Меркел нареди: Стигнете до дъното на случилото се в Кьолн!

Да се прегледат политиките за депортиране, предложи канцлерът
7 яну 2016 19:14,
94
Меркел нареди: Стигнете до дъното на случилото се в Кьолн!
Снимка: архив, Ройтерс

Германската канцлерка Ангела Меркел настоя днес властите напълно да изяснят какво се е случило при нападенията срещу жени в новогодишната нощ в град Кьолн, които потресоха Германия, предаде ДПА.

"Случилото се на Нова година е напълно неприемливо", каза Меркел на пресконференция в Берлин след среща с румънския министър-председател Дачиан Чолош. "Усещането, което са имали жените в този случай - че са напълно беззащитни и оставени на произвола, лично за мен е нетърпимо и затова е важно да се разкрие всичко, което се е случило", добави тя.

Меркел заяви, че ще обмисли мерки, включително промяна в законодателството и увеличаване на броя на полицаите.

"Трябва също така да продължим да говорим за основата на нашето културно съвместно съществуване в Германия и хората с право очакват думите да бъдат последвани от дела", каза тя.

Според нея е необходимо непрекъснато да се прави преглед на политиката за депортиране, "за да се изпрати ясен сигнал към хората, които не искат да се придържат към нашата правна рамка".

Вътрешен полицейски доклад, цитиран от ДПА, показва, че полицията в Кьолн е била толкова затруднена да се справи с тълпата мъже, извършващи масови сексуални посегателства и кражби в новогодишната нощ, че се е страхувала да не би да се стигне до "сериозни наранявания и дори смъртни случаи".

Още по темата
Докладът с дата 4 януари описва обстановка на хаос при събитията, разиграли се до централната жп гара на града. Според него липсата на полицаи и оборудване е създала ситуация, при която е ставало въпрос за "оцеляване на най-подготвените". Документът обрисува картина, при която групи от мъже, предимно чужденци, физически са пречили на полицаите да помогнат на нападнатите жени.

Полицията е получила над 100 оплаквания, три четвърти от които от сексуален характер, включително за две изнасилвания, извършени от мъже "от северноафрикански или арабски произход", които по думите на жертвите са ги обградили, насилили сексуално и ограбили, като това е били извършено по методичен начин.

"Жените, придружавани или не, буквално бягаха, нападани от всички страни, през тълпите от тежко пияни мъже по начин, който не може да се опише с думи", се казва в доклада.

Изтеклият в публичното пространство документ противоречи на изявлението на нската полиция от 1 януари, че новогодишните празненства са преминали "спокойно".

Органите на реда заявиха днес, че разследват 16 души във връзка с престъпленията. Засега няма арестувани.
Подобни масови нападения е имало също така в Хамбург, където са били подадени над 50 жалби, и в по-малка степен в Щутгарт и Франкфурт.

Тази вълна от престъпления разпали с нова сила продължаващите дебати за последиците от допускането на 1,1 милион мигранти в Германия през 2015 г.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
6
 
! Отговори
Emigrant преди 8 години
"Случилото се на Нова година е напълно неприемливо", каза Меркел на пресконференция в Берлин след среща с румънския министър-председател Дачиан Чолош. ***I zashto sled sreshta s rumynskiia ministyr-predsedatel, a ne vednaga?*** "Трябва също така да продължим да говорим за основата на нашето културно съвместно съществуване в Германия и хората с право очакват думите да бъдат последвани от дела", каза тя.***Nonsens na fona na pyrviia citat. VERVAITE!
41
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За баба Меркел-Каквото повикало това се обадило.Да приема още арабески.Исперкало бабе.
40
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А искат 100 000 да вкарат тука... Е ако стане Косова и Сребреница ще е нищо.... Да....си е.... майките третополовите
39
3
 
10
 
! Отговори
летописец преди 8 години
Меркел е донбаска ашкеназка и е нормално, че допусна тази грешка. Нейните предци никога не са живяли заедно с арабелите и тя няма генетичен спомен на какво са способни братчедите и. Ако тя беше сефарадка и беше направила тази про.стотия, то би я направила само умишлено и то за да унищожи Германия, защото такава държава скоро няма да я има. Хитлер ***!))))))
38
0
 
12
 
! Отговори
11 преди 8 години
Значи това нещо иска да стигнат до дъното на неговите ***...
37
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
меркел нареди отивате в българия и режете оградата с турция.
36
1
 
