Клинтън: Възможен е рестарт на отношенията с Русия

Тя се изправи срещу опонента си Сандърс в тв дебат
18 яну 2016 08:35, Петя Славова
311
Клинтън: Възможен е рестарт на отношенията с Русия
Снимка: БТА
Фаворитът за номинацията на демократите за президентските избори в САЩ през ноември Хилари Клинтън тръгна в атака срещу основния си претендент, независимия сенатор Бърни Сандърс, още от самото начало на телевизионните дебати между претендентите от партията в Чарлстън, Южна Каролина, предаде Ройтерс.
 
Агенцията отбелязва, че тактиката на Клинтън е в реакция на възхода на Сандърс, който се самоопределя като социалист, в проучванията на общественото мнение.
 
Сенаторът от Върмонт обаче на свой ред нападна бившата първа дама и я принуди да премине в отстъпление, пише БТА. В отговор на критиките на Клинтън за предложените от него реформи на Уолстрийт, например, Сандърс отвърни, че тя е получила стотици хиляди долари хонорари за речи от свои привърженици на фондовата борса.
 
Той освен това отбеляза своя възход в надпреварата и отбеляза, че Клинтън е започнала кампанията с огромна преднина от 50 процента пред него.
 
Това бяха четвъртите подред дебати между претендентите за номинацията на Демократическата партия и последни преди началото на първичните избори.
 
Хилари Клинтън продължава да води в битката на демократите в национален мащаб. Анкетите обаче дават на практика равни резултати на двамата в Айова, където на 1 февруари ще бъде дадено началото на първичните избори на демократите, и дори преднина на сенатора от Върмонт в съседния щат Ню Хемпшър, който на 9 февруари ще стане сцена на втория етап от надпреварата.
 
Това поражда опасност за Клинтън от повтаряне на сценария от 2008 г., когато тя стартира като фаворит, но бе изместена от Барак Обама в борбата за номинацията на демократите.
 
Третият, последен участник в дебатите бе Мартин О'Мали. Бившият губернатор на Мериленд обаче изостава далеч назад в проучванията.
 
Още в самото начало Клинтън се нахвърли на плана на Сандърс за здравеопазване за всички американци, който той представи броени часове преди дебатите. Независимият сенатор обясни, че иска да надгради върху здравната реформа на президента Барак Обама, като направи здравните осигуровки по-достъпни и направи вноските по-големи за хората с по-високи доходи.
 
По външнополитическите въпроси, и двамата водещи претенденти за номинацията на демократите се обявиха против възстановяването на дипломатическите отношения с Иран, предаде ТАСС.
 
