Руската водка става мираж за украинците

Киев с "черен" списък на руски стоки и храни
29 дек 2015 22:07, Александър Попов
38
Руската водка става мираж за украинците
Снимка: Reuters

Министерство на икономическото развитие и търговията на Украйна е подготвило списък на руски хранителни продукти, чийто внос в страната ще бъдат забранен от 10 януари 2016 година. Това съобщи днес пресслужбата на ведомството, цитирана от ТАСС.

Разработени са предложения по въвеждането от 2 януари 2016 година на вносни мита за стоки с руски произход според режима на най-облагодетелствана нация, както и по налагането на забрана от 10 януари за внос на редица стоки, идващи от Руската федерация, се посочва в съобщението.

Общо в списъка влизат 43 вида продукти. По-конкретно се забранява вносът на хлебни изделия, тестени десерти, шоколадови бонбони, месо, риба, кафе, черен чай, бебешка храна, цигари с филтър, бира, водка и редица други.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: водкаУкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
Немирофф преди 8 години
В Украйна се правят доста марки водка. Не им пука да спрат руската, те си имат тяхна.
31
0
 
1
 
! Отговори
шаран-бг преди 8 години
"Смирнов" се прави от Смирнов в Щатите, защото том ги прогонва ВОСР - 1918 год. Но по търговска спогодба още със Улянов Владимир Илич, всяко тримесечие от Мурманск потегля за САЩ танкер с вода от изворите на Волга, от Валдайските възвишения. Това не е прекъснато дори по време на Втората световна война ! Ето за това "Smirnoff" е като Шотландското уиски, като Троянската сливова и Якорудсата шльокавица !!! Марка !!
30
1
 
3
 
! Отговори
някой преди 8 години
До: 26Украинска водка има и в България.Да не казвам къде и каква да не стане реклама.Всеки може да я намери във всички хипермаркети, наред с руската.
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да взимат пример от порош. Ще пият уиски.
28
0
 
5
 
! Отговори
Шаран-бг преди 8 години
Искам да кажа, че руси ,белоруси и украинци са ВСЕ ОТ ЕДНА МАЙКА РАЖДАНИ ! Т.е. братя славяни и роднини - както ние с македонците !!!
27
0
 
2
 
! Отговори
Шаран-бг преди 8 години
Хубавите алкохолни напитки се правят с хубава вода и... Друг е въпросът, че отровителят от Якоруда е използвал непонятни за него самия алкохоли, които най-вероятно са примесени и с цианиди! Руснаци, украинци и белоруси / все от една майка ***/ са факири в правенето на алкохолни напитки.Много важно за украинците , че няма да пият руска водка ! Важното е да имат хляб! Макар че са житницата на Европа, политиците са ги докарвали до канибализъм 20-ях години!!!
26
1
 
2
 
! Отговори
ВМФ преди 8 години
Да поръчат от Якоруда.
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И газ и нефт ще бъдат мираж за хахляните скоро време. Долу горе беше същата ситуация с Грузия, но грузинците се усетиха на време
24
1
 
9
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Могат да внесат българска домашна ракия от Якоруда, таман да свърши войната по липса на участници от едната страна....
23
1
 
6
 
! Отговори
партиен член преди 8 години
Тези забранени стоки ще си ги доставят от другаде, това е ясно.Но на каква цена ?Според мен е по важно Украйна какво и къде ще изнася.Основният и износ беше за Русия.
22
4
 
13
 
! Отговори
шуссссссссссссссссс преди 8 години
До някой......Точно това европейско споразумение сега ще изяде главите на украинците--защото от Полша вече има искове за над 5 милярда долара обещетения за полските имоти в Украйна---Поляците казват-Щом сте подписали европейското споразумение за присъединение-ще плащате според евро-законите....Та виж в украинските новини какви бунтове стават в Западна Украйна--скоро ще стане като в Донбас........
21
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Леле, ами те украинците произвеждат повече и по-качвствена водка от руснаците бе !Повечето украински марки се изнасят на Запад и в Русия.Мно го им пука дали ще внесат руския самагон :)))
20
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
чудо голямо за водката. ще внасят от нас, или от Беларус. Беларус има друго отношение към Украйна и изнася и дизелово гориво. Лукашенко си държи на добрите отношения с Украйна.
19
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Белугата си е белуга само където никой не я е чувал...
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия искат съвсем да ги убият от глад, искам обаче да питат някой украинец каква водка предпочита
17
2
 
5
 
! Отговори
някой преди 8 години
Да, но затова пък ще се радват на шведска водка защото ги приемат в европейското споразумение за свободна търговия!
16
0
 
4
 
! Отговори
ха -ха преди 8 години
Ха ха ха ..Бутна ли ме или сам паднах
15
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То пък една водка.Smirnoff и Grey Goose са много по-добри от Столичная. А най-добрите водки са полските и финландските.
14
6
 
23
 
! Отговори
ракиджия преди 8 години
Падам си много по ракийката, но не отказвам и други питиета. Гледам за водката станало на въпрос, а някакъв разбирач по-долу решил да си прави гимнастики с най-добрите водки в света, а именно руските. Ще го питам пробвал ли е някога Руский стандарт златна и платинена? Сигурен съм, че не е. Е да пробва и тогава да ми приказва за световно неизвестните украински водки! А най-добрата водка, която някога съм пил се казва Белуга. Сибирска водка, просто няма втора такава. Пробвай е разбирачо!
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
много обичам... когато мога ...да шиб -ам украинки .. е много са дашни