7
 
! Отговори
м преди 8 години
има 5000000 турски граждани в Германия вече 60 години работят,хванете ги теэи 10000 пияни и ги напийте хубаво в ГЕРМАНИЯ,има камери
35
0
 
26
 
! Отговори
123 преди 8 години
според мен интелигентното и принципно западно общество със силно гражданско самосъзнание пречи много, ама наистина много на големи финансови интереси да се случат.Най-вероятно точно те са причината и инициатора на всичко това.Забелязвам,че имат силно лоби в политическите среди на много страни,включително и нашата.Много празнословци продължават да защитават мигрантите и желаят още повече от тях.Това неестествено желание предполагам е добре предплатено
34
0
 
20
 
! Отговори
Що триете бе говведа преди 8 години
Независими медий, друг път
33
0
 
34
 
! Отговори
До анонимен 26 преди 8 години
Единствената адекватна реакция е Меркел да си подаде оставката!----------------------------------------------В този случай, преди да си подаде оставката, Меркел първо трябва да си "изпере на*раните ***". Много е лесно да се на*ереш, да си подадеш оставката и някой друг след теб да ти "чисти"...
32
0
 
6
 
! Отговори
До33 преди 8 години
Водородна Тренировъчна за вътрешни размирици, ти маай не си ходил в казарма?
31
7
 
11
 
! Отговори
123 преди 8 години
прав бях,целта е да се засили полицейщината и да се ограничат правата на гражданите,за да могат да ги командват по-лесно.За да се прокарат тези промени трябваше да се предизвикат проблеми и конфликти,трябваше да се вкара враг,който да създаде бойно поле и условия това да се случи.Сега започват законодателни промени,засилване щата на полицията и т.н.В мирно време хората нямаше да позволят да се случи това.Играят шах с няколко хода напред-браво
30
1
 
23
 
! Отговори
от 33 до 34 преди 8 години
Има си цяла наука за управление на тълпи и маси по време на публични мероприятия и както и при безредици. В случаят са били поне 7 групи много добре координирани на база, на това как са се движили и много добре обучени да се подчиняват на команди, защото не са направили никакви други хулигански поразии, а всички групи са прави едно и също. Ако това не е организирано и контролирано щеше да сеполучик като във Франция в гетата- масови разбивания на коли, магазини, опожарявания на скъпи имоти и т.н.
29
0
 
18
 
! Отговори
цигара преди 8 години
Трудно може да се намери статистика в Интернет за процента на случаи на изнасилвания съчетани с кражба.Лично за мен двете престъпления се разминават в повечето случаи или става въпрос за психопатология,но може и да греша.Изглежда мигрантите са виновни за посегателствата;предлагам да се затворят всички джамии в Германия, незабавно, до пробуждане на гражданско мислене у мюсюлманите !
28
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сетила се Меркел ...Свърши се със спокойствието на Германия.
27
0
 
17
 
! Отговори
МЕРКЕЛ Е В ДЪНОТО преди 8 години
и много добре го знаят всички. Затова ще падне от власт или ще падне ЕС
26
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я ме поправете ако греша, но немските полицаи са въоръжени, нали така? Армията също е по улиците в Германия, нали така? И какво четем, за Бога??? На полицаите им пречели физически да стигнат до жертвите, а те се страхували да не се стигне до наранени!? А кметицата казала жените да се съобразяват!? Е, с бурки ли да ходят? И полицаите така ли си вършат работата? Нашите поне налагат, а американските директно стрелят, пък тези се притеснявали за маврите...
25
0
 
8
 
! Отговори
до некъФ еврохеец преди 8 години
Ало виж си минусите и си помисли,ако изобщо можеш дали пък не си в грешка,ако пък не пробвай гравитацията от Аспаруховия мост може и да полетиш.
24
1
 
25
 
! Отговори
До запа преди 8 години
Какво дъно?!? Все едно, че е някаква конспирация или какво? Събират се хиляда австралoпитека на едно място и резултата е сигурен - насилие и безчинства.
23
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Май никой не разбра какво всъщност стана, това беше една проба да видят до колко са готови слубите в държавата да действат в случай на масови безредици. Това е просто пробва да видят реакцията, за да знаят как координирано в рамките на няколко дена да съсипят държавата и да вкарат Европа в дъбока криза, т.е. във военно положение...