Русия готова да даде убежище на Башар Асад

Путин: Не искаме Сирия да свърши като Ирак или Либия!
Обновена: 12 яну 2016 08:55 | 12 яну 2016 08:55, Елка Василева
166
Русия готова да даде убежище на Башар Асад
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Русия може да даде убежище на сирийския президент Башар Асад, ако той бъде принуден да напусне страната си, заявява руският президент Владимир Путин в интервю за германския таблоид "Билд", цитирано от ДПА.

"Със сигурност беше много по-трудно да дадем убежище на г-н (Едуард) Сноудън в Русия, отколкото би било за Асад", каза Путин.

Според него е твърде рано да се каже дали ще трябва Русия да приюти Асад, чиято страна почти пет години е раздирана от гражданска война, отбелязва ДПА.

"Първо населението на Сирия трябва да може да гласува и след това ще видим дали Асад ще трябва да напусне страната си, ако загуби изборите", продължава руският президент.

Той признава, че Асад "е направил много неправилни неща през този конфликт". Но добавя: "Конфликтът никога нямаше да се разрасне толкова, ако не бе подклаждан извън Сирия - с оръжия, пари и бойци".

Путин повтаря позицията на Русия, че подкрепя Асад, дългогодишен неин съюзник, за да не допусне сценарий с провалена държава, като в Либия. "Не искаме Сирия да свърши като Ирак или Либия. Погледнете Египет: президентът Сири заслужава да бъде похвален, че пое отговорността и властта в извънредна ситуация, за да стабилизира страната".

"Асад не се бие срещу собственото си население, а срещу онези, които извършват въоръжени действия срещу правителството", отвръща руският президент на въпрос защо Асад бомбардира сънародниците си. "Ако това вреди на цивилното население, вината не е на Асад, а преди всичко на бунтовниците и на поддръжниците им в чужбина".

Путин още веднъж изтъква, че това не означава, че всичко в Сирия е наред или че Асад прави всичко както трябва.

Руският президент казва, че страната му ще окаже съпротива на Турция, която е член на НАТО, ако тя заплаши националната сигурност на Русия, имайки предвид свалянето на руския самолет през ноември, който според Турция навлязъл над турската територия. "Силно се надявам, че подобни събития няма да прераснат в големи военни конфликти. Но ако са застрашени руската сигурност и интереси, Русия ще окаже съпротива. Всеки трябва да знае това", продължава Путин пред в. "Билд".

"Турция е част от НАТО, но не бе нападната. Следователно не е нужно НАТО да защитава Турция и нашите проблеми с Турция нямат нищо общо с членството на тази страна в НАТО", подчертава той. "По-добре е турското ръководство да се извини за свалянето на самолета, което очевидно беше военно престъпление, вместо да се обажда в централата на НАТО", добавя Путин в интервюто за "Билд", цитирано от ДПА.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
2
 
