за напрежение с Русия, но прави на практика точно обратното.