Меркел поиска експулсиране на бежанци с условни присъди

Предложението трябва да бъде одобрено от парламента
9 яну 2016 21:22, Анисия Иванова
115
Меркел поиска експулсиране на бежанци с условни присъди

Германската канцлерка Ангела Меркел се обяви за по-строги правила за експулсиране на търсещи убежище, осъдени от германския съд, които да разрешават експулсирането на получилите дори условни присъди, предадоха ТАСС и Франс прес.

Ако бежанци извършат престъпление, което се наказва дори с условна присъда, правото им на пребиваване трябва да се отнема, заяви Меркел на пресконференция след края на партийно заседание в Майнц.

Това се казва и в изявлението, прието от ръководството на Християндемократическия съюз (ХДС) в Майнц. Ръководството на ХДС се обяви и за ограничаване на броя на пристигащите в Германия бежанци, като посочи, че предвид непрекъсващия поток от мигранти, държавата и обществото се оказват пред предизвикателства, с които може да не се справят.

Предложението ще бъде обсъдено с коалиционните партньори на ХДС и ще трябва да бъде одобрено от парламента, отбелязва Асошиейтед прес.

През новогодишната нощ бяха извършени отвратителни престъпления, които изискват решителен отговор, подчерта Меркел. Промените в законодателството ще са в интерес както на германските граждани, така и на повечето бежанци, уверена е германската канцлерка.

Около 1000 младежи, повечето от които "с арабска или северноафриканска външност", се събраха на площад в Кьолн близо до катедралата и гарата. След това те се разделиха на малки групи и извършиха нападения срещу жени. Досега в полицията са постъпили над 300 оплаквания от потърпевши, които съобщават за посегателства, изнасилвания, оскърбления и грабеж. Над 100 подобни оплаквания са подадени и в полицията в Хамбург. Не е известно дали случаите в двата града са свързани.

От 31 временно задържани за разпит след новогодишните нападения 18 са били търсещи убежище, но е имало и 2 германци и 1 американец. Никой от задържаните засега не е обвинен в извършване на сексуални посегателства и разследването продължава. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
29
 
! Отговори
71544 преди 8 години
Тя ще ги експулсира, а те ще се връщат повторно с помощта на наши и турски каналджии, защото им е поставена задача и те я изпълняват - да всяват страх и тревога в местното население, да предизвикват сблъсъци с местните граждани, за да дестабилизират цялостно ЕС. Ние може да си се заиграваме с мантри като "толерантност", "милосърдие" и да провеждаме всякакви маршове облечени или съблечени.
33
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво стана бре ариийците
32
3
 
17
 
! Отговори
Меркел преди 8 години
Бабо Меркел, где така ? На джамия, Мустафа.Вица е *** разбира се но показва как бавно и полека, Германия бива постепенно ислямизирана отвътре. Скоро мюсулманите ще станат фактор в германското общество, а станат ли такъв в Германия излишно е да говорим, какво ще се случи в Европа. Меркел се престара в угаждането и ще страда.
31
2
 
12
 
! Отговори
Гражданин преди 8 години
Само тях ли ?! Ами другите кога ?! Или понеже те ще превземат Германия без насилие могат да си действат както си искат ?! Това не ви ли замирисва на "криворазбраната доброманщина " ?! Вън,вън от Европа!!!
30
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Умерените изнасилвачи да не бъдат закачани!Тези, които изнасилват неумерено да си носят последствията, а за останалите повече германки, за да можем умерено да ги изнасилим!
29
6
 
6
 
! Отговори
скин преди 8 години
Немци ли!? Боли ме *** за тия ***!
28
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бабката е мооооого ядосана че на нея не посягат....
27
4
 
31
 
! Отговори
ss преди 8 години
какво експулсиране бе??? интегрирайте си ги нали си ги поканихте нали ни давахте акъл и на нас как да си интегрираме ромеите сега ревете. с вашите камъни по ващата глава
26
2
 
30
 
! Отговори
Рали1 преди 8 години
Йозеф Хамер е австрийски историк,автор на"История на Османската държава"-"Може ли османското присъсъствие да е благодеяние за покорените народи, щом гърци,сърби,румънци, българи,албанци,арменци,кюрди и араби са се борили векове наред,за да го отхвърлят?И щом Османската монархия и халифатът са отречени в самата Турция с реформите на Ататюрк от 1922 и 1923 г.?"Така и не сме си научили урока от историята!Или германците искат да разберат какво означава"присъствие"?
25
2
 