! Отговори
gtf преди 8 години
До сараф 133ако си кадърен и не пиеш, в Русия ще вземаш много по-голяма заплата отколкото тук.. смотльо
80
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хммммм а не би ли трябвало Асад да е на съд за обгазяване то на цели квартали с училища с химическо оръжие и отровни газове ? Или за бомбандировките му върху цивилното население с барели напълнени с болтове и пирони, повръща ми се от тези
79
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Естествено, русия си опитва да си възвърне името на бодигард и пазител на диктатори като ги спасява от собственото им население или международния съд, не успя със садамчо, Кадафи и Милошевич но спаси Янукович и сега се опитва да спаси и Асад, и.военната си база там също
78
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, как няма да му даде!Нали всички главорези са "завършили" курс по съдизъм.Съвсем скоро, когато Русия отиде при СССР, светът ще сиотдъхне и хората ще заживеят спокойни.
77
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С продажната си политика ще дадете убежище и на северокорейския сатрап.
76
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин изтъргува Милошевич,Саддам,Кадафи. Ако е в интерес на Русия,ще изтъргува и Асад. Крайно време е и русофилите и амереканофилите,да разберете простата истина.Всички империи действат по един и същи начин.Добри и лоши има само в представите на децата. САЩ и Русия не са нито добри нито лоши.Има само интереси.
75
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
PUTLIN UY LI TARSISH V SIRIYA zlobno chove4e ,tochno ti si vinoven che kasapina ASAD izbiva sunitite,shte vidish ti edno izvinenie ,oshte edna godina tam i si vav ***
74
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един комплексиран диктатор ще приюти друг такъв.
73
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
TURZITE SA VINOVNI ZA KATASTROFATA V SIRIA,A ZAPLASHVAHA I BALGARIA VS MESTAN.TRIABVA DA POMOLIM PUTIN ZA POMOSHT--NATO E FALSHIVA ORGANIZAZIA.SAMO RUSIA MOGE DA ZASHTITI SLAVYANSKA BALGARIA.
72
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БАШАР И ЯНУКОВИЧ ОТДАВНА ГИ НЯМА!!!!!!!!! ТЕ СА С ПО-МАЛКО РЕЙТИНГ ДОРИ И ОТ ЛАВРОВ-ЛАРВОВВАЖНОТО Е, ЧЕ СССССССССР2- РУСИЯ ЩЕ ПУКНЕ ФИНАНСОВО СКОРО И ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ!!!РУСКОТО НАСЕЛЕНИЕ ОСТАВИ ПУТИН НА ВЛАСТ ЗА ДА ИЗБИВА НАРОДА НА СИРИЯ И НА УКРАЙНА И ЗАСЛУЖАВА В ССССССССССССР2 РУСИЯ ДА СТАНЕ МНОГО ПО-ЛОШО ОТ КОЛКОТО СТАНА В СИРИЯ И УКРАЙНА!!!!!!!!!!!!УКРАЙНА УБИ КУЧЕТАТА ЗАРАДИ СВЕТОВНОТО ТАМ КАТО ГИ ОПЕЧЕ ЖИВИ В ПОДВИЖНИ КРЕМАТОРИУМИ И СЕГА СИ ПОЛУЧИ ЗАСЛУЖЕНОТО СЛЕДВА РУСИЯ
71
8
 
8
 
! Отговори
сараф преди 8 години
До руснакАми това са 180 долара средна заплата в Путинистан бе !
70
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПУТИН Е НАЙ-ЖАЛКИЯ УПРАВНИК УПРАВЛЯВАЛ НЯКОГА РУСИЯ!!!!ПУТИН ОТДАВНА ДАДЕ УБЕЖИЦЕ НА ГОВОРИТЕЛЯ СИ ЗА СИРИЯ БАШАР АСАД !!!БАШАР АСАД ЖИВЕЕ НА РУСКИ КОРАБ!!!!!!!!!!!!!!!!!
69
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 132: Както отговарят Буш и Обама ЛИ?
68
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Антон......е хубаво съчини тая слъзлива история--ама какво общо има днешна Русия с комунизма ??? В днешна Русия си е чист капитализъм-даже в парламента им има по-малко леви-отколкото в парламента на Франция....Ходил съм в Русия-капитализъм и пазарна икономика--другото което го четем тук е просто тЪЪЪба пропаганда
67
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Средната заплата в Русия е 10 хил. рубли.
66
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнтонКражбата на комунистите и днес е законна. Системата е направена от тях
65
1
 
4
 
! Отговори
До 110 преди 8 години
Ми как да не купуваш от Лукойл, като близо 80%-90% от всички горива които се продават в България са на Луколй. Всички от големите вериги купуват горивата си от Лукойл.
64
11
 
9
 
! Отговори
Антон преди 8 години
До някойСпомням си през 1978 имахме гости роднини от чужбина които подариха 20 $ долара на сина ми. Отидохме в магазин Кореком да купим една количка с батерии която той се радваше през витрината. Като влезнахме в магазина сина ми беше много радостен че ще има любимата количка но за жалост адостта му трая точно 5 минути докато в магазина влезна милиционер, арестува ме и ме заведе в милицията на разпит. Кой ми даде тези 20$. Тогава останахме и без играчка и без 20 $ Комунистите винаги са крали
63
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А най-смешно е като чета как русофилите сравняват доходите в супер великата Русия с доходите в най-бедната страна в Европа - България и въпреки това по този показател Русия не стои особено далеч от България, което пък обяснява защо един път не прочетох някой русофил да направи подобно сравнение между супер великата Русия и някоя не толкова супер велика страна, като Германия, Франция, Дания, Канада, Англия, САЩ да не ги изброявам всичките, че са много.
62
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците са изчислявали бюджета си за 2016 на базата на 100 долара за барел петрол. В момента цената на барел петрол е точно 31 долара. При условие че руснаците произвеждат около 11 милиона барела петрол на ден моля някой да сметне какви са им загубите!