Германия с лимит: Най-много още 200 хил. бежанци

През 2015-а в страната са дошли около 1.1 млн.
Обновена: 3 яну 2016 12:36 | 3 яну 2016 12:36, Веселина Йорданова
112
Германия с лимит: Най-много още 200 хил. бежанци
Снимка: архив, Ройтерс

Остане ли бежанският приток в Германия на нивото от 2015 г., в близките години страната не ще може да се справи с миграционната криза. Това заявява премиерът на федералната провинция Бавария Хорст Зеехофер в интервю, поместено днес от в. "Билд ам зонтаг", предаде ТАСС.

"Опитът от минали години показва, че Германия няма да има проблеми, ако притокът достига 100 000, максимум 200 000 бежанци и кандидати за такъв статут годишно. С това можем да се справим, в случая ще се задейства интеграционният процес, така си го представяме в Бавария", обяснява Зеехофер.

"Ако не действаме бързо, ще се наложи Германия за две години да приеме 2,5 милиона бежанци. И то без да включвам в сметката пристигането на техни роднини", добавя политикът.

Статистиката сочи, че през 2015 г. в Германия са дошли около 1,1 милиона бежанци. Все още не са публикувани официални прогнози за тази година.

Освен баварското правителство, Хорст Зеехофер оглавява партията Християнсоциален съюз, коалиционен партньор на Християндемократическия съюз, воден от канцлерката Ангела Меркел. ХСС настоява да не се допускат в Германия бежанци, неразполагащи с никакви документи. Освен това, баварската партия иска всички бежанци задължително да преминават интеграционни и езикови курсове.

Бавария е настанила досега в земите си по-голям брой пришълци от другите региони на Германия. Зеехофер неведнъж е отправял искане да бъде въведен лимит за приемане на новопристигнали и е критикувал Ангела Меркел заради миграционната криза, напомня ТАСС. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още по темата: германиябежанци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
33
 
! Отговори
тТт преди 8 години
За*бете я вие баба Меркел. Дайте да си гледаме нашата котурка, че нали се сещате къде ще разпределят най-малоуmните, най-нискообразованите и най-съмнителните мигранти?!
2
4
 
28
 
! Отговори
онеправдан сириец преди 8 години
A, що бе? Баба Меркел нали е златна, добра душа. Не може така, това си е чиста дискриминация! А като се премести половин Сирия в ГЕрмания ще си направим партия и ще поискаме официалната религия да е мюсюлманството. АЛАХ АКБАР!
1
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички знаем,че никога няма да спрат.Поне докато Меркел е на власт.А после ще почнат да ги разселват в бедните държави нали оня женственият премиер на Австрия обяви планът- тези които не искат талибани им се спират субсидиите от ЕС.А дъртата вещица го гледаше в захлас.Нейният еврогерой...