"Фигаро" за Кристалина: Една европейка в ООН?

Изданието споменава и за другото спрягано име – Ирина Бокова
Обновена: 17 яну 2016 20:47 | 17 яну 2016 20:45,
44
"Фигаро" за Кристалина: Една европейка в ООН?
Снимка: Reuters

Една европейка начело на ООН? - под това заглавие френският в. "Фигаро" публикува статия за българката Кристалина Георгиева като евентуален претендент за поста генералния секретар на ООН.

Данък върху лукс и върху развлеченията с цел финансиране на ООН. Това е една дръзка идея, прокарвана от българката Кристалина Георгиева, вицепрезидентката на Европейската комисия, която същевременно се позиционира като респектираща кандидатка за поста на Бан Ки Мун.

Още по темата

Изданието припомня, че Георгиева отговаря за бюджета на ЕС и има силни убеждения относно изкуството и начина за попълване със средства на сметките, предназначени за хуманитарна помощ. Тя дори изготви доклад в тази насока, който предаде на генералния секретар на ООН.

Това са няколко цента, взети от билетите за спортни срещи, за концертите, за спектаклите, от луксозните стоки, от пътуванията, а защо не и от пътуването с такси, казва Георгиева относно дръзката си идея. Тя обаче уточнява, че във всеки случай става дума за жест на доброволна основа.

Бан Ки Мун знаеше към кого се обръща, когато повери на Георгиева през май проучването на новите източници за финансиране на ООН. Става дума да се прибавят 15 милиарда долара към 25-те милиарда, която ООН отделя всяка година за хуманитарни програми.

Георгиева, която беше вицепрезидент на Световната банка и която от 2010 г. управлява сметките на ЕС, в това число и събирането на средства за международна помощ. Тя знае как да се справя с един ограничен европейски бюджет, въпреки големите амбиции, засвидетелствани от Брюксел.

За мнозина поръчката на Бан Ки Мн, възложена на Георгиева, е образно казано като "посвещение в рицарско звание", като "помощ за стъпване на крака", посочва "Фигаро".

Тази година Съветът за сигурност на ООН трябва да присъди генералният секретариат на ООН на страна от Източна Европа. Георгиева е една отлична кандидатка, отбелязва неназован високопоставен служител на ООН.

Георгиева отговаря на подходящите критерии. Тя има има международен опит, има управленчески нюх, има ръководен опит, завършила е Лондонското училище по икономика и Масачузетския технологичен институт, посочва вестникът.

Друга българка също е сред претендентите - генералната директорка на ЮНЕСКО Ирина Бокова, припомня в. "Фигаро".

Предпазлива, Георгиева, която е доверено лице на Жан-Клод Юнкер, засега отказва официално да влезе в надпреварата за ООН, посочва "Фигаро".

Моята работа е тук в Брюксел, уверява тя. Защото на 63 години Георгиева е разбрала, че човек не трябва да декларира кандидатурата си прекалено рано, заключава изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доста хора свързани с бившата номенклатура и структури са в управлението, в Брюксел, по дипломатически мисии, в другите международни институции и на всякакви възлови постове. Световният капитализъм се превърна май в своето отрицание - комунизма.
28
3
 
9
 
! Отговори
аааааааааааа преди 8 години
тази кариеристка Кристалина ,напълни Европа по поръчение на САЩ с мигранти ,които щели да ни ...оправят като в Кьолн германките и на всичкото отгоре предлага ДОПЪЛНИТЕЛНИ ДАНЪЦИ ВЪРХУ ФУТБОЛНИТЕ БИЛЕТИ ,КОНЦЕРТИ И ИЗЛОЖБИ ЗА ДА СЕ ПОВИШАТ СРЕДСТВАТА ЗА ИЗДРЪЖКА ПРИ КРИЗИ -АМИ ИЗБЕРЕТЕ Я -ХЕМ ЩЕ ВИ И...Т .ХЕМ ЩЕ СИ ПЛАЩАТЕ ДОПЪЛНИТЕЛНО,А ТЯ ЩЕ ГРИМАСНИЧИ ПО АМЕРИКАНСКИ С ТАЗИ ИЗКУСТВЕНА УСМИВКА НА МЕФИСТОФЕЛ
27
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бокова никога не е казвала такава глупост като Георгиева- имам предвид идиотщината за бежанците и демографията ни.Това показа колко в измислен свят живее.А нейният племенник- "офицер" от МВР беше осъден за изнудване на една несебърска бизнесдама.Питайте я!!!!
26
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бокова, Сталинка,Кобурготски,Гешев,Живков,Луканов,Костов,Станишев,Борисов и т.н. управляващи ни палавници до 1944г и след 1956 г са организирани престъпници от организирания от САЩ финансово-икономическия интернационал! В резултат на спектакъла "45 г. студена война" ненавиждащите се "смъртни" врагове-ръководители на фашистки, капиталистически и комунистически държави - се оказаха взаимно признати частни собственици на милиарди долари,пазени в едни и същи банки! Но...БОГ си знае работата!
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И едната и другата са комунистическа отврат. Знаят го и в чужбина
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Жалък факт за БоковаНе обсъждаме нито Г.Боков - баща, нито Г.Боков - племенник. Става дума за Ирина Бокова. И твоят баща беше член на БКП, когато тази партия имаше 1005000 членове. И скандираше гръмко всички лозунги, нали! Вие, чадата на проходимците-партийци най-много шумите сега - компенсаторна реакция. Както доносниците най-много вият срещу ДС!Готови сте да провалите едно възможност за България, както направихте с проф.Ал.Янков да не го изберат за шеф на Комисията о морско право!Патриоти!
23
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 23Прав си, пълно е с комунисти! Аз не съм комунист, само защото няма вече БКП. Но..."Георгиева, която е доверено лице на Жан-Клод Юнкер..." как ви харесва? Щото на мен никак. И наместо тази бюрократка да се пречка пред доста реалната кандидатура на Бокова, ще развали работата! Бокова е на порядък по-интелигентна от тази послушница. Бокова - Генсек на ООН, ще е по-добра гаранция за сигурността на България от цялата ни смехотворна армия!
22
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
27 Не щерката на убиеца Боков
21
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сталинка ли почнахте да пробутвате? Да не би Прокопито да е купил и вас?
20
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо лицата, които подкрепят Кристалина за поста винаги са анонимни служители на ООН. Същият вид източник се цитира и в статиите по темата в "Политико", които бяха преведени тук.
19
5
 