Нов рестарт на отношенията с Русия е възможно в зависимост от това какво ще донесе той на Съединените щати, отбеляза Клинтън. Тя бе американски държавен секретар по време на т. нар. рестарт между Вашингтон и Москва по време на първия президентски мандат на Обама. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Йената се срина! Япония загива до 2 часа!
61
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Шоп 194Цяла България да произвежда продукция дори и при най-добрите възможни сценарии не може да нахрани Руската федерация виж можехме да си плащаме 100% от Нефт и ГАЗ и даже да има и печалба. Всеки е ял "пластмасови" ГМО зарзават внос. След спиране на промишлеността(о да голяма част наистина не беше и не е необходима) цялата ни продукция даже можеше да е БИО.
60
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поволжието е 10 години по рано при Стамболийски бе, шоп!
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боби, пак отиваме към управление не с декрети, ами с Бойкови перчения по Водещата телевизия!
58
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
по принцип всички русофили са на долари. никой от тях не държи рубли. тия дето ги пишат и говорят са за балъците
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
той,боби си е на долари,за него няма страшно.
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фабрики има - пазар няма! При Тошо имаше!
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
11.06 часа,междубанков курс налична валута, 79-80 рубли за долар.честито
54
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 190Научи си историята Нехранимайко. След кризата 1929 България е много зле. Царя най накрая разпуска парламента и почва да управлява с декрети. Тогава се създава държавно дружество което изкупува селскостопанска продукция и централизирано я продава на СССР. България и селското и стопанство измъкват страната от кризата. Ефектите са Еманципация на жените, Масово образование и премахване на Ньоинския диктат 1935, Чак 1938 се връща парламента и политиците пак ни вкарват в нова Война
53
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТКЗС имаше до 1970 г. След това ги сляха с разни цехчета в градовете и стана АПК, за да могат тютюна, агнетата и пшеницата да покриват работещите на загуба граждани.Все пак, БКП е партия на работническата класа, а не на селото.Ако тез в ТКЗС получаваха това, което произвеждат, сигурно 1000 тогавашни лева нямаше да са незаслужени.
52
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 188Докато бяха живи Дядо и Баба и с ума си де почти всеки свободен ден съм работил на село. Видял съм и ТКЗС и разграбването и след това какво стана. Знам каква е ситуацията от първа ръка. Така че това което написах е ФАКТ който е гаден за преглъщане но ФАКТ.
51
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 183За да стане нещо в Селското стопанство трябва да има или ГАРАНЦИИ ЗА ИЗКУПУВАНЕ или Субсидии. Това е факт в цяла Западна Европа. Правителствата субсидираха най-механизирания отрасъл - Зърнодобива(като цяло глупаво решение или наложено). А трябваше да субсидират отраслите с най-голяма добавена стойност - Животновъдство и производство на зарзават и плодове. Първите щяха да изискват зърнодобив, останалите консервена и преработваща промишленост.
50
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
якути ногайци башкири калмики ги очаква богат живот извън русия. сега всичко отива за московските олигарси. русия е обречена държава както беше ссср
49
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Шоп 181Да и за това сега и в Източна Германия вече има свръхскоростни влакове нали. Е не вдигат като експерименталните френски 400км/ч, но и 290км/ч е съвсем сносна скорост. По-бързо ще стигнеш с влак от колкото със самолет по някои дестинации. А Влака е много по-сигурен от автомобилния транспорт. Както знаете в Германия на аутобаните няма скоростни ограничения.
48
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 170ТКЗС беше първата част от кооперацията и наистина в първоначален вид трябваше да се разпадне. Аз лично съм един вид заинтересован за това(земи на село) и това стана. Но при капитализъма ако има търсене от КООП търговската мрежа и консервени предприятия ще има и кой да работи. Само че КООП се "П Р Е *** И З И Р А" а Консервените заводчета бяха изкупени на безценица и след това разграбени. Останаха дузина марки консервени в България. Кажете поне една моля ако можете?
47
1
 
0
 
! Отговори
171 преди 8 години
да,не е ***,по скоро е чужд агент. въпросът е чий,защото от разпада на русия най много полза има китай
46
1
 
5
 
! Отговори
До 158 преди 8 години
До Анонимен: Произвежда стоки, ама със заграбени ресурси от цял свят. Едно време са им викали колонизатори
45
5
 
2
 
! Отговори
169 преди 8 години
това е нищо пред грабежите в русия, моста на керченския проток,олимпийското градче за 50 милиарда в сочи и безброй други
44
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 162Франция отказва да признае независимостта на Виетнам 1944 и до 1954 води активни бойни действия като в крайна сметка остават два Виетнам Северен и Южен - Независим от Колониална Франция и де факто все още Колония на Франция. 1956 САЩ вкарва първите Съветници в Южен Виетнам които да възпрепятстват "разпространението на Комунизъма" а малко по-късно Франция изобщо слиза от сцената Алжир и създава мооого големи проблеми вече.
43
1
 
7
 
! Отговори
хе хе преди 8 години
До Анонимен 163мечтата на всеки Европейски владетел за последните 500 години е Русия да се разпадне ....а тя след всяка война излиза с по голяма територия и по-обединена ! ...скоро Европа ще влезне в Руската Федерация ..особенно ако Америка продължава с тази анти руска политика !