28
 
! Отговори
<><> преди 8 години
Не трябва ли след като бият , е*ът и грабят народа ти ...виновниците да бъдат бастисани , а всички от породата им да бъдат изпратени с шутове там от където са дошли ? Чакаш да започнат да убиват ли (в прочем те започнаха де) .....*** в техните държави и направи същото да видим как ще ти "затегнат" мерките !
24
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи, вкара в кошарата вълците и ще гони тези, които са изяли някое агне.Е, не! Това е невероятна мaлoyмщина. Все си мислех, че германците са по-хора, но щом за втори път си избират това ***, кукла на конци, то явно нещата са изключително зле. Чувам от познати там, че цените са много високи, данъците убийствени, а заплатите смешни на фона на осатналите в ЕС. Проверих статистиката и видях, че е наистина така. Заплатите в Германия са по-ниски от доста стари членки на ЕС. А сега и имигранти..
23
3
 
43
 
! Отговори
не на заблудата! преди 8 години
При условие, че на полицаите им е заповядано отгоре да не закачат емигрантите, на журналистите да не пишат от какъв произход са престъпниците и ако има престапления от малцинствата изобщо да не се отразяват се чудя, кога тези, които заслужат ще стигнат изобщо до съд и кога съда ще ги осъди, след, като и той е в ръцете на управляващата върхушка.Така, че тези изявления на фрау Изпepkeл са само, за да заблуждават хората и да тушират напрежението, което е огромно и се очаква скоро да експлоадира.
22
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой преглежза тия хора?Това е важноАко аз отивам в арабска държава ме ваксинират.Тия разюздани младежи кой знае какви болести ще домъкнат
21
2
 
36
 
! Отговори
Балканска война 2016 преди 8 години
А напишете за Косово де!!!! Прищина гори... Ей, че Тръгне Европа и ще изгори...
20
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бабо М., не се коси, ще вдигнеш кръвното, като Винету от Банкя. Скоро мигранти от Сибир ще оправят положението. Високи, руси, сини очи и корави характери - как ще ги познаеш? Литър водка и две-три германки на коляното. Няма опипване пр. Директно в целта, е , боли но..После уважение, най-святото в Русия е майката, независимо каква е била. Там псувня " да ти е.а майката " води до преждевременна смърт. Така е и между впрочем и в Турция.
19
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел да се експулсира в Сибир.
18
4
 
32
 
! Отговори
Рали1 преди 8 години
Какви присъди? Че те са невинни,след като и нашия Кънев е защитник на низките средновековни страсти!"Това са просто хулигански прояви...Скандалът с изнасилванията в германският град Кьолни на други места се преекспонира и това води до умишлено насаждане на ксенофобски настроения. Това заяви пред телевизия "Европа" председателят на Българския хелзински комитет Красимир Кънев."
17
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
300 пострадали, обградени от по 10 мигранта и местни мюсюлмани прави три хиляди престъпника!!! мащабите на престъплението се намаляват!!!Колко са арестувани?Колко от арестуваните са освободени?На практика престъпниците са на свобода. Като нашите престъпници. Нищо ново.Закони за самоотбрана трябват!!!
16
2
 
46
 
! Отговори
777 преди 8 години
ПОЛИЦАЙЧЕТАТА ЗАЩО ДОПУСНАХА МОМИЧЕТА И ЖЕНИ ДА БЪДАТ ИЗНАСИЛВАНИ, ОБАРВАНИ И ОБИРАНИ ОТ МИРИЗЛИВИ,ДРОГИРАНИ, ЗАРАЗЕНИ И СМЪРДЯЩИ НА АЛКОХОЛ ЖИВОТНИ НЯМАЛО ЛИ Е ТЕХНИ БЛИЗКИ ТАМ.???МИСЛЕЙКИ ,ЧЕ ПРИКРИВАТ ПРОБЛЕМА НЕ ЗНАЧИ ,ЧЕ ВСИЧКО Е ЦВЕТЯ И РОЗИ..
15
2
 
21
 
! Отговори
От 14 преди 8 години
До 17 Не знаех, че дъртата нема деца