15
 
! Отговори
boc преди 8 години
Ей, не съм комунист, не симпатизирал на никоя партия, винаги съм бил против серГЕЯ, а сега съм против простащината на Цар Боко, но да се сравняват БОКОВА и това Бойково недоразумение криСТАЛИНКА, която иска да облагородява нацията ни със спе**ата на прииждащите орди от Африка, ПРОСТО Е НЕДОПУСТИМО!!!ТОВА Е ПРЕДАТЕЛСТВО СПРЯМО БЪЛГАРИЯ!НО ОТ БОКО И ОТ ОТ ПУДЕЛА МУ ВЪНШЕН МИНИСТЪР, КАКВО ДРУГО МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА???!@!!
18
4
 
18
 
! Отговори
Идалист преди 8 години
По-добре да се заложим като българи на Ирина Бокова. Може да има произхожда от комунистическа фамилия, но като Генерален секретар ще бъде по-добра. България има шанс с нея. Ирина е хуманистка и Кристалина е изградена европейска бюрократка. Ирина е по философски настроена и по-интелигентна.
17
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брей , пълно с комунисти тук! Как защитават само техният кандидат Бокова като Александър Матросов ! Само че хората по света не са слепи и не могат да бъдат заблудени.
16
0
 
5
 
! Отговори
за 19... преди 8 години
.... ВСИЧКИ НА ТОВА СЕ НАДЯВАМЕ ...!!Света ---не е сляп и глух....НИТО ТОЛКОВА ***...!!!
15
5
 
9
 
! Отговори
Тато преди 8 години
Какво да би кажа, с три думи "сите е..ни у главу" както казват братята сърби,Кристалинка никога няма да стане Ген. Сек. на ООН. Тя работи в Европейската комисия и е гласувала за санкциите срещу Русия,такива не се котират там ,те вече са казали че ще блокират тази кандитатура ,като членове на Съвета за сигурност те имат това право, ако Тиквата я предложи, ще провали Бокова ,има симпатиите на САЩ,Китай,Франция и Русия.
14
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никой няма да допусне българските комунистки да управляват ООН!
13
19
 
9
 
! Отговори
СЛЕПИ ЛИ СТЕ ..? преди 8 години
СТИГА С ТИЯ РУСКО--КОМУНИСТИЧЕСКИ ПОДМЕТКИ ,БЕ....!ТЯХНОТО ИЗБИРАНЕ ----ЩЕ ПОСТАВИ РУСИЯ НАЧЕЛО НА ООН!!!!!ТОВА ЛИ ИСКАТЕ-------ПУТИН И КГБ , ДА УПРАВЛЯВАТ ЦЕЛИЯ СВЯТ.....!!!??РУСКИЯ "КОМУНИЗЪМ" ------Е ВЕЧЕ В "НОВАТА РУСКА ОЛИГАРХИЯ" НА ПУТИН!!ЗАВЗЕМАНЕТО НА ООН ОТ ПУТИН------ОЗНАЧАВА СВЕТОВНА ВОЙНА!!!!! РУСКИЯ "МИЛИТАРИЗЪМ" , "НАЦИОНАЛ-ШОВИНИЗЪМ" И "ОЛИГАРХИЧЕН СОЦИАЛИЗЪМ"------Е НОВИЯ ФАШИЗЪМ!!!НЕ ГО ЛИ ПРОУМЯВАТЕ!!!????
12
13
 
21
 
! Отговори
Мишо бирата преди 8 години
Бокова ще е новия генерален секретар на ОНН! Вече е решено
11
7
 
32
 
! Отговори
Деньов преди 8 години
Фльорцата е платила на в-к "Фигаро",иначе тя си знае,че е време да се завърне тук,стига я е хрантутила държавата ни.
10
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия от "Фигаро" съвсема са изтрещели