Новогодишни пожелания от Путин и драма в туризма

Руският президент вдигна тост за просперитета на Русия
Обновена: 1 яну 2016 08:48 | 1 яну 2016 08:01,
226
Новогодишни пожелания от Путин и драма в туризма
Снимка: Архив Reuters

Новогодишното поздравление на президента на Русия Владимир Путин в продължение на много години е неразделна част от празника, пише руският вестник "Комсомольская правда“, цитиран от "Фокус". Обикновено държавният глава пожелава на гражданите на страната това, което желае и за себе си и семейството си. Но тази година той отдели особено внимание в обръщението си на тези, които заради служебни задължения нямат възможност да посрещнат 2016 година с любимите си хора.

"Ние сме благодарни на всички, които ден и нощ, през делничните дни и празниците, винаги са на работа“, каза Путин. "Днес, бих искал да поздравя специално войниците, които се борят срещу международния тероризъм“, добави държавният глава.

Специални пожелания в празничната наздравица на президента бяха отделени за родителите и децата, които празнуват Нова година разделени.

"Нека си пожелаем успех, радост и щастие. Да благодарим един на друг за разбирането и подкрепата, за участието и чувствителността. И не забравяйте да вдигнем тост за просперитета и благосъстоянието на Русия“, завърши Путин.

Първите минути на новата 2016 година министърът на извънредните ситуации Владимир Пучков пък прекара на работното място - в националния кризисен център, пише вестник "Российская газета“.

"Центровете за управление на кризисни ситуации във всички региони на Русия не са регистрирали никаква извънредна ситуация и значими произшествия в първите часове на 2016“, съобщи Пучков на конференция в Националния център за управление при кризи. Той традиционно прекарва Нова година и рождения си ден на работното място. След като изслуша докладите, Пучков припомни, че правителството и единиците за действие при извънредните ситуации към Министерство от 20 декември до 11 януари са преминали към режим на повишена готовност.

"Моля ви да не се отпускате. Новогодишната нощ е трудна и напрегната“, заяви министърът.

За паника на руския туристически пазар съобщи говорителят на Руския съюз на туристическата индустрия (РСТ) Ирина Тюрина, предаде вестник РБК.

"Получаваме обаждания от туристи от различни градове, които се интересуват от съдбата на платените ваучери; или туристически агенции, които не знаят какво да кажат на туристите“, каза тя.

По думите на Тюрина, PCT вярва, че Ростуризм е избрал неподходящо време да обяви изключването на 19 фирми от федералния регистър на туроператорите. "Не е ясно защо беше необходимо да се вземе такова решение точно на 30 декември, по време на пика на зимния сезон, когато десетки хиляди туристи летят или трябва да летят за почивка. Да не говорим за факта, че изключването от операторите от регистъра е абсолютно безпочвено“, каза говорителят на организацията.

На 30 декември Ростуризм обяви, че от 1 януари изключва от федералния регистър на туроператорите 19 юридически лица, свързани с турски бизнес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно сирийците защо не искат убежище в русия
83
10
 
5
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Българите винаги са обичали и продължават да обичат Русия. Колцина обичат САЩ?
82
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Vijte kat pochnem ot ESTONIYA,LATVIYA,LITVA,POLSHA,UKRAYNA,GRUZIYA,TURCIA i nakraya naroda na SIRIA vsichki sa kruvni vragove na ruskoto diktatorsko agresivno pravitelstvo i prezident
81
1
 
5
 
! Отговори
До № 118 преди 8 години
Който си позволява да обижда някого на майка е пълен ***.
80
9
 
4
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Руснаците обичат президента си и това трябва да се уважава. Който е изпълнен с негативизъм към една цяла нация е ограничено същество.
79
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ИванPaplach e maykati deto te e rodila takuv predatel NA RODINATA SI BULGARIA
78
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България ако обичаше Русия нямаше да ходи при европейци и американци Ама май никой вече не обича Русия дори и прибалтийските републики не искат да чуват за тях Тролчета не се напъвайте
77
5
 
5
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Който пише на латиница го четат по-рядко. Прескачат го, това е нуеважение към българския език, прилага се от разни *** и друга ***.
76
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
AZ obicham BULGARIA za razlika ot teb 111 i moyta rodina e BULGARIA a ne rusia kakto tvoyata,za rubli si se prodal na pyutin
75
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Rusnacite sa izbili za 3 mesechnata si agresia v SIRIA nad 800 civilni ot tqh 192 deca kum 200 jeni i ostanaloto civilni vazrastni maje
74
4
 
3
 
! Отговори
Иван преди 8 години
В момента един Анонимен пише на латиница, православните пишат на кирилица. Това е разликата между обичащите и мразещите Русия. Латинците са много малки, едва забележими.
73
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
V momenta edin domat v RUSIA struvalo 3 lv
72
9
 
8
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Русия и Путин могат да мразят само отчаяни и объркани хора. Народа на българия обича Русия, това не е от вчера и не е за един ден.
71
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ZA statukvoto na UKRAYNA garanti bqha AMERIKA I RUSIA v zamqna UKRAYNA e zaduljena da unishtoji nad 2 hilqdi yadreni glavi no,RUSIA pak ne spazi ugovorkata i verolomno napadna UKRAYNA i aneksira iztochna ukrayna
70
3
 
6
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Всъщност Путин е най-опитния и знаещ политик от всички сегашни водачи на Европа и САЩ. Никой от тях не може да му стъпи на малешката.
69
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До Анонимен 101Statukvoto na KRIM beshe dogovoreno oshte ot OSMANSKATA IMPERIYA I RUSKATA IMPERIYA ,che KRIM shte e nezavisima darjava i garanti za tova shte sa ruskata i osmanskata imperii ,no kakto vinagi na rusnak nikakvo doveria vidqhte kvo napraviha s KRIM
68
6
 
10
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Който мрази Русия, мрази и България.
67
3
 
8
 
! Отговори
До Анонимен № 101 преди 8 години
Не Урайна, а мозъкът ти е анексиран.
66
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
UKRAYNA e verolomno aneksiran ot rusia,zatova pri purviya udoben moment rusnacite shte budat bezjalostno unishtojeni i izgoneni ot UKRAYNA
65
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин - цифри и факти !2000 убити и 3000 ранени руски войници в Донбас.377млрд. разходи за войната в Украйна.8млн. US дневно за Сирия.12% инфлация.Ръст на смъртността с 5,2% спрямо 2014г. Най-висока в Крим.46% от руснаците получават по-малко от 141 $ на месец.Нови репресивни закони.Разпродаване на огромни предприятия на Китай.Аналогии с България са неуместни. Русия е най-богатата страна в света. rusnsn.info/vazhnoe/2015-putin-v-tsifrah-i-faktah.html